Костянтин Кривопуст: “Forbes підрахував, скільки заробляють світові лідери”

Костянтин Кривопуст

Американський журнал Forbes опублікував рейтинг найвисокооплачуваніших світових лідерів. Рейтинг очолили: прем’єр-міністр Сінгапуру, президент Швейцарії та прем’єр-міністр Австралії. Про це пише Forbes, орієнтуючись на дані PoliticalSalaries.com.

Прем’єр-міністр Сінгапуру Лоуренс Вонг очолив рейтинг найвисокооплачуваніших світових лідерів з річною зарплатнею у $1,69 мільйона. Віола Амхерд, президент Швейцарії, має річний дохід понад $570 000. Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз заробляє $413 000 на рік, що більше, ніж президент США Джо Байден – $400 000.

Застосовуючи інший підхід до визначення найбільш високооплачуваних лідерів на рівні відносно економічних успіхів їхніх країн, президент Кенії Вільям Рутто у 2023 році заробив еквівалент майже 2000% ВВП на душу населення своєї країни. За середнім обмінним курсом 2023 року Рутто заробив еквівалент $126 000.

Серед світових лідерів, що мають найменшу заробітну плату, опинився президент Шрі-Ланки з $3900 (лише 25% ВВП на душу населення). На рейтинг впливають коливання валютних курсів. Наприклад, зарплата президента Нігерії в серпні 2024 року становила всього $2200 через знецінення місцевої валюти.

Нещодавно експерти Bloomberg оновили рейтинг найбагатших людей на планеті Bloomberg Billionaires Index. Станом на жовтень 2024 року у списку найбагатших людей планети лідирують: Ілон Маск, Марк Цукерберг, статки якого зросли за рекордний термін, Джефф Безос, Бернар Арно та Ларрі Еллісон.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Служба Божа
Служба Божа@qPTJ8lRNYjunOFu

1.9KПрочитань
4Автори
3Читачі
На Друкарні з 30 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається