Енергії в мінусі: 03. (НЕ) Повага

✨Однією з необхідних складових будь-яких відносин є повага.

Повага – це перш за все, рівність. Це той стан, коли ми ставимо свого партнера у рівень з собою, при цьому не оцінюючи за власними критеріями. Ми розуміємо, що всі люди різні, мають свої нахили, бажання та життєвий досвід. І розуміючи цю різність ми не прагнемо зробити його зручним. Ми сприймаємо його як індивідуальність, що прагне саморозвитку та задоволення власних потреб. У кожного з нас є власні думки, страхи, упередженості.

Мати повагу – значить спробувати зрозуміти партнера, виходячи з його системи цінностей та бажань. Нормальні стосунки – це коли партнери доповнюють одне одного, підтримують і надають можливості для розвитку. Щиро радіють успіхам одне одного та переймають кращі сторони.

Повага можлива лише тоді, коли ми ставимось до партнера з розумінням і любов’ю. Не вимагаємо того, що йому буде важко зробити. Натомість, цінуємо те, що він нам віддає, прагнучи дати не менше у взамін.

Стосунки де панує повага відзначаються гармонією та спокоєм, взаємопідтримкою, відсутністю таких негативних явищ як агресія. Оскільки агресія – це повна протилежність до поваги, бо вона направлена на подавлення волі та нав’язування власної, користуючись своєю перевагою в психічній чи фізичній силі. Всі аб’юзивні (нездорові) стосунки, де є домінування/підпорядкування виникають як раз через брак поваги, перетворюючи людину на загнану, перелякану тваринку, невпевнену у собі, яка втратила довіру до всіх.

Повага – є передумовою довіри, вони тісно між собою пов’язані. Якщо бракує однієї – відсутня і інша.

Якщо енергії в мінусі, годі чекати на повагу у стосунках. Людина або сама стає агресором, не зважає на інших, стає агресивною, прагнучи задовольняти виключно власні потреби. Або перетворюється на повну протилежність – залежним партнером, волю якого подавили на стільки, що він вже не може суперечити агресору, виконує всі примхи, живе у вічному страху, непевності та підозрілості. Це хворобливий стан, який має тенденцію до загострення та перенесення проекцій на всіх оточуючих. У таких стосунках панують постійна недовіра, ревність, сварки, імпульсивність та вічні перевірки. Спрацьовує стокгольмський синдром – жертва виправдовує дії агресора, плутаючи власну прив’язаність з любов’ю. Оскільки психічні чинники не дозволяють їй самій усвідомити ту ситуацію, у якій вона опинилася, ніби виправдовуючи сама себе (це не він поганий, це всі навколо бажають зла).

Тому так складно усвідомити та виходити з нездорових (аб’юзивних) стосунків.

Але ми сподіваємось, що ви добре це розумієте, любите та цінуєте себе, працюючи над тим, щоб перевести свої енергії у плюс.

Якщо бажаєте замовити розбір своєї матриці, матриці свого партнера, отримати пораду щодо сприятливості дати чи сумісність з партнером, звертайтесь у дірект чи просто залиште відповідний коментар.💫

Наш канал: https://t.me/numeri_fati

Instagram: https://www.instagram.com/tatiana_orinianskay/?img_index=1 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Тетяна Оринянська
Тетяна Оринянська@Numeri_fati

Нумеролог

1KПрочитань
0Автори
3Читачі
Підтримати
На Друкарні з 9 червня

Більше від автора

  • Сила бажання

    Звідки береться непоборна тяга до певної дії чи об'єкта? І чому ці бажання часом нестримні та нестерпні? Що є тим стимулом, який рухає нашу фантазію?.. Часом здається, до життя і є саме лише бажання, - задоволене, але частіше "зголодніле"...

    Теми цього довгочиту:

    Саморозвиток
  • Стрибаючи до кролячої нори…

    Ми часто забуваємо про причуди життя, сприймаючи їх за належне та саме собою зрозуміле. Але, що буде, якщо зазирнути за їх лаштунки?...

    Теми цього довгочиту:

    Нумерологія
  • Як побороти сумніви?

    Не всі вміють приймати важливі рішення. А піти слідом за ними - справа взагалі непідйомна для більшості. Що ж робити у такому разі?

    Теми цього довгочиту:

    Саморозвиток

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається