Gentle Monster – майбутня легенда світу окулярів

Дана інформація є неекспертною з наявністю власних суб’єктивних роздумів. Всі використані джерела та матеріали подані в кінці посту та в гіперпосиланнях.

Gentle Monster це корейський бренд окулярів, що був заснований у 2011 році. Власник, Hankook Kim, хотів заповнити порожню нішу, створюючи оверсайз окуляри для азійського ринку.

Gentle Monster виготовляє окуляри різних розмірів та форм, при тому залишаючи ії гендерно-нейтральними. Таким чином бренд створює комфортну атмосферу для клієнтів, у виборі моделі не обмежуючи їх приналежністю до певної статі. Виробник наголошує на тому, що ви маєте обрати окуляри, які б пасували саме вам, а не вашому гендеру. І я вважаю це геніальним підходом, адже люди у теперішніх реаліях бажають свободи від стереотипів, і знищення стигматизації стає передовим в усіх сферах життя. Дизайнери одягу вже не перший рік займаються створенням андрогінної моди, але поки це досить локально в певній гілці галузі. І Gentle Monster розширив поняття андрогінності ще й на аксесуари, в даному випадку, на окуляри. За що їм респект. Вони змогли зловити цю хвилю актуальності та потреби покупця у певному товарі, і задовольнили цей запит, виготовляючи продукт не лише якісно, але й стильно.

Першу повноцінну колекцію окулярів Gentle Monster випустили у 2014 році після років спроб створення моделей-одиначок.

Підхід до продажу

Окрім копання вглиб і винайдення нових дизайнерських та ідеологічних рішень, Gentle Monster має специфічну, навіть унікальну методику торгівлі. 

Після релізу першої лінійки вони заснували Quantum Project – це серія з 36 інсталяцій, які змінюються кожні 25 календарних днів. Беручи до уваги колаборації з брендами та діячами мистецтва, креативна команда, аналізуючи ринок, підбирає найбільш вдалі та влучні теми для перформансів. Ці експозиції-інсталяції організовуються у одному з сеульських шоурумів. 

«Ми випускаємо нашу нову колекцію окулярів на початку кожного року, і тема інсталяцій обирається відповідно до тематики колекції. Часом трапляється, що ідеї виходять за межі колекції. Починаючи з продуктів і закінчуючи оформленням простору шоурумів, зображень, відео та маркетингу, ми намагаємося продемонструвати погляд Gentle Monster на світ».

Для чого взагалі ці перформанси потрібні? Для комунікації. СЕО компанії ще на перших етапах запропонував таке рішення задля глибшої взаємодії з клієнтами. І бренд не прогадав, давши цій ідеї втілення. Суспільство зацікавлене у художніх проявах і відображенні реалій через мистецтво. Виробники часто лишають візуальний контекст як щось очевидне і те, на що треба звертати велику увагу, але досить посередню, поверхневу, не роздумуючи над складними сенсами. Проте такого роду взаємодія покупця з концепцією має гарні результати як і в питанні продажів, так і в питанні унікальної ідентичності бренду. Через емоцію та філософію бренд набуває обличчя. 

Quantum Project не є лише піар-кампанією (хоча й не без цього). На мою думку, даний проєкт можна вважати повноцінною участю не тільки у фешн, але й у мистецькому житті. Цільовою аудиторією інсталяцій є молодь, на яку і орієнтуються креативна команда. Бренд йде в тих темпах, у яких рухається соціум, що і робить його досить репрезентативним та успішним серед покупців. Окрім того, вам необов’язково бути клієнтом шоуруму, щоб мати можливість стати глядачем інсталяцій. Gentle Monster не примушує до покупки, а лише пропонує ознайомитися зі своєю філософією, отримати новий досвід та враження, відчути щось нове, а не просто відвідати фізичну локацію беренду. Тому ви вільно можете прийти і подивитися на експозиції, не маючи жодних зобов’язань перед робітниками магазину. Звісно, в цьому підході є й свої комерційні інтереси – свободою та ненав’язливістю маркетингу бренд приваблює набагато більше потенційних клієнтів, ніж будь-яка силувана реклама. Це ще раз доводить - Gentle Monster на одній хвилі зі своєю аудиторією.

Ku Jiny, відповідальний за планування подальшого руху бренду та маркетинг шоурумів в Кореї та регіону Великого Китаю сказав:

«Основна цінність Gentle Monster полягає в тому, що ми «постійно кидаємо собі виклик на щось нове». Незалежно від того, в якому відділі ви працюєте, усі співробітники вважають нескінченні пошуки нових випробувань  основною цінністю компанії. Ми намагаємося показати щось «нове» через наші окуляри».

Gentle Monster and D’heygere Collaboration

D'heygere — паризька ювелірна фірма, заснована дизайнером бельгійського походження Стефані Д'хейгер. У D’heygere немає банальних та простих прикрас. Тому якщо вам потрібні звичайні золоті сережки, то ви не туди звернулися. Французький лейбл цінується саме своїми екстравагантними ювелірними виробами та аксесуарами. Наприклад, колись вони випустили DVD-диск, перероблений у сережки та пряжки для ременів.

Суть колаборації D’heygere з Gentle Monster полягає в тому, що вони розробили окуляри, які можна декорувати сережками-гвоздиками. Дизайн самої оправи є досить лаконічним, але водночас стильним і універсальним. І саме ці сережки-гвоздики надають того шику буденному аксесуару. Власник окулярів може декорувати їх на свій смак і кастомізувати.

Загалом було випущено три різні моделі окулярів, і всі вони мають гнучкий візуал. Я думаю, що дизайнери змогли виконати свою основну ціль — створити окуляри, які підійдуть всім і будь-кому.

Креативний директор D’heygere висловився про співпрацю з Gentle Monster так:

«Розроблені під час цієї колаборації продукти дозволи відкрити нову главу для ринку окулярів, втіливши унікальний метод поєднання оправи з ювелірними прикрасами як структуру, як самовираження, а не лише як дизайн.»

Висновок

Gentle Monster молодий, але надмірно перспективний бренд. Переглянувши з десяток позицій, що він виготовляє, я з повною певністю можу сказати, що, як мінімум на ринку Азії йому немає конкурентів. Я побачила у їхній продукції вміння поєднувати дійсно нові та естетичні рішення з повсякденністю і ненав’язливістю. Так, у них немає різкої характерної риси, яка б з першого погляду кидалася в очі, але саме це і стає їхньою візитівкою — очевидна неочевидність і єднання зі власником аксесуару, свобода і відсутність підпорядкованості власника аксесуару, а аксесуара - власнику. Тому на мою думку, це майбутня легенда на фешн-ринку.

Sources

https://www.academia.edu/29841416/Brunel_university_College_of_Design_DM5601_Innovation_Strategy_and_Management_individual_assignment_Innovation_Development_Process_of_Gentle_Monster_Quantum_project

https://10magazine.com/gentle-monster-dheygere-collab/

https://www.agencyeleven.co.uk/gentle-monster-eleven-thing-to-know-blackpink-kris-wu/

https://www.farfetch.com/style-guide/brands/gentle-monster/

https://www.lottehotelmagazine.com/en/food_style_detail?no=291

https://www.gentlemonster.com/int/stories/dheygere

https://hypebeast.com/2023/7/gentle-monster-dheygere-eyewear-release-info

https://hypebae.com/2023/7/gentle-monster-dheygere-eyewear-collaboration-campaign-release-details

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Melfa
Melfa@melfa_fs

Про моду та культуру

746Прочитань
0Автори
11Читачі
На Друкарні з 10 липня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (4)

Помилка “подитися”: Тому ви вільно можете прийти і подитися на експозиції…

Вам також сподобається