Хто не пішов з ринку росії: Топ 15 компаній за вересень 2024

Топ 15 компаній, які не вийшли з росії: Підбірка за вересень 2024

Вітаю вас на щомісячному дайджесті новин про компанії, які не вийшли з ринку росії, та підтримують війну своїми діями, або обходять. Сьогодні у нас топ 15 компаній за вересень 2024.

Спочатку про статус компаній. Підтримує війну, це коли компанія не пішла з ринку росії і на заклики не йде, та активно розвивається. Також це компанії, які взагалі не мають чітку позицію, або не висловлювались взагалі. Обходить – частково пішла, зробила нібито фонд допомоги українцям, але продовжує працювати та ліпити відмазки, скоротила невизначені операції в Росії та припинила нові інвестиції, призупинила нові інвестиції/рекламу, скоротила невизначений несуттєвий вид діяльності в Росії, призупинила нові інвестиції/розвиток, тимчасово призупинила всі нові замовлення та оперативну діяльність, призупинила неосновну підприємницьку діяльність, зменшення масштабу несуттєвих операцій;

Хто не пішов з ринку росії: Топ 15 компаній за вересень 2024

Станом на вересень 2024 року американська компанія Cargill прямо не підтримує війну, але і не вийшла з російського ринку, за що отримала статус “обходить”.
Про це свідчать багато новин, які ми зібрали за період війни. Згідно KSE Institute, компанія продовжує діяльність харчових та кормових підприємств в Росії, а згідно аналізу Йєльскої школи менеджменту компанія Cargill зробила невизначене зменшення масштабу несуттєвих операцій.
Детальніше про компанію

За нею йде французька компанія Bonduelle, яка також прямо не підтримує війну, але продовжує активно годувати росіян. Згідно багатьох новин, які ми зібрали по цій компанії, вона отримала статус – “обходить”
Згідно Йєльскої школи менеджменту компанія тривалий час працювала в росії у звичайному режимі, а потім трохи зменшила операції. Була внесена національною агенцією запобігання корупції до переліку спонсорів війни.
Детальніше про компанію

Італійська компанія Calzedonia теж розділяє погляди та підтримує війну, продовжуючи одягати росіян.
Налічується майже 250 магазинів в більш ніж 90 містах росії. Згідно Йєльскої школи менеджменту компанія продовжує працювати в звичайному режимі.
Детальніше про компанію

Сфера авіа перельотів теж має своїх героїв. Еміратська авіакомпанія Emirates Airlines, не вводить у дію глобальні санкції, досі підтримує війну.
Про це свідчать багато новин, які ми зібрали за період війни. Згідно Йєльскої школи менеджменту компанія продовжує активно літати в росію.
Детальніше про компанію

Не відстає від неї авіакомпанія з Туреччини – Turkish Airlines.
Яка замість санкцій виділила додаткові 25 літаків для російських рейсів і збільшить тижневе число рейсів до 300 рейсів на тиждень, та не бачить проблеми з польотом до росії. Згідно Йєльскої школи менеджменту компанія продовжує активно літати в росію.
Детальніше про компанію

Тим часом американська Procter and Gamble продовжує підтримувати війну, попри заяви, постачаючи до росії засоби жіночої гігієни та побутові засоби.
За що була внесена національною агенцією запобігання корупції до переліку спонсорів війни.
Детальніше про компанію

Найбільша у світі мережа ресторанів швидкого харчування Subway прямо не підтримує війну, але і не вийшла з російського ринку, за що отримала статус “обходить”.
Згідно матеріалів Київської школи економіки, компанія має 446 місцевих франшиз Subway в росії, які все ще працюють. А матеріали Йєльскої школи менеджменту доповнюють, що компанія призупинила нові інвестиції, та рекламу.
Детальніше про компанію

Не відстає і такий гігант як американська компанія Mondelez, яка cпочатку пообіцяла скоротити всі несуттєві види діяльності в росії, припинити всі нові капіталовкладення та призупинити витрати на рекламу. Але пізніше вони оголосили: «Ми продовжуємо оцінювати ситуацію в Україні та Росії та нашу здатність постійно контролювати нашу операційну діяльність і бізнес, і ми продовжуємо консолідувати наші українські та російські дочірні компанії. 
Згодом компанія скоротила несуттєві види в діяльност, але залишилась працювати в росії.
Детальніше про компанію

Американська компанія Johnson and Johnson не підтримує війну, але і не вийшла з російського ринку повністю, продовжуючи постачання ліків та виробів медичного призначення, за що отримала статус “обходить”. Але компанія призупинила всю рекламу, участь у клінічних випробуваннях та будь-які додаткові інвестиції в росії.
Це підтверджується матеріалами Київської школи економіки та Йєльскої школи менеджменту.
Детальніше про компанію

Французька Yves Rocher активно продовжує постачати косметику в росію, таким чином підтримуючи війну.
За що була внесена національною агенцією запобігання корупції до переліку спонсорів війни.
Детальніше про компанію

Італійська Ferrero прямо не підтримує війну, але і не вийшла з російського ринку, продовжуючи робити життя росіян в шоколаді та солодощах, за що отримала статус “обходить”.
Згідно матеріалів Київської школи економіки компанія вирішила тимчасово призупинити всі несуттєві види діяльності та плани розвитку в росії, але переважна більшість експорту є прямим. Це також підтверджується матеріалами Йєльскої школи менеджменту.
Детальніше про компанію

Китайська Alibaba Group продовжує ведення справ у росії, надаючи міжнародний майданчик для продажів закордонних товарів.
За що була внесена національною агенцією запобігання корупції до переліку спонсорів війни. Згідно Йєльскої школи менеджменту компанія продовжує активно працювати в росії.
Детальніше про компанію

Виробляти одяг, та підтримувати моду росіян готовий турецький Colins, який підтримує війну.
Та все ще продається онлайн в росії.
Детальніше про компанію

Продовжує наш топ 15 компаній які не вийшли з росії французький Lacoste, який теж одягає росіян, та підтримує війну.
Про що свідчать матеріали Йєльскої школи менеджменту.
Детальніше про компанію

З вами були топ 15 компаній які не вийшли з росії станом на вересень 2024 року.

Більше про ці і інші компанії ви можете дізнатися на сайті проекту. Користуйтеся нашим зручним ботом у телеграмі. Підтримайте цей проект донатом на монобанк. Робить покупки свідомо і підтримуйте тих, кто підтримує життя. Дякуємо за перегляд і до наступних відео, підписуйтесь.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ярослав з WSRW
Ярослав з WSRW@yar1k

Засновник who support rus war

74Прочитань
1Автори
2Читачі
Підтримати
На Друкарні з 10 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається