Історія в освіті

“Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього”. (М. Рильський)


Мій найулюбленіший шкільний предмет після фіз-ри була Історія. Я дуже вдячний моєму першому вчителю історії за те, що навчив мене розуміти її. Цей низький тембр голосу в поєднанні з динамічною інтонацією перетворювали нудний предмет на цікаву пригоду. На жаль він вів історію в мене лише 1,5 року(3 семестри), але за цей час я вже і сам почав цікавитись цим, і на додачу позашкільною історією. Вже тоді почалося усвідомлення себе як українця.

Наразі, більшість людей зневажливо ставляться до історії свого народу та не усвідомлюють важливість її

На мою думку історія повинна бути всюди в освіті. Але не як предмет, а більше як обов'язковий для відвідування факультатив. Наприклад, в Університеті/коледжі поставити харизматичного історика і робити дискусії та лекції. Люди самі будуть ходити ради задоволення, якщо це буде дійсно цікаво. Саме тоді буде усвідомлення студентами, що вони українці.

Також дивлячись на моїх однокласників я розумів, що половині з них було тупо не цікаво. Мені здається, що було б ефективніше саме молодь, а не дітей навчати історії, бо коли ти дитина з 6 класу, а тобі там шось втирають про Київську Русь, тобі частіше всього максимально пофіг, ти хочеш дочекатися перерви і піти за пиріжечком в їдальню.

Дуже важливо щоб молоде покоління українців знало, цінувало, шанувало предків та їх вчинки.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Анонімний ivasyk
Анонімний ivasyk@ivasyk

48Прочитань
1Автори
3Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Погоджуюся з кожним словом. Ніколи не забуду як нас в 5 класі намагалися прогнати по всій історії одразу, а далі кожного разу знайомили з економічними термінами, яких ми не розуміли. Та й якось важко було проаналізувати вплив одних подій на інші. Ще й паралельно всесвітня історія була, ой лишенько…

Вам також сподобається