EBM: 2 групи якими надихнувся жанр та його характеристика.

Жанр EBM з'явився в пізніх 70-х та ранніх 80-х роках під впливом таких жанрів як: Індастріал(пізні 70 ті), Краут рок(пізні 60 ті - Німеччина), Електро, сінс-поп, постпанк(пізні 70) та Діско. Стовпами та засновниками цього жанру вважаються DAF(Deutsche Amerikanische Freundschaft) з Німеччини, Nitzer Ebb з Англії і Front 242 з Бельгії.  

DAF

Основні групи які надихнули появу EBM були Kraftwerk і Throbbing Gristle. Kraftwerk була створена в 1970 році в Дюссельдорфі та стала популярною через своє революційне електронне звучання, вправне використання синтесайзерів та футуристичний інноваційний стиль з такими хітами як ‘Autobahn’ і ‘The Man-Machine’. Вона навіть може позмагатися з The Beatles в своєму впливі на так скажімо ‘мюзік-індустрі’.

Kraftwerk

Інший ж гурт Throbbing Gristle, сформований в 1975 році, був одним із перших індустріальних гуртів, де один із засновників це Дженезис Брейер Пі-Оррідж, якого прозвали ‘хрещеним батьком індустріальної музики’. Основні жанри - індастріал, електро та експериментал, ще гурт співав й в темному стилі та побудував свою популярність на зухвалих візуальних образах та своїй трансгресивній естетиці, яка стала характерною для індастріалу загалом.

/ 20 Jazz Funk Greats / LP
Throbbing Gristle

Основні характеристики жанру - це важкі басові лінії, зухвалий та темний текст, іноді спотворений іноді неспотворений вокал, поєднання мілітаризму і готики наприклад в таких групах як Front 242, командні вигуки які є головною відмінною рисою, ударні ритми та стійкий драм машинний біт які дають пульсуючий танцювальний ефект. Доречі EBM та індастріал дуже сильно пов'язані, маючи схожості зі звучанням, естетикою та походженням. Так наприклад класика індустріального року Nine Inch Nails має декілька умовно EBM пісень в своєму репертуарі. 

Front 242


Післямова: Наостанок я сподіваюсь що вам сподобалось ця коротенька стаття в якій всього дві теми: основні групи які надихнуло появу EBM та основні характеристики жанру. Продовження не буде, тому рекомендую вам послухати: вищеперечислені гурти, Sturm Cafe, Pouppee Fabrikk, Jäger 90, A.D.A.C 8286, Abiturientum - укр. гурт, Container 90. Особисто мені сподобався EBM своїм машинним звучанням та гострою тематикою: тоталітарних режимів, націонал-соціалізму, скінхедів та сексу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євгеній
Євгеній@QCHJIdVtFN5ue7P

10Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Нарешті, я найшла автор, що пише на тему жанрів :) Щиро вдячна, цікава довідка!

Вам також сподобається