Есгарот - як казка показує обличчя сучасної війни

Історія Есгароту нагадує нам сьогоднішні події в Україні. Задовго до прильоту дракона біля Самотньої гори стояло велике і багате місто людей - Дейл. Люди і гноми тоді були і друзями, і партнерами по бізнесу. Це було ідеальне і надзвичайно вигідне співробітництво. Вироби гномів користувалися великим попитом, до них також багато хто просився в учні. Натомість, дварфам потрібні були харчі, вино - землеробством і виноробством вони ніколи не займались. Думаю, вони також купували одяг, дерево - все те, що могли придбати готовим, щоб не гаяти час самим. Вочевидь, частину торгівлі вони вели самостійно, але послуги людей, як посередників та наявність порту в Дейлі дуже полегшувала справу.

Все це накрилося, коли прилетів Смауг. Він знищив і місто людей, і королівство гномів. Все, що лишилося тим, хто вижив - попіл рідного дому та тіла загиблих родичів. Шансів побороти Смауга майже не було. Смауг - аналог військової авіації нашого часу. У людей була лише одна зброя проти дракона, але вона не спрацювала на повну (про це трохи згодом). В таких випадках вибір у тих, хто вижив, невеликий: евакуюватись подалі від небезпеки, або лишитись і спробувати щось побудувати на рештках свого міста. Гноми обрали перше, а частина людей - друге. Частина, бо явно були ті, що залишив ці місця і переїхав до Гондору, або далі, помандрував до родичів, або просто будь-куди, щоб почати все заново. Ті, хто лишився, побудували місто, та не на березі, а на воді, щоб дракону важче було до них добратися. Так почалась історія Есгароту.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Vira Maliy
Vira Maliy@Vira_Maliy

Толкієніст мандрівник косплеєр

586Прочитань
16Автори
24Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

  • Бард-лучник і відродження Дейлу

    Сьогодні хочу трохи поговорити про Барда, якому своїм відродженням завдячують два королівства та відновлений Есгарот.

    Теми цього довгочиту:

    Середзем'я
  • Гноми в Ереборі - початок історії

    А ви ніколи не цікавились, звідки в Ереборі взагалі взялись гноми? Бо гноми в горах Середзем”я - це часте явище, але не даність. Там ще можуть бути орки, дракони, назгули, істарі, що шукають пригод на свою голову, і т.д.

    Теми цього довгочиту:

    Серезем'я
  • Що всередині Еребору?

    Сьогодні я ділюся припущеннями моїх читачів про закриті для більшості відвідувачів "нутрощі" Еребору. Ідеї зібрані під час опитування у ФБ групі “Екскурсії Більбо Беггінса” і в результаті у нас вималювався солідний список.

    Теми цього довгочиту:

    Толкін

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Тааак, а це часом.. не з всесвіту Ерагона?

Вам також сподобається