Мій спортивний інтерес #004: WWE Backlash 2023

Зміст

WWE намагається в пуерториканський ринок вперше за 18 років за допомогою Bad Bunny, а також деяких легенд.

WWE Backlash 2023 | Results | WWE PPV Events
Backlash 2023

Після WrestleMania 39, вихід на пост-манієвське платне шоу (PPV, pay-per-view, або ж PLE — premium live event — у зв’язку з виходом на онлайн-стрімінгову платформу Peacock) викликав багато питань: чи продовжуватимуть багато різних сюжетних, як то наприклад між сином та батьком — Рей та Домінік Містеріо? Чи Коді Роудс буде вимагати реваншу проти Бладлайн за знищений шанс перемоги над Романом Рейнсом? І чи будуть Оуенс та Зейн захищатись від братів Усо, які після поразки на Рестлманії та втрати титулів, втратили свій статус навіть у Бладлайні?

Давайте ж розбиратись!

УВАГА: лонгрід містить спойлери спортивної події. Якщо Ви не знаєте результатів — раджу не читати далі.

Нас очікують на Беклеші 7 матчів. Деякі з них, відверто кажучи, натягнуті аж до непристойності. Особливо для мене є дещо дивним, що на шоу немає навіть якогось звичайного матчу за титул беззаперечного чемпіонства. Ніхто не каже, що на шоу такого рівня має бути щось запекле, враховуючи купу початих сюжетів. Але щоб взагалі титульні матчі (їх у нас три) стали на відкриття та мідкард — такого я давненько не пам’ятаю.

WWE Raw Women’s Title: Bianca BelAir © vs. Iyo Sky

WWE Backlash: Bianca Belair vs. IYO SKY Result - Wrestlezone
Б’янка БельЕйр проти Айо Скай

Якщо чесно, я сподіваюсь, що WWE якось пофіксить це недорозуміння, щодо жіночих титулів. Бо коли чемпіонка, яка володіє титулом RAW, йде на SmackDown! та навпаки, це означає: а) або у майбутньому буде певний сюжет, направлений на об’єднання титулів; б) або буде певний обмін титулами (що дуже буде сумно); в) або на цьому і будуть відігравати і це буде взагалі дічово.

Хайлайти матчу

Щодо матчу — він відверто виявився посереднім. Непоганим в плані динаміки, деякі моменти, особливо перехоплення ініціативи на канатах і взагалі робота з канатами Б’янки були напрочуд чудовими. Але і дуже багато брудних моментів, особливо дуже невдалий суперплекс Б’янки, у якому я дуже здивувався, що Айо взагалі залишилась з цілим обличчям, дещо зіпсували враження від поєдинку. Зрештою, час. Майже двадцятихвилинний стартовик хоч і не просідав за роботою, але відверто вже починав набридати у деяких повторних акробатичних моментах вже у середині матчу.

Зрештою, все закінчилось після невдалої допомоги Демейдж Контролу. І якщо відверто, усе йде до того, щоб угруповання розвалилось рано чи пізно, бо сама Айо виглядає, як виконавиця, яка не хоче бути частиною кого-небудь чи чого-небудь.

Перемога: БельЕйр після утримання, все ще Чемпіонка RAW серед жінок
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня


Підсумок: непоганий початок PPV, хоча і затягнутий, і десь на третину матч можна було би і підрізати. Айо виглядає, як впевнена конкурентка і частина сторілайну з Б’янкою, а може навіть і з цілим колом ворогів (якщо Бейлі та Дакота Кай захочуть працювати проти неї після розпаду Damage CTRL).

Seth Rollins vs. Omos

Seth "Freakin" Rollins vs. Omos | WWE
Seth Rollins vs. Omos

Омоса намагаються піарити, як нову машину знищення у WWE. Але ж на PPV: Рестлманія 39 — програш Леснару. Crown Jewel 2022 — програш Строуману. Рестлманія 38 — Лешлі! На Hell in a Cell 2022 — програш у гандикапі проти Лешлі знову ж з MVP. З якихось плюс-мінус значних перемог на PPV — на Беклеші-2022 над тим же Лешлі. Не багато.

З іншого боку, Сет Роллінз — кумир аудиторії, людина, тему якої співає від 10,000 до 80,000 глядачів на аренах. Але і сам Роллінз зараз, на жаль, не дуже котирується у WWE. Після останнього розпаду Щита та відходу Емброуза-Мокслі до AEW за останні три роки Роллінзу вдалось захопити лише чемпіонство США і то лише на півтора місяці… Але Сет — все ще стабільно одна з найкращих зірок WWE, якому видати якісний матч — не проблема.

Хайлайти матчу

Бій Сета з Омосом дуже показовий. Для дуже раннього бою, його таймлайну, абсолютно наспіх зліпленого поєдинку, Сет показав абсолютно усе, що було в його силах, щоби цей бій виглядав дуже впевненим. Особливо момент-лакмус: Сет з першого разу не виконує кербстомп, потім через деякий проміжок часу два кербстомпи (головою в підлогу) і… Омос виривається! Але третім Сет повністю поховав свого більш антропометричного конкурента. Фініш — перемога Роллінза.

Перемога: Роллінз після утримання
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️½ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

Підсумок: впевнений та досить динамічний поєдинок, який, на жаль, не дасть нічого ні Сету, ні Омосу у плані подальшого розвитку.

United States Championship Triple Threat Match: Austin Theory © vs. Bronson Reed vs. Bobby Lashley

WWE Backlash: Austin Theory vs. Bobby Lashley vs. Bronson Reed Result
Остін Тіорі проти Бронсона Ріда та Боббі Лешлі

Другий титульник за сьогодні. Один з тих матчів, про який я можу сказати: оце матч потрійної загрози, а не просто забиття два на одного, чи двоє місяться, поки один постійно відпочиває і у кінці заходить зробити ситуацію. Тут відпрацювала вся трійця так, як це і повинно бути, а кінцівка вийшла в дусі Тіорі — застілив перемогу у Лешлі на відмінно.

Хайлайти матчу

Все це би було дуже добре, якби йшло хоча б хвилин на 5 більше. Але — бій обривається досить швидко, його не встигаєш нормально охопити, зрозуміти, на психології, звичайно, це теж відбивається. Ну і враховуючи, що абсолютно нема жодного розуміння, чому Рід і чому Лешлі…

Перемога: Тіорі після утримання Ріда, все ще Чемпіон Сполучених Штатів
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️¼ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

Підсумок: ще один перспективно непоганий поєдинок, який, на жаль, урізаний та принесений у жертву іншим матчам.

WWE SmackDown Women's Championship: Rhea Ripley © vs. Zelina Vega

SmackDown Women's Champion Rhea Ripley vs. Zelina Vega | WWE
Ріа Ріплі проти Зеліни Веги

Якщо чесно, то це було відверто погано. Починаючи із ще одного висмоктаного поєдинку з пальця. Але тут ще можна зрозуміти намагання запхнути Вегу у сюжет: все ж таки, для Зеліни Пуерто-Ріко — це рідний дім і цей поєдинок, явно буде стимуляцією для місцевої спільноти побувати на матчі. Хоча і зрозуміло, що це була звідома легка прогулянка для Ріплі на початку.

Але, якщо відверто: без жодного матчу за претендентство на титул, просто влетіти на спот претендентки з причиною: “я рестлерка з реслерської родини і з реслерським легасі”… Таке собі. Не дуже переконливо. І це після Рестлманії.

Хайлайти матчу

Вега виглядала тотально неспроможною на фоні Ріплі. Єдине, що могла протипоставити пуерториканська реслерка — це те, що її одяг був у кольорах її рідної країни та спроби створювати емоції “б’юсь за кожного з вас у цій залі”. Вийшло не дуже. Пара цікавих хайспотів та й усе. Зрештою, і Ріплі, хоч і намагалась в свій “шалено-божевільний” антураж та посмішку, та навіть єдиний смішний епізод, коли вона спровокувала Вегу на хедбат з наступною реакцією “подивіться-яка-в-мене-міцна-голова”, але більшого, ніж є, з цього матчу не змогла витягнути. Дуже сумна поразка і поки абсолютно незрозуміле відчуття від того, а що далі буде відбуватись з чемпіонкою Смекдауну.

Перемога: Ріплі після утримання, все ще Чемпіонка Смекдауну
Моя оцінка: ⭐️½ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

Підсумок: для останнього титульнику — на жаль, слабкий і взагалі невиразний матч. Воно то і зрозуміло: ну який може бути поєдинок без побудованої психології та сюжету? Але може, хоча б постаратись…

San Juan Street Fight Match: Bad Bunny vs. Damian Priest

WWE Backlash live results: Bad Bunny vs. Damian Priest street fight -  WON/F4W - WWE news, Pro Wrestling News, WWE Results, AEW News, AEW results
Бед Банні проти Деміана Пріста

На диво — дуже достойний матч від Банні! Якщо Логан Пол на Рестлманії видав непоганий, але без особливих родзинок матч, то от один з відомих латино-хіп-хоп виконавців розкрився прям на повну! І це в матчі за правилами вуличної бійки!

Хайлайти матчу

Одразу треба відзначити, що Банні в цьому матчі, хоч і мав шалену підтримку зали, працював як справжній хіл. Розуміючи, що як виконавець, Банні програє досвідченому та професійному реслеру Прісту, перший задіює увесь арсенал: одразу приносить на матч купу різного атрибуту для стрітфайта — сміттєві баки, кендо-палиці, стільці. Також не соромиться використовувати прийоми нижче пояса — в прямому сенсі цього слова! Де у Пріста проблеми з ногою — він починає працювати по тій же нозі, щоб ще більше посилювати травму. А як Банні відіграє селлінг прийомів! Словом, талановита людина — талановита в усьому. Ще й не побоявся піти по всій арені битись і отримати

Звичайно, згадаємо, що вся ця двіжуха з цим матчем зародилась з моменту на Рестлманії, де Банні врятував Рея Містеріо від побиттям ланцюгом своїм же сином. Тому у середині матчу на допомогу Прісту примчались Домінік з Фінном Белором, щоб повністю забити репера. Але з цього моменту починається справжній Вінс Руссо стайл і спочатку повертається… Карліто! Карліто, який за останні 13 років у WWE з’являвся лише втретє, щоб рознести всю цю двіжуху і врятувати Банні! Далі втручаються ще Рей Містеріо та уся LWO, щоб заспокоїти ще раз Балора та Домі (цікаво, це такий пунктік у Рея — постійно давати прочухана своєму сину за його бешкетство у Judgement Day?). А наостанок — виходить рестлер, якого мало хто впізнає, але він відомий усім фанатам WWE 90-их — це Сейвіо Вега. У нього і взагалі усього друга поява була за майже 25 років відсутності у головному промоушні.

Отже, після всієї цієї возні (яка дуже добре навантажила таймлайн матчу), кінцівка пройшла в запеклому напруженні та з дійсно шикарною розв’язкою. Бед Банні переміг у справжньому трилері, нехай не зірку мейн-івентів, але дуже потужного мідкардера та колишнього чемпіона США.

Перемога: Бед Банні після утримання
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

Підсумок: дуже міцний і хороший екстрім-матч, з усіма необхідними для нього складовими (окрім крові, хіба що). Єдине, що реально знизило йому оцінку — це дуже затягнутий епізод, де з’явився кожен, хто хотів, хіба що половину NXT туди ще не затягли.

The Bloodline (The Usos and Solo Sikoa) vs. Kevin Owens, Sami Zayn & Matt Riddle

Bloodline vs. Owens, Zayn & Riddle set for WWE Backlash - WON/F4W - WWE  news, Pro Wrestling News, WWE Results, AEW News, AEW results
Бладлайн проти Кевін Оуенса, Семі Зейна та Метта Ріддла

Непоганий матч, який продовжує ту саму тріщину в стосунках між братами Усо та Бладлайн (а також сюжет КО/Зейн — брати Усо). Поведінка Соло Сікоа — на найвищому рівні, але чи не зарано пішло розкриття карт?

Хайлайти матчу

Зрештою, зайвим в усьому цьому вийшов лише Ріддл. Абсолютно не вписувався в концепцію поєдинку, але робити гандикапний бій 3 на 2 якось взагалі було не з руки + все ж таки, Метт нормально відпрацював свій шмат матчу.

Момент, де один з братів Усо каже Соло в дусі старої рашкінської пісні часів кіоско-кооперативного періоду “брат ти мнє ілі нє брат”, дуже епічний. Поки без зради і поки без TECH DRAMA, але — все дуже стрімко наближається до того, що братам нічого буде робити в Бладлайні. Адже — титулів нема, Рейнс якось не дуже добре налаштований до них (кому потрібні брати, яких перемогли і забрали титули?), молодший Соло теж щось якось поставлений чисто для того, щоб слідкувати за Усо. Тому чи не Піррова ця перемога?

Перемога: Бладлайн (Брати Усо та Соло Сікоа) після утримання
Моя оцінка: ⭐️⭐️⭐️⭐️¼ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

Підсумок: командник 3 на 3 вийшов міцним, звичайно, програшним, порівняно з Рестлманією, але вдало зіграним, як і “міжкомандним” конфліктом, так і звичайною роботою КО/Зейна.

Cody Rhodes vs. Brock Lesnar

Cody Rhodes vs. Brock Lesnar Set For WWE Backlash
Коді Роудс проти Брока Леснара

Хоч вбийте, але абсолютно не розумію цього сюжету і цього поєдинку загалом! Коді програє брудним втручанням найважливіший бій у своєму житті… і… що… лізе з Леснаром у сторілайн? Причому сторілайн побудований усього лише на сюжеті з першим RAW після Рестлманії, де Леснар кинув Коді перед поєдинком з Рейнсом та Сікоа.

Знову вайби пошуків Коді MJF’a з AEW…

Хайлайти матчу

Гірше за все, що після такого лютого початку, де Коді почав поводити себе, як справжній хіл (навіщо?) у мене промайнула страшна думка в голові: а чи це не повторення бою з Джоном Сіною на Extreme Rules 2012? Після того, як Брок влетів головою у незахищений тернбакл (кут рингу без захисної поверхні), у нього відкрилось значне розсічення з лоба… Десь ми це вже бачили. Кажуть, що у Брока це був хардвей блейдінг (тобто сам зміг вдало розсіктись), але також і був момент, що він прикладав руку до того місця на лобі, звідки потім пішла кров.

Коді, звичайно, це обіграв добре, обмазався сам кров’ю Брока (чи це було спонтанно, чи він знав про блейд), але матч, сам матч, якийсь дикий, короткий, без жодної психологічної зачіпки, це не врятувало. Купа суплексів Брока. Трохи роботи Коді. ВСЕ! Це все! Фьюд, звичайно, то продовжується, але сам факт, що мейн-івент у Сан-Хуані був звичайною формальністю і програв останнім двом матчам за усіма параметрами, дуже жахливий. Ще і Коді переміг згортанням.

Перемога: Коді Роудс після утримання
Моя оцінка: ⭐️½ (з 5)
Оцінка Дейва Мельтцера (найвідоміший світовий рестлінг-оглядач): відсутня

Підсумок: навіщо був цей бій? Кому, а найголовніше, що він показав? Навіщо Коді ця перемога? Якщо це для подальшого просування в компанії (переміг же Леснара, у якого, як я зрозумів, і так дуже сильна легенда перемог/поразок на PPV), то дуже дивний вибір — PPV, де матч з місцевим репером тире світовою зіркою затьмарив сам мейн-івент просто якось не вписується в нормальну сюжетну лінію!

Підсумок Backlash 2023: скажу, що багато матчів було побудовано прям з нуля. Деякі були необґрунтовані взагалі. Були і якісні поєдинки, були і ті, про які хотілось забути. Але фінал… це щось з чимось. А, і питання: і все ж таки, чому не було поєдинку за об’єднаний титул WWE?

Друзі, велике прохання: підпишіться і підтримайте ком’юніті Wrestling Ukraine, завдяки якому рестлінг українською мовою продовжує існувати і завдяки яким всі фанати цього спортивного шоу мають можливість дивитись випуски WWE та AEW, а також багато фільмів та серіалів про рестлінг українською мовою! Адже саме з їх підтримкою, ми підтримуємо український контент!

Telegram: https://t.me/wweDre
Youtube
: https://www.youtube.com/@wrestlingukraineua/

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Eugene Bondarev
Eugene Bondarev@Vigilante1834

2.3KПрочитань
4Автори
24Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається