Епопея з Ан-124-100 RA—82078 (Довгочит №1)

В аэропорту Торонто власти Канады конфисковали Ан-124 “Руслан” авиакомпании  «Волга-Днепр» Улпресса - все новости Ульяновска

Сьогодні поговоримо про дуже цікаву і важливу новину для а/к «Авіалінії Антонов» та Української цивільної авіації в цілому.

В неділю Прем’єр-Міністр України порадував нас новиною, що Уряд Канади має намір передати Україні один найбільший серійний транспортний літак Ан-124-100 «Руслан» а/к «Волга-Днєпр» б/н RA—82078, який заарештували 27 лютого 2022 року в аеропорту Торонто-Пірсон (код IATA: YYZ, код ICAO: CYYZ). Канада робить це тому, що: 1) Вводиться новий пакет санкцій проти росії, що були введені 5 квітня 2023 року; 2) ціна за стоянку літака (мабуть, через габарити) складає 1066 CAD/день. І так як, росія не може вивезти літак, бо для російських літаків канадське небо через публікації NOTAM про заборону перельоти російських літаків, сума за стоянку складає понад 300 тисяч доларів США.

Багато телеграм каналів оприлюднили інформацію про те що ніби то Канада заарештувала літак, коли він виконав посадку для дозаправлення в аеропорт YYZ. При цьому вони повідомляють, що літак летів з аеропорту Анкорідж (код IATA: YYZ, код ICAO: CYYZ) і не повідомляють куди саме він тримав курс.

Цікаво те що росіяни будуть зараз говорити саме правду і обвинувачувати увесь цивілізований світ. Цей цивілізований світ хоч і прямує з затягнутим ручним гальмом, але прямує. Так через це затягнуте ручне гальмо стираються гальмівні колодки (час на перемогу з мінімальною кількістю жертв).

Іще рік тому, росіяни казали, що їхній літак доставив обладнання для стабілізації і контролю епідеміологічної ситуації через COVID-19. А «не благодарна» Канада та інший світ, мало того що заборонив літати під час вбивств населення в Україні та руйнування структури, так іще й заборонили вивезти свої літаки в росію чи країни, які на той момент не закрили небо. Ці літаки, які є сьогодні заарештовані скоріше за все були б завербовані МО РФ (бо більшість їхніх літаків типу Ан-124 це просто донори й металолом) для доставлення ракет та інших вантажів (так, літак може перевозити танки) в Білорусь (в ті дні 2 літака привозили іскандери в Гомель чи Мінськ).

Давайте знайдемо інформацію про даний борт RA—82078 на російському сайті https://russianplanes.net.

Згідно з інформацією сайту, даний борт зараз на зберіганні. Але якщо почати шукати додаткову інформацію по даному борту, то ми знайдемо як мінімум, коди IATA аеропортів, де дане повітряне судно було. Також, можна знайти інформацію, яка повідомляє (скиглення), чому саме повітряне судно прилетіло в Торонто-Пірсон.

Червоною рискою розділене наше спокійне й шалене життя (24.02.2022). Розшифруємо назви аеропортів за допомогою кодів IATA:

MRV=Мінеральні води (росія)

DOH=Хамад (Доха)

KHV=Хабаровськ Новий (росія)

ANC=Анкорідж імені Теда Стівенса (США)

YYZ=Торонто імені Лестера Боулса Пірсона (Канда).

Отже, літак дійсно був в ANC, але на наступний день перелетів в YYZ, де повітряне судно було заарештоване в останній момент. Згідно з коментарем адміністрації сайту, літак доставив в Канаду комплекти для аналізів на коронавірус, які Уряд Канади замовив в Китаю.

Доречі день така ж «прикра» ситуація була в іще одному аеропорту Європи*. А тепер росіяни ниють, що в них знову крадуть літак. Але вони не знають, що вони самі дозволяють красти російській владі в самих себе, починаючи від нафти, алмазів, лісу та інших ресурсів, закінчуючи життями.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
VANGUARD
VANGUARD@VANGUARD_Missiles

Українська мілітарі-спільнота

6.9KПрочитань
0Автори
43Читачі
На Друкарні з 19 червня

Більше від автора

  • Морська Революція: наслідки збройного протистояння на Чорному морі, що змінюють світ (Стаття №9)

    В період після Другої світової війни головною ударною зброєю військово-морських сил держав світу стали крилаті ракети, зокрема – протикорабельні. Не стали виключенням ВМС СРСР, а потім й РФ.

    Теми цього довгочиту:

    Вмсу
  • A quick guide to SHAHED DRONES (Longread №4)

    Despite the international sanctions, Iran did manage to develop and set up the serial production of multiple types of UAVs.

    Теми цього довгочиту:

    Бпла
  • Циркон: неефективний гіперзвук (Стаття №8)

    Нескінченно можна дивитися на три речі: вогонь що горить, воду що біжить і на суперечки навколо Циркона. Цього разу ми спробуємо спростувати усі міфи про цю ракету і дати чітке визначення їй. Поглиблено розберемо конструкцію ракети, її характеристики та особливості застосування

    Теми цього довгочиту:

    Циркон

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається