Джеррі: Історія напівзабутого

Ця стаття була вперше опублікована в Jump Point 10.9

https://media.robertsspaceindustries.com/x8nb9c0r5g96z/source.jpg

На околицях системи Давієн (Davien) розташований Музей дружби з бану, який з моменту свого урочистого відкриття у 2838 році розповідає про особливі стосунки між людьми і бану. До музею постійно приїжджають туристи-люди і студенти на екскурсії, але відносно мало відвідувачів з раси бану. Щоб привабити й утримати їх увагу, музей нещодавно переобладнав свою сувенірну крамницю на ринок, натхненний стилем бану. Куратор Орісака також оновив головну експозицію музею, яка представляє хронологію відносин між людьми та бану, розмістивши біля входу великі зображення Джеррі, першого бану, з яким зустрілася людська раса. Орісака сподівається, що ці зображення добре видно з вестибюлю, і що вони привернуть увагу бану до виставки з простої цікавості. У той час як Джеррі може бути легко ідентифікований багатьма людьми, оскільки його ім'я та вигляд є основним елементом Навчальної програми рівноцінності, бану, які в своїй культурі не вшановують відомих історичних постатей, цілком забули про нього. На думку Орісаки, «збереження і вшанування спадщини бану, що об'єднала нас, повністю залишається на плечах людства».

ПЕРШИЙ КОНТАКТ

То було 12 червня 2438 року, 3:13 за Стандартним Земним Часом (SET), коли Вернон Тар почув писк сканерів свого корабля. Він шукав нові точки стрибка в секторі Дейвієн після того, як попередні дослідження давали перспективні результати. Стурбований тим, що це може бути інший дослідник, який прагне вкрасти його відкриття, Тар відкрив вогонь по кораблю. Лише після перших пострілів він зрозумів, що конструкція корабля не схожа на все, що він коли-небудь бачив. Тож передав свої координати і короткий опис зустрічі з кораблем місцевим чиновникам, які перенаправили повідомлення до організації Об'єднаних Націй Землі (UNE - ОНЗ). На його превеликий подив, корабель залишався на місці, коли ситуація дала знати, що Тар більше не становить загрози. Усередині корабля, який пізніше стане відомим як Defender, сидів Нджері, якого в ОНЗ згодом стануть називати ім'ям Джеррі. Пізніше, дізнавшись, що це надане ім'я співзвучне з іменем бану, він сприйняв це як знак пошани і наполягав на тому, щоб його називали виключно так. Бану не втік тому, що той також зрозумів - він натрапив на новий вид і сподівався, що його відкриття стане йому квитком додому і порятунком від неприємностей.

Не професійні амбіції чи наукова цікавість привели Джеррі до Давіена, а необхідність вижити. Джеррі був спійманий на розкраданні коштів з їхнього фонду і втік, щоб уникнути наслідків. "Джеррі далеко не кримінальний авторитет", - стверджує Наталія Горділло, учасниця нашвидкуруч зібраної дипломатичної команди UNE, яка зрештою потоваришувала з Джері й написала його біографію. Хоча відсутність у бану традиційних історичних записів робить деякі аспекти її книги майже неможливими для перевірки, вчені все ж вважають біографію Джері за авторством Горділло остаточною, оскільки це єдина праця, написана сучасником, який знав цього.

Опублікована в 2447 році, "Джеррі" стала бестселером і для багатьох людей стала першим поглядом на життя і культуру бану. Книга розкрила захоплюючі подробиці про Соулі (гільдії), практику відчуження, погляд бану на час і багато чого іншого. Але вона також розповідає глибоко особисту та загальну історію про те, як Джеррі відчував себе не в своїй тарілці в їхньому житті. Хоча Джеррі був "кабінетним" бюрократом у їхньому Соулі, він мріяв стати пілотом і мав намір використати украдені кошти, щоб купити собі посаду в поважній дослідницькій гільдії. Коли їхній Ессосулі викрив план Джеррі, той запанікував і втік на одному з соульських кораблів, що обернулося багатоденною гонитвою, яка врешті-решт, завдяки везінню та вродженим навичкам, привела Джеррі до відкриття точки стрибка в Давіен.

СПАДЩИНА

Після першого контакту різниця в мовах зробила майже неможливим спілкування Джеррі з людською делегацією вчених і військових на чолі з генералом Нілом Соколовичем. Розсекречені документи, які зараз виставлені в Музеї дружби Бану, відзначають привітний характер Джеррі і його готовність працювати з командою TECH-Div, щоб зрозуміти мову один одного. У цих документах також описується відомий випадок, коли Джеррі принесли різноманітну їжу, і він з'їв усе, навіть пакування від бутербродів та енергетичних батончиків.

Інші бану з'явилися в Давіані через два тижні після прибуття Джеррі. Делегація зустрілася з генералом Соколовичем і провела наступні кілька місяців, долаючи мовний бар'єр. Це завершилося ратифікацією першої Міжзоряної Угоди про Мир і Торгівлю в жовтні 2438 року, яку Джеррі підписав як почесний делегат. Протягом цих місяців Джеррі допомагав командам, які працювали над розшифровкою мови одна одної, і дедалі більше захоплювався усім людським. Коли делегація Бану мала повертатися додому, вони запропонували Джеррі вибір: залишитися в Давієні офіційним посланцем або повернутися до Протекторату, не боячись наслідків за свої злочини. Джеррі повернувся до Протекторату, сподіваючись, що він прославиться через це відкриття. Це рішення стало б найбільшим жалем у його житті.

Соулі погодилися дати Джеррі закінчити його контракт, але ставилися до нього з недовірою. Вони перевели Джеррі в новий відділ, де начальство невтомно стежило за кожним його кроком. У книзі "Джеррі" Горділло пише, що прибулець сподівався, що його відкриття відчинить для них нові можливості, але його Соулі не був зацікавлений у розвитку відносин з людьми. Провівши кілька місяців у справді привілейованому та унікальному становищі, працюючи з людством, Джеррі щосили намагався повернутися до свого старого життя. Як тільки він зміг, він офіційно розірвав зв'язок з його Соулі і пішов.

Будучи середнього віку і без Соулі, підозріле поєднання в очах багатьох бану, Джеррі заснував власну Соулі відносин з людьми, але так і не зміг укласти жодного контракту. За час, що минув після його повернення, швидко виникли інші Соулі, готові зайняти цю нішу, і Джеррі зрозумів, що йому не під силу конкурувати з тими, хто вільно розмовляє людською мовою і має більш глибокі знання про людей, ніж він сам. З огляду на те, що його можливості та заощадження скорочувалися, Джеррі повернувся до Давієна, сподіваючись, що його фортуна стане на його бік. Коли ж він прибув, люди обступили Джеррі, просячи про спільну фотографію. Спершу він думав, що це просто тому, що він з роду бану, але швидко зрозумів, що люди знають його ім'я і його спадщину. Джеррі вважав увагу до себе приголомшливою, але водночас хвилюючою, розповідала Горділло, що його життя змінилося, коли він зрозумів, що "вдома я був просто ще одним бану, але тут... тут я був особливим".

Джеррі називатиме Давієн домом до самого кінця свого життя. Він навчився розмовляти загальною мовою і багато подорожував по всій ОНЗ, розповідаючи про життя і культуру бану. На одному з таких заходів він і познайомився з Наталією Горділло, що згодом призвело до написання його біографії. Джеррі помер у своєму будинку в системі Давієн 2 листопада 2456 року в оточенні кола друзів з числа людей і бану. Хоча його ім'я, можливо, пам'ятає лише людство, але його вчинки назавжди змінили всесвіт як для людей, так і для бану.

Джерело для перекладу: Jerry: A History Half-Remembered

Переклад для @starcitizen_news

Ви можете зареєструватися за моїм реферальним кодом, тим самим підтримати переклад новин, і отримати невеликий стартовий бонус у вигляді 5,000 UEC.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Star Citizen Україна
Star Citizen Україна@starcitizen

1.3KПрочитань
4Автори
23Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Star Citizen Live Q&A: Альфа 3.23 та далі

    Маєте запитання про майбутнє оновлення Alpha 3.23? Приєднуйтесь до нас сьогодні, і члени команди розробників нададуть відповіді на всі питання про Alpha 3.23 і не тільки.

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Live
  • Портфоліо: Mirai

    Дізнайтесь історію перетворення неординарної та дуже інноваційної команди корабельних інженерів MISC-M в окремий суббренд, що зараз виводить інтеграцію людських та інопланетних технологій на недосяжний раніше рівень!

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Lore
  • Star Citizen Live Q&A: Вантажі та Ангари

    У цій статті зібрані відповіді розробників Star Citizen на питання гравців щодо поточного стану вантажної системи, особистих ангарів і багато чого іншого!

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Live

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається