Драконовершники | Ковенанство | Текстові рольові ігри

Це тестовий варіант опису професії драконовершника для рольової. Цікаво почути вашу думку. Що вам сподобалося? Щоб ви додали? Що на вашу думку є не логічним?


Драконовершник/ниця — повітряні аси, що виховують та сідлають одних з найнебезпечніших істот магічного світу. Ця військова магічна професія зареєстрована у магічних спілках на території таких країн: Монголія (48 драконів) Китай (30 драконів), Індія (72 дракони), Туреччина (52 дракони), Україна (47 драконів), Румунія (46 драконів), росія (39 драконів), Скандинавський півострів (83 дракони), Австралія (104 дракони), Данія (Гренландський острів: 23 дракони), Канада (33 дракони), Чилі (17 драконів). До двох світових війн на території Євразії було у три рази більше бойовий драконів.

Правильна термінологія ✅ Драконовершники; драконовершник, драконовершниця.

Кацапська ❎ Драконовершці; драконосидці, драконоладці.

Все що ви бачили в фільмах смертних про сідлання дракона — повна маячня.

Дракони — масивні істоти з температурою тіла значно вище за людську, стояти поруч з ними влітку нестерпно. Якщо маломасивні та сердньомасивні дракони ще не такі спекотні, то масивні та гаганти — можуть вас зварити заживо своїм подихом. Для того щоб захиститися, драконовершники вже більше тисячі років носять спеціальне спорядження вкрите охолоджуючими рунами вплетеними в саму тканину. Завдяки магічному прогресу тканину почали додатково вкривати магічними заклинаннями за допомогою ритуалу, а шкіряні пласти подовгу замочують в охолоджуючому зіллі. Але навіть так, всім вершникам доводиться слідкувати за своїм волоссям, що так легко займається. Наразі встановлені стандарти: повністю голене тіло, пахви, лобкова частина, ніякої бороди та брів, волосся під нуль. Це стосується і відьом, і відунів. Зі зрізаного волосся драконовершникам роблять перуки, накладні брови та вуса, щоб у світі смертних вони не привертали багато уваги.

Костюм вкриває все тіло драконовершника, шкіряними пластинами вкриті: стегна, живіт, груди, спина, плечі та верхня частина руки. Окремо є рукавиці до ліктів, високі чоботи та шкіряний шолом, що щільно прилягає до шкіри. Рот та ніс вершника закриває шкіряна маска, що кріпиться на кнопках до шолома, очі захищені окулярами з затемнюючим склом на кнопках, що дозволяє їх підіймати та опускати.

Під час польоту драконовершники мають постійно пити охолоджену воду, тому до сідла кріпиться з десяток шкіряних мішків виготовлених за тими же стандартами, що і костюм. На тому місці де знаходиться рот в масці вершника, пришита шкіряна довга трубка — під час польоту драконовершник встромляє її другий кінець в спеціальний динамічний отвір, в кришці мішка, щоб пити. Політ має закінчитися протягом 5, максимум 10 хвилин після того, як закінчується вода в останньому мішку. Одного стандартного мішка вистачає на 2 години. В туалет драконовершники не ходять. На згинах тіла та на проміжжі знаходиться тканина, що легко пропускає вологу за для уникнення пітніння та для справляння малих потреб під себе — сидіння чудово очищується за допомогою заклинань та зіль, не хвилюйтесь за це. Щоб сходити по великому доведеться посадити дракона або…

Цікавий факт: біля 500та років тому використовувалася закрита версія бойового сідла у вигляді башні, що дозволяла не вживати стільки води, але від неї відмовилися через легке ураження та малу можливість захиститися. Наразі закриті сідла використовують на транспортних драконах, вони можуть вміщувати до 10 осіб.

Сідло драконовершника не те ж саме, що сідло на коні. Це висока важка конструкція, вона має спеціальний механізм, що дозволяє віддавати драконові вказівки за допомогою ричагів та кнопок. Для її запуску потрібно встромити посох у центральну скважину, що знаходиться між колінами вершника. З його допомогою драконові вказується напрямок: вправо, вліво, вперед, поворот назад. Витягуючи посох, автоматично знизу від'єднуються два ланцюги, якими вершник кріпиться до сідла, таким чином вершники евакуюються з некерованого дракона.

Чому саме така система? О~о, а ви що думаєте, що дракони чують наш писк?! Вони розумні створіння, що можуть вчитися, вони можуть нас чути, так, але на землі і тільки якщо ми не опосередковано біля його морди. В повітрі, де свище вітер, як би ми не горлали, дракон не почує. Тому ще дві тисячі років тому відьми створити мову доторків для спілкування з драконами. Це проста мова, що налічую невелику кількість слів але достатню для спілкування з драконом. Коли драконовершник не у повітрі, він спілкується з драконом стрибаючи на місці та тупаючи ногами, відбиваючи ритм слова. Дракон відповідає набиваючи слово передніми лапами, або двома пальцями — залежно від розмірів та будови тіла.

Наприклад:

верх .—.. .—.

в право . … .-.—..-.—..

Голосні букви з одним звуком це дві крапки та коротка пауза або стрибок на двох ногах: ..

Голосні букви з двома звуками (як Я і Ю) чотири крапки та коротка пауза або подвійний стрибок на двох ногах: ….

Приголосні глухі одна крапка з короткою паузою (1секунда) або удар правою ногою: .-

Приголосні дзвінки одна крапка з довгою паузою (3 секунди) або удар лівою ногою: .—

Проміжок між словами три крапки або чередуваня правої та лівої ноги: …

Драконовершники намагалися перейти на Морзе, щоб зазначати за допомогою тире паузи але через драконячі хребці на спині, це тільки призводило до роздратування рептилій. А от у письмі це активно використовуються.

Механізм сідла набиває ритм самостійно після натискання ричагу або кнопки, за це відповідає внутрішній механізм з палиць, що настукують ритм по тканині, якою вкрита спина дракона за для збереження цілісності його лусок. Є два види ричагів, які застосовуються двума руками: вгору (короткі — тягнуться на себе), вниз (довгі вдавлюються). Для оберту, залежно від напрямку тягнуться один довгий, один короткий ричаг — сторона довгого вирішує напрямок, вліво чи вправо. Кнопки відповідають за команди: небезпека, повільно, вогонь, зупинись, молодець. До речі, посох не просто так знаходиться поруч з колінами — вершники застискають його ногами, коли починають керувати висотою.

У сідла є дві висувні полусфери з дерева за для захисту вершника від заклинань та вогню. Вам здається це смішним, але срібна смерека має природний захист від магії, а завдяки вирізбленим рунам створюється верхній магічний шар, що захищає від полум'я. Вершнику доведеться зігнутися, щоб сховатися під сферами і на цей період він залишається без можливості бачити, що коїться навколо. Сфери не автоматичні, їх треба висувати самостійно і тримати — відпустивши, вони сховаються назад у сідло. На період сферового захисту вершник не може керувати драконом і той може діяти, як вважає за потрібним. Під сферами ховаються під час віражування, щоб перетерпіти серію обертів дракона.

Цікавий факт: в мові доторків є лайки але вживати їх не бажано, розлючений дракон може від вас щось відкусити, забити хвостом чи вдарити крилами. Тому їх в основному використовують самі дракони, коли спілкуються між собою.

Ще один факт: за для економії часу, дорослі дракони навчають малих драконів мови доторків.

Драконовершники вивчають спеціальне мистецтво марива. Його можна порівняти з висловом смертних “стан берсерка”. Мистецтво марива обумовлено концентрацією магії на органах відчуття та рухів, що дозволяє краще бачити та чути, швидше рухатися та майже не дихати, що дозволяє з десяток разів телепортуватися на короткій відстані. Очі чаклунів під “маривом” стають золотими і дивитися в них суворо заборонено, так як вони мають ефект підкорення свідомості. Відьми активно їм користуються під час прямих зіткнень з ворогом віддаючи їм смертельні накази. Сильна свідомість може боротися з наказом. Що правда користуватися закляттями в цьому стані стає неможливо, тому відьми використовують зброю ближнього застосування замість чарівних паличок: кинджали, мечі, сокири, топори, списи або ж розбивають голову ворогу, своїм посохом.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
SparkleJump
SparkleJump@SparkleJump

1.3KПрочитань
3Автори
12Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Є стара книжна серія Dragonriders of Pern. Може згодиться

Вам також сподобається