Комюніке

Центрального комітету Комуністичної Партії Кампучії з приводу приготувань до розпуску Комуністичної Партії Кампучії

У лютому 1979, постійна комісія центрального комітету Комуністичної Партії Кампучії сумісно з урядом Демократичної Кампучії розглянули три питання:

1- Покладання кінця старій стратегічній політиці та підготування нової стратегічної політики об'єднаного національного фронту у погодженні з новою ситуацією

2- Встановлення нового уряду Демократичної Кампучії, щоб бути відповідальним за нову ситуацію.

3- Чи слід продовжувати місію Комуністичної Партії Кампучії?

На зустрічах вирішили:

А- надати можливість Уряду Комуністичної Кампучії контроль над країною і можливості проводити усі державні політики в узгодженні з новою ситуацією

Б- відкласти на невизначено довгий строк питання пов'язані з Комуністичною Партією Кампучії й прийняти остаточне рішення пізніше у сприятливий час.

-Травень 1979:

У травні 1979 уряд Демократичної Кампучії обговорив нову стратегічну політику і підготував чорнову політичну програму об'єднаного фронту, який міг би мобілізувати усі сили у міцній національній єдності відповідно до нової ситуації, щоб боротися проти В'єтнамської Ле Зуанівської агресивної, експансіоністської, загарбницької й расистської кліки. Нова стратегічна політика і чорнова політична програма національного фронту була багаторазово обговорена. У травні 1979 року, чорнова політична програма була розповсюджена серед усіх підрозділів Національної Армії, партизанів, різноманітних державних відділів і серед усього населення заради дискусії, щоб вони виказали свої думки урядові Демократичної Кампучії, з метою покращення чорнової версії програми.

- Вересень 1979:

Після довгих і старанних обговорень серед усіх підрозділів, великих і малих, і серед усіх сфер життя по всій країні протягом декількох місяців, уряд Демократичної Кампучії вирішив розповсюдити, водночас і вдома і за кордоном, проєкт політичної програми Патріотичного Демократичного Фронту Великої Національної Єдності Кампучії (ПДФВНЄК)

- Грудень 1979:

У грудні 1979, було проведено Конгрес за участі постійної комісії Асамблеї Народних Представників Кампучії, уряду Демократичної Кампучії, представників Національної Армії і партизан Демократичної Кампучії, представників місцевих адміністрацій, та представників різноманітних державних департаментів для вивчення цієї нової політичної проблеми.

Пізніше конгрес, водночас і вдома і за кордоном, урочисто проголосив наступне:

1- Вводиться нова стратегічна політика яка покладає кінець будівництву соціалізму та комунізму і приймає проєкт політичної програми ПДФВНЄК на десятки сотень прийдешніх років вперед задля мобілізації сил Великої Національної Єдності, щоб відбити напад ворога, В'єтнамську агресивну й експансіоністському кліку Ле Зуаня.

2- Усі положення конституції Демократичної Кампучії 1976 року, які знаходяться у суперечності з проєктом політичної програми ПДФВНЄК, заміняються положеннями цієї програми.

3- Під час теперішньої ситуації війни, Конгрес вирішив надати постійній комісії Асамблеї Народних Представників Кампучії можливість займатися законодавчою діяльністю самостійно, замість Асамблеї.

4- Формування нового уряду Демократичної Кампучії з паном Khieu Sampân на посаді Прем'єр-міністра. Грудневий конгрес 1979 був успішним у прийнятті фундаментальних рішень стосовно питань пов'язаних з державою й урядом Демократичної Кампучії, нової стратегічної політики та проєкту політичної програми ПДФВНЄК.

Це був новий етап удосконалення державного апарату і політики, щоб відповідати новим історичним обставинам, коли вся країна і народ Кампучії є жертвами найгіршої агресивної війни та геноциду з боку В'єтнамської кліки Ле Зуаня.

- Липень 1980:

У липні 1980, на відкритій зустрічі, постійна комісія центрального комітету Комуністичної Партії Кампучії продовжила розгляд питання Комуністичної Партії Кампучії в тих самих формах і з тими самими орієнтирами як і в Квітні 1980. Місцеві партійні органи успішно виказали свої різноманітні думки і пропозиції.

- Вересень і грудень 1980:

У вересні та грудні 1980, на відкритих сесіях, постійна комісія центрального комітету Комуністичної Партії Кампучії надалі продовжив свої диспути засновані на доповідях і думках, які були відправлені до постійної комісії від місцевих партійних органів.

- Липень і Вересень 1981:

У липні 1981 і особливо у вересні 1981, після успішного збору усіх думок від різноманітних локальних партійних органів по всій країні, а також думок від мас, ззовні від партії, Центральний Комітет Партії разом з кадрами різних установ провів Конгрес, щоб обговорити й взяти участь у розв'язання питання Комуністичної Партії Кампучії.

Конгрес проводився з третього по шосте вересня 1981 року і вирішив однодушно:

1- покласти кінець активності Комуністичної Партії Кампучії, вслід за однодушною позицією партійних локальних органів по всій країні.

2- розповсюдити це рішення щодо розпуску Комуністичної Партії Кампучії серед партійних членів та інших людей в наших лавах для їх інформування перед тим, як буде проголошено публічне й офіційне твердження.

Демократична Кампучія, 6 грудня, 1981

Центральний Комітет Комуністичної Партії Кампучії.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Nameless
Nameless@VivreLibreOuMourir

59Прочитань
1Автори
0Читачі
На Друкарні з 21 квітня

Більше від автора

  • Комюніке

    Офіційне Комюніке Комуністичної Партії Кампучії з приводу саморозпуску, український переклад.

    Теми цього довгочиту:

    Політика

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається