Китай, Росія та Північна Корея утворюють альянс: ось наскільки небезпечна ця трійця негідників


BILD попросив експерта зі Східної Азії професора, доктора Ральфа М. Вробеля з Університету прикладних наук Цвікау оцінити нову ситуацію.

Свій аналіз він починає з відвертого попередження: зараз, коли Китай не відмовився від Росії, формується новий євразійський альянс проти Заходу. Тому ми також повинні бути готові до військової ескалації на Далекому Сході в Кореї й на Тайвані. Вробель пояснює, що гасло «зміни через торгівлю» не спрацювало для Росії та Китаю. Обидві країни стали більш авторитарними, попри всі очікування Заходу. Тому можна говорити про нову конкуренцію систем – демократія і вільна ринкова економіка проти диктатури та державного капіталізму, можливо, навіть про нову холодну війну, – пояснює експерт.

Вторгнення Росії в Україну показало, що «існує також геополітичний конфлікт між Сходом і Заходом», каже Вробель. «Але ми, Захід, багато в чому залежимо від Сходу». Вробель наводить приклади: донедавна від російської нафти та газу, а потім від імпорту з Китаю, включаючи важливу сировину для нашої промисловості, але також і багато високоякісних готових продуктів, таких як мобільні телефони або ноутбуки.

Факт залишається фактом: Китай ніколи чітко не засуджував вторгнення Росії в Україну. Натомість обидві країни продовжують співпрацювати одна з одною. Так само Китай не відмовляється від Північної Кореї як від союзника, але стабілізує тамтешній режим. Причиною цього є те, що Північна Корея є буферною державою між Китаєм і Південною Кореєю, де розміщені численні американські війська. Вибухонебезпечно, «оскільки Путін зараз купує зброю у Північної Кореї», на думку Вробеля, всі три країни формують єдиний фронт проти Заходу.

Очевидно: Північна Корея продовжує погрожувати Південній Кореї та Японії своїми ядерними ракетами. Однак «навмисна ескалація малоймовірна», оскільки Північна Корея буде використовувати свою військову і ядерну міць в першу чергу «для стабілізації режиму і примусу до економічної допомоги», – сказав Вробель. Можливі аварії з далекосяжними наслідками. Вробель сподівається, що китайське керівництво зробило висновки з реакції Заходу на агресивну війну Росії в Україні. Особливо через санкції проти Росії.

Пекін має амбіції взяти під контроль Тайвань. Оскільки Тайвань є важливою ланкою в ланцюжку «американських» островів біля китайського узбережжя – Японія - Південна Корея - Тайвань - Філіппіни – напад на Тайвань став би для США подією, що провокує війну. За словами експерта: «Європа також була б втягнута в такий конфлікт. В економічному плані інтеграція Тайваню до Китаю також означала б, що ми, на Заході, повністю залежали б від Китаю щодо високоякісних мікрочипів». Тому, що значна частина з них сьогодні виробляється на Тайвані, каже експерт.

Джерело: BILD

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Фронтир
Український Фронтир@geopoliticalukraine

Геополітика ProКраїну і Світ

1.7KПрочитань
3Автори
21Читачі
На Друкарні з 23 вересня

Більше від автора

  • Казахстан стає привабливим «ядерним» гравцем

    У Казахстані уряд планує побудувати першу атомну електростанцію і найближчим часом проведе референдум з цього приводу. Країна хоче диверсифікувати свої енергетичні потужності та вже визначила можливий майданчик для будівництва АЕС.

    Теми цього довгочиту:

    Геополітика
  • Що Росія сподівається отримати від конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом

    «Росія зайняла пропалестинську позицію настільки, що навіть мене це здивувало», – каже Ганна Нотте, експерт з питань зовнішньої політики Росії на Близькому Сході в Центрі досліджень нерозповсюдження Джеймса Мартіна.

    Теми цього довгочиту:

    Геополітика
  • Турецький режим підтримує тероризм

    Після рішення міністра закордонних справ Ізраїлю Елі Коена відкликати дипломатичних представників з Туреччини, виникла ескалація напруженості між країнами. Це стало відповіддю на підтримку президентом Туреччини руху ХАМАС під час конфлікту з Ізраїлем.

    Теми цього довгочиту:

    Геополітика

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається