Фемінність?

Авторка: каріна

Редакторка: Віка

Для того, щоб бути жінкою – не обов‘язково бути жіночною.

Як часто ви бачили в коментарях під відео гарно нафарбованого чоловіка в перуці й сукенці фрази по типу "справжня королева", "yass queen slay", "хлопець, а фарбується краще за мене", "я так ніколи не зможу, хоча я дівчина", "виглядає краще за моїх однокласниць"? Думаю, що так само часто, як і те, що хлопці, які мають займенник "вона", починають підлаштовуватись під "еталон" фемінності, придумують для своїх образів якісь жіночі імена й поводять себе стереотипно по-жіночому: хихотять, розмовляють високим голосом, пліткують, ходять на шопінг та вбивають своїх старих та шалено багатих чоловіків. Виходить, єдиний варіант для того, щоби тебе сприймали жінкою – це розігрувати театр?

Це те, з чим ми стикаємося щодня й давно вже звикли, що довге волосся, нігті, помада та яскраві тіні = бути жінкою. У тебе обов’язково мають бути великі груди (але підтягнуті), широкі стегна (але не сильно), тонка талія та довгі ноги (обов’язково на підборах).

"Жіночний" образ давно закріпився в наших головах, адже ми з дитинства знайомі з ним завдяки масовій культурі. У фільмах, рекламі, книгах – всюди ми бачимо еталонну жінку, яка насправді далека від того, ким є справжня жінка. Але ми все одно тягнемося до цього ідеалу, підкріпленого всіма можливими гендерними стереотипами про те, як має себе поводити і як мусить виглядати жінка. Але істина проста – довге волосся, округле личко, довгі вії та субтильність можуть бути притаманні будь-кому, а жінку жінкою робить її стать.

Не треба намагатися вгнатися за ангелами Вікторії Сікрет, адже ми жіночні в будь-якому вигляді, з будь-якою професією, зачіскою та одягом.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ЖІНОЦТВО
ЖІНОЦТВО@jinotstvo

94Прочитань
0Автори
5Читачі
На Друкарні з 5 травня

Більше від автора

  • Словник феміністки

    Ви тільки починаєте цікавитися фемінізмом, або вже давно є частиною руху, проте вам не вистачає якоїсь бази - тоді ця стаття для вас. Основа всіх основ, набір найбільш розповсюджених феміністичних термінів і понять простою мовою

    Теми цього довгочиту:

    Фемінізм
  • "Фемінізм-лайт"

    Цікавий термін, правда? Проте ми певні, що всі точно з ним стикался, але не ідентифікували. Нумо розбиратися

    Теми цього довгочиту:

    Фемінізм
  • Чим сексизм відрязняється від мізогінії?

    У попередніх постах ми розказали вам про сексизм і мізогінію. Але багато хто досі плутає ці два поняття. Про різницю розповіли сьогодні

    Теми цього довгочиту:

    Фемінізм

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Є культурні стереотипи. Однак як на мене, фемінистки борються за те щоби бути мужиками, а не жінками, себто наслідувати ті самі стереотипи, лише чоловічі.

Я вірю не в окремі права жінок, а в права і свободи всіх та кожного. Наприклад перемогти рашизм можна лише обстоюючи права і свободи всіх та кожного.

З цієї точки зору, найбільш актуальна проблема в Україні — це дискримінація чоловіків: викрадення, побиття, вбивства.

Можна звісно сказати що “чоловіки мають воювати”, але тоді “жінки мають народжувати захисників”, і я не думаю, що чоловіки погодилися б на те, щоби жінок це змушували робити примусово.

Наразі ЄСПЛ вже почав приймати скарги на порушення Україною своїх зобов’язань, передбачених Конвенцією. Зокрема, 30 жовтня 2023 року ЄСПЛ комунікував справу за заявою громадянина України Коніченка О.В. (заява № 57699/22), у якій він скаржився на порушення його прав, передбачених статтею 2 Протоколу 4 до Конвенції (“Свобода пересування”) в поєднанні зі статтею 14 Конвенції (“Заборона дискримінації”). Так, після початку повномасштабного вторгнення заявник тричі хотів виїхати зі своїм дворічним сином, якого він самостійно утримує, за кордон. Однак всі три рази йому було відмовлено……

https://www.lexology.com/library/detail.aspx?g=2746266a-2bdb-46cf-9374-3fe528329ad4

Це не єдина справа: https://porady.org.ua/yespl-rozhlyadaye-skarhy-na-zaboronu-v-peretyni-kordonu-ukrayiny-dlya-cholovikiv

Вам також сподобається