Містобудувальні ігри: City Skylines, TheoTown і SimCity і таке-інше

…Ніколи б не подумав, що писатиму, та ще й про ігри, та що поробиш — життя бентежне🤪. Взагалі якщо заходити здáлека, то маю визнати: пишу саме про містобудувальні ігри, бо я їхній поціновувач. В силу своїх можливостей не те, щоб я грав прямо-таки багато таких ігор, але про декілька все ж повідаю.

SimCity

Або SimCity Buildlt це гра від Electronic Arts, що вже є чи не найбільшим недоліком, адже це означає що щонайменше ви тут не знайдете перекладу на нашу мову.

Гра для кожного починається однаково: мапою проходить великий путепровід (автобан), який не можна знести, від нього йде розв'язка з якої треба буде створювати вуличну мережу міста. Тобто гра не дає право вибрати де в тебе проходитиме головна вулиця. Також від двох наступних íгор цю відрізняє те, що будинки тут треба будувати вручну. Важко розвивати й служби — пожежники, правоохоронці, тощо вартують досить дорого, а гроші заробляти складно. Будинки ж ти будуєш напряму за допомогою будівельних засобів. Гра представлена в форматі 3D.

Також можна помітити, що помічники, деякі діячі гри схожі стилем на інший виріб EA — гри TheSims. Це справді так, при чому кумедний факт — гра була створена раніше за більш відому The Sims.

TheoTown

Німецька гра, розроблена кількома людьми — Христіяном Віґелем і Фаб'яном Мітленбурґером. Доступна українською, й має значно ширшу побудову, ніж той же SimCity. У грі можна як і будувати будівлі в ручну, так і забудовувати нові частини свого міста великими площами за раз. Окрім цього потрібно забезпечувати жителів необхідними послугами, як і в попередній грі, проте на відміну від SimCity тут можна задіяти пісочницю — режим, коли ти маєш необмежену скарбницю. Таким чином простіше будувати місто мрії. Гра працює в форматі 2D.

Цікава заковика, що гра безплатна на Android, натомість платна на IOS і Windows.

Cities: Skylines

На відміну від двох попередніх часто важкодоступна для тих, хто не хоче/може робити покупки в інтернеті, має слабкого комп'ютера та ще й важча в ігровому перебізі! Та не варто квапитись із висновками, адже насправді крім цього гра має переваги й у можливостях, і в метах, і в багато чому ще.

Попри те, що гра починається схоже на SimCity, цебто мережу вулиць треба вести від загального путепроводу, тут наприклад можна вибирати карти. Й вибір справді великий. Так само, як і в TheoTown у грі можна будувати як окремими будівлями, так і зонами. Основна мета гри — забезпечити зручне життя усім жителям. Головна відмінність від двох попередніх ігор — більше знарядь, способів і взаємодії з жителями та самою грою. Також у цій грі краще представлений громадські перевезення, можна створювати округи міста й потім розділяти політики між ними (наприклад, політика узаконення наркотиків чи заборони на утримання тварин , тощо). Гра є в форматі 3D, що є перевагою в графіці й черговим недоліком для володарів слабких комп'ютерів😅.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
artekimus
artekimus@artekimus

419Прочитань
8Автори
9Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (5)

Вам варто звернути увагу на гру Ostriv :)

Вам також сподобається