Хто (не) переможе на Євробаченні 2023? Огляд 2 половини фіналу

Зміст

Продовжую ділитися своїми думками про учасників цього річного фіналу Євробачення 2023.

Про першу половину фіналу я писав тут.

За статистикою останніх 6 років, цього разу переможець заховався саме у 2 половині фіналу. Чи повториться традиція, чи саме цього року її порушить хтось з учасників з 1 половини — дізнаємося вже за кілька годин!


14. 🇨🇿 Czechia | Vesna — My Sister's Crown

«Одного разу в слов’янському королівстві панували любов і сестринство, аж поки одного дня» сестри не вирішили зманіпулювати та скористатися війною в сусідній державі, щоби перемогти в національному відборі. Трюк вийшов, але чомусь ніхто з них не подумав, що кейфеб доведеться рано чи пізно розкрити та зізнатися в справжній суті пісні. Але учасницям сподобалося грати ролі борчинь за справедливість, тож новою темою свого виступу вони обрали солідарність жінок усього світу. Шкода, що історія вийшла на світ лише після проходу групи до фіналу, бо тепер голосувати проти номеру з таким глибоким змістом мало хто собі дозволить.

Чому не переможе: у них уже є корона, нащо їм ще якісь штучні нагороди?

Моя оцінка: 0 поясів «EST» Б’янки Белейр з 10


15. 🇦🇺 Australia | Voyager — Promise

Алюзія на кіберпанковий вайб і серію «Назад у майбутнє» не витягують досить посередній номер австралійців. Вокаліст співає в одній тональності впродовж усього виступу, тому нічим особливим не готовий вразити. Інструментал нагадує невдалі спроби андеграундних гуртів глибинки США кінця нульових змішати альт метал із коровими рифами. Завершується номер криком робітника другої зміни, який пропустив останній автобус і змушений чекати на зупинці до ранку.

Чому не переможе: квитки в Австралію занадто дорогі, тож наступний фінал ми точно не побачимо в Сіднеї

Моя оцінка: 1 розбита гітара з концерту Asking Alexandria з 10


16. 🇧🇪 Belgium | Gustaph — Because Of You

Досвідчений бельгійський чарівник після двох виступів як беквокаліст нарешті представить Бельгію як головний виконавець. Енергія Стефа на найвищому рівні, на всіх репетиціях він не залишив нікого байдужим, зал шаленів і танцював під неймовірно якісне виконання та стильну постановку. Отримав чистий кайф від цього виконання, а на журі шоу глядачі поставили його на 3 місце!

Чому не переможе: Густав виявився вдягнутим краще за більшість представників журі, і через заздрість вони можуть пожалкувати йому важливих балів

Моя оцінка: 9 дизайнерських капелюхів з 10


17. 🇦🇲 Armenia | Brunette — Future Lover

Від пісень про невдале кохання та розлучення переходимо до нового жанру: послань майбутнім партнерам і партнеркам. Вірменка вирішила змішати в номері всі можливі фішки успішних виконавців на Євробачення, і це зіграло з нею злий жарт. Перебір кислотно-рожевих відтінків відштовхує від перегляду номера та змушує піти заварити ще одну чашку чаю. На жаль, прохвесійному журі це може сподобатися, і саме від них вона очікує отримати значну кількість балів.

Чому не переможе: невдало скопіювала танцювальну фішку Ноа, з якою вірменку часто порівнюють, але у виконанні Брюнетки це виглядає як дешева пародія, не більше

Моя оцінка: 0 заяв про підтримку з 10


18. 🇲🇩 Moldova | Pasha Parfeni — Soarele şi Luna

Паша додав вогню до свого перформансу та з допомогою команди чаклунів і чаклунок заворожує глядачів і закликає приєднатися до містичного танку. Від кожного руху, звуку та спалаху світла віє якимось магічним ритуалом, у який із радістю долучається весь зал. Час тече так повільно, що ти не помічаєш, чи минуло 3 хвилини, чи 3 години.

Чому не переможе: зачаровані глядачі залишаться під враженням від виступу Молдови, що забудуть проголосувати за нього

Моя оцінка: 7 королів пентаклів з 10


19. 🇺🇦 Ukraine: TVORCHI — Heart of Steel

Хлопці модернізували номер з Відбору, зробили його ще якіснішим і водночас не додали нічого зайвого. Вокал Джефрі на останніх репетиціях дійсно став краще, і це залишає гарні надії. На мій погляд, це одна з найцікавіших заявок візуально від України, і європейців нам точно вдалося приємно здивувати. Поглянемо, наскільки сильно.

Чому не переможе: Європа тільки звикла до популярності нашого фольку та використання своїх національних елементів у виступах на Євробаченні, що так різко перелаштуватися на гайп техновайбу ще не готова

Моя оцінка: 10 кіборгів з 10


20. 🇳🇴 Norway | Alessandra — Queen of Kings

Норвезька королева, яка зняла мільйон тік струмів про те, як вона збирається та їде підкорювати Європу. Моя особиста фаворитка до перших живих виступів перебрала ліверпульського морозива та не змогла ідеально виконати другий куплет, але все ж зібрала всі сили вікінгів й із суворим обличчям повела своїх підданих за собою. Сподіваюся, що перед фінальним виступом вона вип’є достатньо чайку з медом і малиновим варенням і покаже всі приховані грані свого вокалу.

Чому не переможе: усі жінки серед журі загейтили вбрання Алессандри та вирішили свідомо занизити їй оцінки

Моя оцінка: 8 корон з 10


21. 🇩🇪 Germany: Lord of the Lost — Blood & Glitter

Коли радіоактивний павук укусив Пітера Паркера, він перетворився на Спайдермена. Мені дуже цікаво дізнатися, що саме вкусило вокаліста гурту, що він перетворився на такого персонажа. Один із побічних ефектів — значне погіршення вокалу, у деякі моменти здається, що він ось-ось викашляє свої легені та дійсно вкриє всипаний глітером килим кров’ю. На щастя, 3 хвилини сорому та кошмару завершуються, і можна піти полікувати свої вуха на наступний виступ.

Чому не переможе: діти єврофанів так сильно перелякаються, що нарешті прийшов Бабайка, який забере їх до себе, що вмовлять вимкнути телевізори на виступі німців, і ніхто не згадає їхній номер для голосування

Моя оцінка: 1 крапля крові з 10


22. 🇱🇹 Lithuania | Monika Linkytė — Stay

Шикарна Моніка вразила мене своїм номером, бо на всіх попередніх записах я дивився лише на неї та її обличчя. Раптом на екранах з’являються містичні візерунки, які разом із дивовижним вокалом заворожують і затягують тебе кудись глибоко в литовські казки й міти. Справжня насолода від виступу. Finally, my heart is beating.

Чому не переможе: глядачі переплутають її з минулорічною Монікою та подумають, що вже віддали свої 20 смсок минулого разу

Моя оцінка: 8 помаранчевих суконь з 10


23. 🇮🇱 Israel | Noa Kirel — Unicorn

Справжня темна конячка вразила всіх своїм виступом, який успішно зберігала в секреті від папарацці та. Мені особисто сподобався її вокал, бо після кліпу, де все намікширено та намастерено, я чекав звичайний голос. А тут дівчині вдається співати, тягнути високі ноти, танцювати, посміхатися та ще і встигати дихати. Ця дівчина може шокувати всіх і залишити багатьох конкурентів позаду.

Чому не переможе: цього разу команда не встигне зняти з Ноа штани і їй не вдасться виконати свої фірмені танці :(

Моя оцінка: 9 єдинорогів з 10


24. 🇸🇮 Slovenia | Joker Out — Carpe Diem

Стоячи аплодую за словенську мову (чув цю пісню англійською, і там вона дещо втрачає свій колорит). Хлопці усміхнені, кайфують на сцені, закликаючи всіх жити життя кожним днем, і показують на своїх прикладах, як це круто. Нарешті у фіналі рок, хоч і лайтовий, який можна із чистою совістю підтримати. Гурту бажаю здобути ще більше популярності після виступу на конкурсі!

Чому не переможе: фанати Лорін, шоковані від чуток про стосунки Бояна з Керією, підмовлять усіх не голосувати за словенців

Моя оцінка: 8 повітряних поцілунків Бояна з 10


25. 🇭🇷 Croatia | Let 3 — Mama ŠČ!

Мені дуже складно оцінювати цих виконавців, їхню пісню та номер у цілому: з першого дня вони викликали змішані почуття, від сміху та захоплення до огиди й відрази. Але я не можу перестати дивитися на цей перформанс і змусити себе залишатися до нього байдужим. Можу лише висловити подяку за підтримку України, якою б дивною вона не була в наших очах. Сильна передостання позиція дає їм великі шанси на прохід у ТОП-10 загалом і топ-5 за глядачами.

Чому не переможе: ходять чутки, що в разі перемоги Хорватії інших учасників пропускатимуть до арени в Загребі лише на тракторах, а це значно затримає логістику

Моя оцінка: 3 крокодильських психопатів з 10


26. 🇬🇧 United Kingdom: Mae Muller — I Wrote A Song

Моя особиста крашиха, з перших хвилин про оголошення її представницею від UK цього року я передивився всі її тік токи, сторіс і пости, переслухав усю нечисленну дискографію та активно відбивався від усіх гейтерів, яким не сподобалися її луки на вечірках перед Євробаченням. І вона відповіла їм усім: барвистими заставками з емоційними обличчями, впевненим співом (у межах своїх здібностей), надзвичайною харизмою та магнетизмом. Заклик у кінці витанцювати всі ваші переживання про розриви та невдалі стосунки як найкраще закриває основну програму шоу.

Чому не переможе: через обмежений смак глядачі не зможуть до кінця оцінити всю slayness цього виступу

Моя оцінка: 10 розгепаних Бенців колишнього з 10


Нехай переможе найсильніший!

Якщо вам цікаво приєднатись до спільноти таких же єврофанів, поспілкуватись чи приєднатись до єврофанського руху України, приєднуйтесь:

OGAE Ukraine (офіційний фанклуб Євробачення в Україні):

Telegram
Instagram
Twitter
Youtube
(OGAE Ukraine)
Youtube (Євробачення в Україні)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Глушко
Владислав Глушко@eclipsewithin

104Прочитань
4Автори
4Читачі
На Друкарні з 6 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається