Kenrick Lamar — Damn. Collectors Edition — в теорії про зраду?

‎DAMN. COLLECTORS EDITION. - Album by Kendrick Lamar - Apple Music

«DAMN» не має чіткої концепції як от «good kid, m.A.A.d city» чи «To Pimp a Butterfly». Втім його багатошаровість не гірша за попередників, що дозволяє трактувати цей альбом як завгодно. Тож починаючи з кінця —- «DAMN» розповідає про зраду коханої. 

Отже, почнімо з «DUCKWORTH.» і обрізного речення «Люба, я багато разів це говорив і скажу це знову, просто щоб нагадати тобі, що моя любов до тебе ніколи не змінювалась». Звідси ми дізнаємось про так званого Дакі (Ducky), з яким зраджує головна персонажка.

Її чоловік, усвідомлюючи можливість такого сценарію, починає панікувати. Його страх («FEAR.») лише зростає, тому він молить Бога («GOD.»), аби це було не правдою.

На нього ніби наклали прокляття (DAMN), тож відповідаючи на питання «як ти?», він «не може підсолодити свою відповідь», (з пісні «XXX.).

«Він ридав, був п'яний і агресивно штовхався/ Філософствував про те, що б сказав Господь/Просив К-Дота помолитись за ньго», — згадує його друг (Кендрік).

Попри усі сумніви, протагоніст просить жінку хоча б довіритись йому, а не любити («LOVE.»). А слова «Just love me» лише підкреслюють його відчай.

До речі, у цій пісні є посилання на Майка Тайсона («Feeling like Tyson with it.»), який колись застав свою колишню дружину з Бредом Піттом в ліжку. Але це так, офтоп.

Повернімось же до «LUST.», яка написана від лиця Дакі. Він не приховує свої бажання і прямо каже: «Дозволь мені вставити головку / Мені не треба більше / Дівчино, я поважаю кицю / Обіцяю лише доторкнутись / Дозволь мені це зробити, якщо тобі ОК».

А потім у «HUMBLE.» він продовжує: «С*ко сядь і будь покірною», натякаючи, що обіцянки цього чоловіка — пусті слова. Через це доводиться проковтнути свою гордість («PRIDE.»), бо, «любов все одно вб'є нас». 

Отож пошуки вірності («LOYALTY.») не принесли ніяких результатів головному герою. (All we ask is trust/All we got is us).

Раніше згаданий К-Дот знову з‘являється в історії з піснею «FEEL.», бо головного героя треба ж якось підбадьорити. І які б почуття не спіткали його, Кендрік говорить: «I’m willin' to die for this shit», тобто він готовий померти за ці емоції, за шанс відчути себе живим (з пісні «ELEMENT.»)

У «YAH.» протагоніст зізнається, що мав деякі підозри. Проте довіряючи своїй інтуїції, він все одно спробує «keep family close», себто об‘єднати сім‘ю.

Однак «DNA.» показує, що вже запізно. Він запитує: чи це його дитина взагалі? Можливо її ДНК належать Даку.

Зрештою, у «BLOOD.» сліпа віра в кохання вбиває його.

А парадокс цієї історії в тому, що Кендрік Ламар дійсно зраджував своїй дружині. Про це він зізнався на останньому альбомі «Morale & The Big Steppers». коли співав про «lust addiction».

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

404Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Мистецтво бунту. Sex Pistols — God Save the Queen | розбір обкладинки

    Здається Джемі Рід передчував популярність панк-року ще задовго до його популярності. Наприклад, на його картині «Monster on a Nice Roof» зображено гігантського зеленого монстра, що сидить на даху будинку, а навколо його грозові храми. Це ніби пророцтво, де монстр — це панк-рок.

    Теми цього довгочиту:

    Sex Pistols
  • Про нерозділене кохання можна говорити красиво | Frank Ocean — channel ORANGE | концепція альбому

    Перед релізом «channel ORANGE», Франк Оушен в одному з дописів на Tumblr розповів, як він покохав чоловіка, а йому не відповіли взаємністю.

    Теми цього довгочиту:

    Frank Ocean
  • Mad Season — Above | Огляд альбому

    Зазвичай вечірній Сіетл відкривав творчим людям двері до вечірок з купою алкоголю та наркотиками. Однак у старих кімнатах з обідраними стінами люди збирались не лише заради задоволення шкідливою пристрастю. Розважаючи себе вони грали різну музику.

    Теми цього довгочиту:

    Mad Season

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається