Екс-генерал побоюється «таємного маршу» після припинення повстання Вагнера

Колишній генерал Роланд Катер в інтерв'ю WELT заявив, що вважає спробу державного перевороту в Росії інсценуванням. Він підозрює, що за цим стоїть таємне розгортання. Колишній британський генерал Річард Даннатт також застерігає від атак Вагнера з Білорусі.

В інтерв’ю WELT генерал-лейтенант Роланд Катер оцінив ситуацію після повстання Вагнера в Росії. «Я вважаю, що все було постановкою. Коли справи йдуть дуже погано, це таємний марш», – сказав Кетер. Після того, як Євген Пригожин відкликав своїх найманців, бос Вагнера мав виїхати до Білорусі. Катер відчуває небезпеку для України: «Пригожин їде в Білорусь, за ним його «Вагнер» і в якийсь момент з півночі можуть атакуватимуть Західну Україну з Києвом», — сказав екс-генерал.

Колишній британський генерал Річард Даннатт також попередив про напад Вагнера на Україну з Білорусі, якщо багато найманців підуть за своїм босом Пригожиним у вигнання. Той факт, що Пригожин тепер переїжджає до Білорусі після завершення повстання проти Кремля, викликає занепокоєння, заявив екс-глава штабу Sky News у неділю. Якщо він там збере навколо себе «дієву силу», це знову буде загроза. Росія 16 місяців веде загарбницьку війну проти України. Найманці Вагнера досі були одними з найважливіших військ.

«Хоча здається, що це питання закрито, я думаю, що це все, що завгодно, але афтершоки будуть відчуватися ще досить довго», — сказав екс-генерал. «(Україні) потрібно уважно стежити за своїм флангом і переконатися, що у них є якісь маневрені підрозділи, щоб вони могли відбити чергову атаку з напрямку Білорусі», — пригожин раптово завершив марш своїх військ на Москву в суботу ввечері. За домовленістю з Кремлем, йому мають дозволити виїзд до Білорусі без покарання.

Російський експерт Герхард Манготт підозрює, що Пригожин у Білорусі є лише «проміжним рішенням». В інтерв’ю WELT він називає це «кінцем першого акту багатоактної драми», в якій президент Путін намагається відновити свою повну роль лідера. «Якщо Пригожин не піде у відставку, Путіну доведеться діяти». І він не вірить, «що Пригожин поїхав до Білорусі, щоб порибалити там», — каже Манготт.

Джерело Welt

Матеріал підготував канал Космос Політики

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Космос Політики
Космос Політики@politikosmos

Новини України та світу

69.9KПрочитань
4Автори
246Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається