Колекцію банкнот і поштових марок намагалися незаконно провезти через українсько-польський кордон

Спільними зусиллями українських прикордонників та митників вдалося запобігти незаконному вивезенню до Польщі колекції старовинних банкнот та поштових марок.

Повідомляється, що 37-річний громадянин Німеччини намагався приховати від правоохоронців предмети, що можуть мати культурну та історичну цінність. Чоловік їхав до сусідньої країни й під час перевірки було виявлено 13 купюр 1908-1933 років випуску, 4 банкноти 1923 року та 30 поштових марок. 

Прикордонники спільно з митниками звернули увагу на підозрілу поведінку пасажира потяга та ретельно оглянули його особисті речі. Й саме під час огляду виявилося, що чоловік намагався приховати вищезгадані предмети колекціонування

Наразі колекцію, яка може становити культурну та історичну цінність, вилучено й триває експертиза.

Слід нагадати, що культурні цінності, вилучені митними або правоохоронними органами, а також конфісковані за рішенням суду, передаються безоплатно Міністерству культури й мистецтв України, Головному архівному управлінню України, які забезпечують їх зберігання, експертизу та інформацію про них з метою уточнення права власності на них. 

Після встановлення права власності на зазначені культурні цінності вони передаються в установленому порядку їх законному власнику чи уповноваженій ним особі. 

Джерело: dpsu.gov.ua

Канал про історію та культуру: https://t.me/+Bw847b_63xlkOTli

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Про історію та культуру
Про історію та культуру@abouthistoryandculture

421Прочитань
0Автори
18Читачі
На Друкарні з 23 січня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається