Комюніке

Центрального комітету комуністичної партії Кампучії щодо розпуску комуністичної Партії Кампучії

Державний прапор Демократичної Кампучії.

1.

Комуністична партія Кампучії була заснована в 1960, в обставинах напруженої і складної боротьби, водночас і у батьківщині та за кордоном, задля незалежності, суверенності, територіальної цілісності й задля нейтралітету Кампучії й задля кращих умов життя для Кампучійського народу.

Більш того, комуністична партія Кампучії була заснована, щоб бути незалежною політичною партією, вільною від жодного домінування, і щоб боротися проти так званої "Індокитайської федерації"- доктрини В'єтнамської комуністичної партії, проти доктрини "Одна країна, одна партія, один народ",

що була віроломно та успішно створена В'єтнамською Комуністичною Партією з метою поглинання партій, народів, та територій Кампучії та Лаосу, щоб об'єднати їх в одне з партією, народом, та територією В'єтнаму.

Комуністична партія Кампучії була створена, бо ми прекрасно знали, мали всю повноту розуміння, завдяки своїй власній історії, і завдяки конкретним послідовним діям Ханойської влади проти партії, народу, і території Кампучії, що тільки незалежна партія яка має міцний патріотичний дух, і яка підіймає свій власний національний прапор, здатна захистити державу і націю Кампучії, і запобігти тому, щоб вона не розділила історичну долю колишньої Нижньої Кампучії (Kampuchea Krom), яка була повністю поглинена В'єтнамською експансією.

2.

Комуністична партія Кампучії, зараз на момент 1981, вже має двадцять один рік од роду від свого виникнення у 1960. Протягом цих двадцяти і одного року, Комуністична партія Кампучії досягла успіхів у виконанні своїх послідовних історичних завдань, піднявши високо вгору стяг боротьби за національні ідеали незалежності, суверенності, миру, нейтралітету, та задля звільнення народу Кампучії від будь-якого гніту усіх форм. Вона зробила це завдяки послідовному духу жертовності, патріотизму і відповідальності перед країною та народом. Партія пройшла звивистими тропами, через складні ситуації припустилася багатьох помилок, але вона успішно виконала свої завдання найповнішим чином:

1- Вона завжди розвивала та укріплювала високий дух патріотизму серед членів партії і серед усіх кхмерів в країні.

2- Вона пробудила, піднесла вгору, і завжди розвивала честь, гідність, національну гордість і національну душу Кампучії.

3- Вона знову піднесла вгору стяг хороброї і впертої боротьби задля захисту країни і народу Кампучії, задля рятування їх від зникнення за будь-яку ціну і будь-якими засобами.

Бувши малою країною з малим населенням і послідовно жертвою іноземної агресії під час всіх історичних періодів, бувши жертвою експансіонізму і пригнічення через колоніалізм, неоколоніалізм усіх зразків, і перебуваючи в ситуації, коли сильні країни використовують грубу силу, щоб поглинати і душити під п'ятою малі країни, наша мала Кампучія є легкою для знищення дуже швидко.Вся нація могла зникнути. Це її територія, її душа, її культура, її література, її мистецтва, її мова, її традиції і народні звички, її дух і будь-які згадка про них , до тих пір поки самі люди Кампучії не зникнуть і не стануть національною меншиною. Коротко кажучи, постійна смертельна небезпека знищення країни та народу Кампучії загрожує усім нам кожного дня. Якщо ми не бачимо цієї проблеми, якщо ми не приділяємо їй уваги, якщо ми не боремося проти неї, тоді ця смертельна небезпека точно призведе нас до остаточного зникнення нашої нації та країни.

Але якщо ми ясно бачимо цю небезпеку і проголошуємо і ведемо невгомонну боротьбу проти неї, тоді наша країна і нарід ще не втрачені, вони точно будуть збережені, попри будь які перепони на шляху нашої боротьби.

Комуністична партія Кампучії успішно проносила виконання цієї славної місії завдяки чистій вірності та відданій любові до Вітчизни й народу Кампучії.

3.

Наше уявлення про, і наша схвильованість цією смертельною небезпекою прямо перед створенням Комуністичної Партії Кампучії, тобто сама причина чому вона була створена, те, що країні й народу Кампучії загрожує зникнення, знайшло своє надійне підтвердження коли В'єтнамська Ле Зуанівська агресивна кліка, експансіоніст, загарбник і прибічник расового винищення продемонструвала свою силу проти Кампучії та кхмерів після уніфікації В'єтнаму. Саме ця В'єтнамська Ле Зуанівська кліка, за своєю природою і суттю експансіоністська і загарбницька, послідовно провокувала і атакувала Демократичну Кампучію весь час, починаючи з 1975, і закінчуючи її найбільш варварським і жорстоким вторгненням до нашої коханої Кампучії за допомогою брутальної сили сотень тисяч солдатів в 1979, це та сама В'єтнамська Ле Зуанівська кліка яка проводила політику злочинів і геноциду проти Кампучійської нації та народу, вирізаючи населення, займаючись грабіжництвом, спалюючи та винищуючи все, спричиняючи жахливі руйнації й страждання та страшне горе нації та народу Кампучії.

4.

З усім тим, перебуваючи в тій ситуації, Комуністична Партія Кампучії не прихилила коліна перед В'єтнамською клікою. Вона продовжувала стояти й тримати високо національний прапор у надзвичайно складній ситуації.Вона брала участь у керуванні національною армією та народом Кампучії, щоб дати найсміливіший бій В'єтнамській Ле Зуанівській кліці, терени нашої коханої Кампучії партія берегла, як своє власне життя, і змінила ситуацію з непереборних складнощів до ситуації хорошої та сприятливої, тобто боролася проти більш ніж 300 000 Ле Зуанівських солдатів та цивільних агентів в Кампучії та втягнула їх до трясовини у всіх сферах, військовій, політичній, економічній, та інших впродовж цих минулих трьох років, і завдяки цьому вона була переможною в зупиненні В'єтнамського ворога і його хазяїна, Радянського Союзу затримавши їх в Кампучії та таким чином запобігаючи їх просуванню на південь. Це було значним внеском до справи стримування В'єтнамського експансіонізму в регіоні, а також у справі стримування радянських експансіоністів від ще більшої жадібності у їх нахабному підминанню під себе Південної Східної Азії, яке відбувається згідно зі схемами їх кримінальних амбіцій. То є результат героїчної боротьби яку рішуче вели партія, уряд, національна армія, партизани та народ Кампучії проти В'єтнамської агресивної та експансіоністської кліки Ле Зуаня, разом з різноманітною підтримкою від переважної більшості миролюбних і чутливих до несправедливості країн та народів світу.

5.

Але в цій новій історичній ситуації, коли країна і народ Кампучії знаходиться під загрозою знищення від рук В'єтнамської агресивної та експансіоністської кліки Ле Зуаня, яка користується підтримкою з боку Радянських світових експансіоністів, в такій ситуації, ми виконуємо нову стратегічну політику яка не містить в собі ані побудови соціалізму, ані комунізму, ми втілюємо програму Патріотично демократичного фронту великої національної єдності Кампучії (ПДФВНЄК) на десятки, або можливо навіть і сотні прийдешніх років, весь час доки держава і народ Кампучії будуть під загрозою повного знищення з боку В'єтнамської Ле Зуанівської кліки. Рішення про розпуск було прийнято після довготривалих і доскіпливих обговорень починаючи с лютого 1979, зокрема воно було погоджено з рішеннями конгресу, які були прийняті з третього по шосте вересня 1981 року від імені усіх членів партії. Центральний Комітет Комуністичної Партії Кампучії бажає оголосити на публіку наступне:

1- Комуністична Партія Кампучії без жодних сумнівів розпущена.

2- як державний орган, уряд Демократичної Кампучії є відповідальним за виконання історичної місії вести за собою національну армію і партизан Демократичної Кампучії і також народ Кампучії по всій країні, щоб продовжувати боротися проти В'єтнамської кліки Ле Зуаня доки вони не будуть повністю вибиті з території нашої коханої Кампучії яку ми плекаємо як своє власне життя.

3- Ми закликаємо усіх патріотичних особистостей показувати свої можливості і якості у керуванні справами політики у різноманітних формах в залежності від їх власного бажання.

6.

З цієї нагоди, коли факт розформування став публічним, Комуністична Партія Кампучії бажає звернутися до всіх членів партії, щоб вони організовано припинили усі види діяльності від імені Комуністичної Партії Кампучії.

Однак, рішучі патріоти, які безумовно плекають народ і надійно дотримуються цінностей національної незалежності, суверенності, територіальної цілісності, миру і нейтралітету Кампучії, усі ці колишні члени партії мають повні і священні права продовжувати у мірах своїх можливостей рішучу боротьбу проти В'єтнамської агресивної та експансіоністської Ле Зуанівської кліки, відповідно зі своїми функціями, посадами й задачами в державних органах Демократичної Кампучії.

7.

Комуністична Партія Кампучії була заснована задля священних інтересів держави та народу Кампучії. Точно таким чином під впливом обставин Комуністична Партія Кампучії само розпускається заради тих же самих інтересів країни й народу Кампучії. Протягом виконання своєї місії, Комуністична Партія Кампучії виявляла одночасно і хороші якості, і певні недоліки. Але її хороші якості превалюють над недоліками. З цього приводу:

- Ми бажаємо віддати належне славній пам'яті усіх товаришів які пожертвували своїми неоціненними життями заради країни та народу Кампучії,

- Ми поважаємо високий героїзм усіх товаришів які досі хоробро б'ються проти В'єтнамської агресивної та експансіоністської, расистської та загарбницької кліки Ле Зуаня.

- Ми хочемо подякувати усім нашим друзям, близьким і далеким, вдома і за кордоном і по всьому світу, ви усі гідні глибокої щирої подяки.

Демократична Кампучія, 6 грудня, 1981, Центральний Комітет Комуністичної Партії Кампучії.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Nameless
Nameless@VivreLibreOuMourir

59Прочитань
1Автори
0Читачі
На Друкарні з 21 квітня

Більше від автора

  • Комюніке

    Ми хотіли б також опублікувати ті приготування, які були здійснені перед розпуском Комуністичної Партії Кампучії:

    Теми цього довгочиту:

    Політика

Вам також сподобається

  • Vincere o morir. Передмова

    Оригінал статті був написаний у липні 2023 на річницю подій 25-го липня 1943 року в Італії, коли Муссоліні був відправлений у відставку Королем по запиту своїх же співпартійців. У порівнянні з оригіналом були внесені лише певні орфографічні зміни. Списка літератури нема.

    Теми цього довгочиту:

    Італія
  • Хроніка | 14 днів перед війною (2022)

    Хронологія була написана у дні перед початком повномасштабного вторгнення. В ній максимально точно зазначено що тоді відбувалось, як реагували союзники, та які заяви робили світові лідери.

    Теми цього довгочиту:

    Україна

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Vincere o morir. Передмова

    Оригінал статті був написаний у липні 2023 на річницю подій 25-го липня 1943 року в Італії, коли Муссоліні був відправлений у відставку Королем по запиту своїх же співпартійців. У порівнянні з оригіналом були внесені лише певні орфографічні зміни. Списка літератури нема.

    Теми цього довгочиту:

    Італія
  • Хроніка | 14 днів перед війною (2022)

    Хронологія була написана у дні перед початком повномасштабного вторгнення. В ній максимально точно зазначено що тоді відбувалось, як реагували союзники, та які заяви робили світові лідери.

    Теми цього довгочиту:

    Україна