Котячий посуд: яка миска найкраща

А з чого годувати котів? Чим так погана пластикова мисочка, яка ще й дешевша? І які саме мисочки для них є? І мити мисочки треба мінімум двічі на добу. І добре полоскати! Також чиста свіжа вода має бути завжди у доступі, а от мисочку треба забирати після кожного прийому їжі. Бо коти їдять, коли бачать їжу, тобто можна десять разів насипати корму - і десять раз той корм з’їдять. Також мисочок має бути мінімум три - для води, для їжі і одна про всяк випадок. Мисочка для води не має стояти впритул до їжі, але якщо стоїть, то воду треба міняти частіше.

мисочка пластикова, фото для прикладу

Погана пластикова мисочка тим: 1 - неможливо відмити як слід, окропом, чи сильним миючим засобом. 2 - кіт\кицька може її прогризти (мій Вурчик це зробив, встигли відібрати шматок миски.). 3 - можуть бути мікротріщини, у яких збираються бактерії, того може бути і харчове отруєння, і алергія у кота. 4 - їжа може зреагувати з мисочкою, і зіпсувати її.

Керамічна мисочка значно нейтральніша хімічно, легше миється, її не ганяють по всій хаті. Але — можна розбити. При пошкодженій глазурі - купіть нову, бактерії у тріщинах нам не друзі!

керамічна мисочка, фото для прикладу

Прозора скляна мисочка (саме прозора, хто ж його знає, чим пофарбоване кольорове скло) - теж хімічно нейтральна, важка, легко мити. Але знов-таки можна розбити. У скляну чи керамічну мисочку гарно наливати воду, вона тоді не буде мати металевого присмаку. Мій Вурчик пив воду тільки з повної літрової скляної банки. І вода мала бути свіжа.

скляна мисочка на підставці

Сталева мисочка. Має бути зроблена з харчової або хірургічної сталі. Не б’ється, нейтральна, легка та легко миється. Мій вибір для їжі!

сталева мисочка, фото для прикладу

А яка має бути мисочка за розміром? Стандартна чи широка та низька?

низька широка мисочка, фото для прикладу, кіт не мій

Широка та низька мисочка (є у зоомагазинах під назвами “пласка миска” або “миска для перса”) більше підходить для порід з пласкою мордочкою - перси, скоттіш фолд - шотландська висловуха (і скоттіш стрейт -шотландська прямовуха, різновид фолдів), короткошерсті екзоти. Або для тих котів чи кицьок, що витягають їжу з миски та плямкають на підлозі — це значить, що вуса чіпляються за миску і незручно їсти.

Підставка під мисочку, що піднімає її, зазвичай використовується для великих, товстих чи старих котів\кицьок, щоб їм було легше їсти.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дарія Кононенко
Дарія Кононенко@Kononenko

882Прочитань
26Автори
32Читачі
Підтримати
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається