Костянтин Кривопуст: у горах Ейлата жили професійні чаклуни

Дослідження, нещодавно опубліковане доктором Ітамаром Такселем з Управління старовин, доктором Узі Авнером з науково-дослідного центру пустелі і Мертвого моря та доктором Ніцаном Аміті-Фрісом з Єврейського університету в Єрусалимі, показує, що близько 400 років в горах Ейласі магічні послуги» мусульманським паломникам.

На підставі дослідження артефактів з каменю та глини, виявлених наприкінці 1990-х років на археологічному об’єкті в горах Ейлата, вчені дійшли висновку, що ці предмети використовувалися в магічних ритуалах для зняття пристріту, лікування хвороб та багато іншого. 

Серед знахідок були ритуальні брязкальця, два мініатюрні вівтарі, що використовувалися – ймовірно, для запалення пахощів, статуетка оголеної жінки, можливо богині, з піднятими руками в типовому для богів і жерців становищі, та низку інших ритуальних предметів. Дослідження глини, з якої було виготовлено керамічні вироби, показало, що це предмети зроблено Єгипті.

За даними Управління старовин, об’єкти були виявлені поряд з Дорогою паломників, яка виходила з Каїра, перетинала Синайський півострів і продовжувалась через район сьогоднішніх гір Ейлата до Мекки. Дорога використовувалася з перших століть після виникнення ісламу – у 7 столітті нашої ери, до кінця 19 ст.

Незважаючи на прихильність до ісламу, мусульманські паломники, що прямували до Мекки, заглядали на шляху до чаклунів для отримання різноманітних магічних послуг.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UA2DAY
UA2DAY@ua2day

892Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається