Loca Deserta Sloboda 2: ГРА ПРО КОЗАКІВ?!?!?!?!

Платформи: Android, iOS

Прайс: $2,5-3, БЕЗ МІКРОТРАНЗАКЦІЙ

Жанр: Casual Sim

Час: 3-5 годин

Оцінка: 7/10


⚡⚡ ⚡ ШОК: навіть найхардкорніші гравці періодично, за зачиненими вікнами, дверями та сховавшись під плєдіком грають в якусь простеньку фігню щоб відпочити від тяжких дум. І що найкраще для цього підходить? Мобільні ігри?

І тут в нас парадокс. Мобільні ігри — це в 95% випадків повне паскудство. З одного боку це тупі і маленькі казуальні ігри з короткими сесіями, в які можна зайти на 10 хвилинок та розслабитись. З іншого боку — розслабитись не вийде, бо буквально на кожному кроці нас чекає гнідський пейтувін, навіть якщо це простенький раннер чи idle-ґрінділка.

The best Mobile Gaming memes :) Memedroid

Але Dmytro Gladkyi, розробник Loca Deserta Sloboda 2 (далі просто Слобода 2) робить неймовірну річ: він створює гру без пейтувіну і в світі мобільних ігор така, здавалося б, базова річ, виглядає як повна бавовна мозку.


Засновуємо Слободу

Тож що таке Слобода 2? Це гра з приємним лоуполі графоном в якій ми граємо за отамана, котрому потрібно побудувати селище. Нажаль, жителі нашого селища — тупі та немічні, тож нам абсолютно все доведеться робити самотужки: здобувати ресурси, крафтити нові ресурси і будувати виробництво для крафту ще новіших ресурсів. Ціль — побудувати все і зробити всі квести жителів.

Отак виглядають квести. Вони дуже добре навчають грі

Самі квести — це просування по сюжету. Нам кажуть що робити, куди йти, що отримати та що побудувати. Якихсь цікавих сайдів з глибокими історіями та загадковим сюжетом тут нема. Все максимально просто.

Тож бігаємо отаманом по локації та фармимо ресурси, крафтимо і просуваємось далі. Сам ґеймплейний процесс, як і керування, прості як 5 копійок. Гра керується літералі 1 кнопкою та джойстиком для біганини в різні сторони.

Атаманові доведеться все тягати на своєму горбі

З “сирого” матеріалу (деревина, залізо, пшениця) крафтимо різні майстерні як то млин, чи лісопилку. Потім використовуємо майстерні для виготовлення більш крутих матеріалів, а їх використовуємо для будівлі ще крутіших майстерень та квестів. Зібравши купу різних матеріалів відкриваємо ворота в нові долини з ще більш крутими матеріалами та майстернями.

Тож ґеймплей-луп зводиться до колекціонування, прокачки майстерень, знов колекціонування та прокачки нових майстерень і так поки не виконаємо всі завдання і не прокачаємо все-все-все.

Є дошка де можна відстежувати свій прогрес

Якогось яскравого крутого ґеймплею тут нема, сюжет теж доволі простенький. Комусь така гра здасться нецікавою, але як на мене — це гарний представник свого жанру “тупилок-заліпалок”, який прекрасно справляється зі своєю задачею, а саме дає гравцю чілово побігати, шось там зробити, отримати прогрес і при цьому не напружуватись.

Місцями гра трошки “груба по краях”, але не критично, це проявляється в якихсь дрібницях, котрі не дуже заважають (наприклад, якщо взяти сокиру прям біля дерева, то треба спочатку відійти від дерева. а потім підійти знов, щоб персонаж почав рубати).

Всюди розкидані різні підказки, тож заплутатись не вийде

Ну і знов про головну відмінність Слободи 2 від аналогів — відсутність реклами та мікротранзакцій. Це прям ВЕЛИЧЕЗНИЙ плюс. Бо я іноді полюбляю пограти в такі простенькі ігри, клікери, айдлери, ресурсозбиралки, але в них в 90% настіки люта монетизація, що через півгодини гри ти впираєшся в пейвол. А Слобода 2 дозволяє заплатити 100 грн всього 1 раз, і спокійно собі грати як хочеш. Без дейлі івентів, без купівлі гемів і продивляння 10 реклам за 1 хвилину.

Ачівок теж насиплять

Також варто відзначити, що у розробника є плани по розширенню гри та додаванню нового контенту. В грі вже було 2 досить великих апдейти з фіксами, а також новими квестами і музичкою. Тож це не мертвий проєкт і з часом він буде ставати краще.


Вердикт

Слобода 2 — це не шедевр ігрового мистецтва і доволі проста маленька гра. Але вона не претендує на це і прекрасно виконує свою основну задачу: дати гравцю простий, ненапружений ґеймплей щоб відволіктися на півгодинки та трошки потупити. І на відміну від інших аналогів в тому ж жанрі Слобода 2 доступна за 100-120 гривень, без якихсь кончених мікротранзакцій і реклами.

Тож 7/10, погратися перед сном чи в транспорті приємно, рекомендую.

Слобода 2» – українська стратегія про розбудову поселення Війська  Запорозького • Mezha.Media
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кежулам вхід заборонено
Кежулам вхід заборонено@nocasuls

Найкращий канал про ігри

2.4KПрочитань
16Автори
70Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Дяка за огляд! Спробую пограти.

Вам також сподобається