Думки про фільм «У розшуку»

CREDIT: Millennium Media, Wonder Street

Гільдія кіноакторів США вважає, що фільм можна називати повнометражним, якщо його тривалість складає не менше, ніж одна година та 20 хвилин. Зазвичай у діапазоні 80-85 хвилин знаходяться стрічки категорії Z, тобто такі роботи, що не несуть ніякої художньої цінності, робляться за дві копійки у найкоротші терміни. Просто проєкти заради заробітку.

· мовою оригіналу: Wanted Man
· IMDb: 4,7/10 (поки недостатньо оцінок: близько 500)
· Letterboxd: 2,9/5 (поки недостатньо оцінок: близько 300)
· 82 хв (без титрів)
· Quiver Distribution
· трейлер

CREDIT: Millennium Media, Wonder Street

Якщо раніше такі фільми все ж мали певну цінність, адже єдиним методом дистрибуції були продажі на носіях і у кращому випадку викуплені права на показ на телебаченні (зазвичай канали закупали такі стрічки не індивідуально, а гуртом). Зараз же, коли є безліч стрімінгів і VOD платформ, картини якості рівня дна Маріанського жолоба отримали друге дихання, вони знаходяться на периферії, околицях світу кіно, як ворог у тіні. Це глушина, «даркнет», безодня, Тартар, російська глибинка.

На цей раз підзаробити вирішив Дольф Лундгрен, для якого таке не у новинку, адже окрім піку його кар'єри як зірки бойовиків, що виходили в широкий прокат у період з другої половини 80-х до середини 90-х років минулого століття, актор знімався усю кар'єру переважно у релізах для обмеженого кінопрокату (limited release) або тих, що створені виключно для домашнього перегляду (direct-to-video).

CREDIT: Millennium Media, Wonder Street

У фільмі «Wanted Man» Лундгрен виступає режисером, головною зіркою, одним із сценаристів і продюсерів. Також на додачу маємо Келсі Греммера, відомого виконанням ролі доктора Фрейзера Крейна в серіалах «Будьмо» та «Фрейзер» — культових американських ситкомах 80-х і 90-х, й інших акторів, яким за 55-65 років, що не проти згадати молоді літа за трохи вічно зелених.

Про що фільм? Детектив Тревіс Йохансен має знайти свідка та супроводити її після того, як унаслідок стрілянини картелю загинуло декілька агентів УБН. Під час перевезення йому доведеться вирішити кому довіряти, адже з'ясується, що напад був здійснений американськими копами, а не сусідами з-за південного кордону. Цією місією він і займається весь хронометраж, повільно ходить, їздить, відлежується, балакає, мінімально і нудотно перестрілюється.

CREDIT: Millennium Media, Wonder Street

Вас здивує, що настільки безталанний фільм має 3,6 балів з 5-ти на Letterboxd? Насправді вже 2,9 при 300+ оцінках (через декілька днів після того як я подивився). Кількість нерепрезентативна, самі розумієте, цікавинка у тому, що багато максимально схвальних відгуків, які бустять рейтинг, маємо від трампістів. У сюжеті згадуються неодноразово потоки біженців з Мексики у доволі расистському ключі, це прям відверта агітка проти іммігрантів, нинішньої політики США. Безумовно тема не є простою, але висловлювання і загальний тон стрічки досить популістські.

У підсумку все показано так, що герой Лундгрена усвідомлює, що не всі мексиканці є поганцями, але основний наратив, який закладався до цього точно не вивітрюється. Чиста комерція, а не кіно.

Оцінка: ½

Думки про інші проєкти та цікавинки в Telegram-каналі Нотатки про кіно

CREDIT: Millennium Media, Wonder Street

Прем’єра та цифровий реліз: 19 січня 2024

Режисер: Дольф Лундгрен
Сценаристи: Дольф Лундгрен, Майкл Ворт, Хенк Г'югс
У ролях: Дольф Лундгрен, Крістіна Вілла, Келсі Греммер, Майкл Паре, Роджер Кросс, Аарон Макферсон

Жанр: екшн
Компанії: Millennium Media, Wonder Street

CREDIT: Millennium Media, Wonder Street

P.S. Келсі Греммер у фільмі візуально схожий на Байдена. Персонаж Лундгрена його вбиває, адже той брудний коп. Прям символізм від MAGA.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євгеній Руднєв
Євгеній Руднєв@yevheniirudniev

1.9KПрочитань
0Автори
14Читачі
На Друкарні з 7 серпня

Більше від автора

  • Рецензія на фільм «Мармелад»

    Наразі це найкраща новинка початку 2024 року. Безперечною перевагою картини «Marmalade» є те, що це не типовий фільм-пограбування і не звична історія про коханців у стилі Бонні та Клайда, а щось більше. Гарний фінал і героїня Мармелад Каміли Морроне є прикрасами цієї стрічки

    Теми цього довгочиту:

    Кінематограф
  • Думки про фільм «Бджоляр» або коротко про нинішнього екшн-героя

    Автори стрічки «Бджоляр» скопіювали «Джона Віка», замінивши обгортку, залишивши ту ж начинку, але не повторивши фактуру світу, його правил, персонажів, захопливий екшн з майстерним режисерським стилем. «The Beekeeper» виглядає максимально вторинним. Чергова віддушина на вечір

    Теми цього довгочиту:

    Кінематограф
  • Рецензія на серіал «Персі Джексон та Олімпійці», 1 сезон

    Серіальне втілення серії книжок «Percy Jackson and the Olympians» Ріка Ріордана виявилось, на превеликий жаль, невдалим. Не дивлячись на участь автора першоджерела, шоу абсолютно не використовує свій потенціал, пропонуючи глядачу прохідний проєкт на виході. Огляд першого сезону

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Серіалу

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається