Млинцевий вендинг - бізнес ідея з розрахунками

Зміст

Вступні дані

Вендингові автомати добре себе проявили за довгі роки служби. Вони дають змогу мінімізувати участь людини в продажі та можуть надати потрібний продукт у найкоротший термін, чи то кава, чай, шоколадний батончик, чи то млинці.

Млинці дуже прості у виготовленні, що дало змогу розробникам створити відповідний вендинговий автомат. Ба більше, покупець зможе вибрати начинку.

Плюси та мінуси бізнес-ідеї

Перед тим, як реєструвати бізнес, необхідно вивчити його переваги та недоліки. Це дасть змогу уникнути поганих наслідків і оцінити ваші сили.

Переваги:

  • Низька ціна. Млинцемати досить дешеві щодо інших вендингових апаратів. Це дасть змогу уникнути великих витрат під час закупівлі обладнання і швидше окупити вкладення.

  • Затребуваність. Продукти з вендингових автоматів завжди затребувані, якщо мають правильне розташування. Актуальність млинцематів обумовлюється ще й тим, що млинці найчастіше печуться вдома і рідко зустрічаються на прилавках магазину.

  • Унікальність. Підприємців, які вирішили як вендинговий апарат використовувати млинцемат, практично немає. Це дасть новачкові легкий старт і відсутність конкурентів на ринку.

  • Окупність. Націнка на готовий продукт становитиме приблизно 150-200 відсотків, що дасть змогу окупити вкладення менше, ніж за півроку.

Недоліки:

  • Швидкість приготування продукту. Незважаючи на те, що вендинговий автомат готує швидше за людину, це все одно займає більше часу, ніж купівля будь-якого іншого продукту в магазині або вендинговому апараті. Це може викликати труднощі на початковому етапі.

У яких сферах життя і для кого актуальна бізнес-ідея

Вендингові автомати - річ універсальна. Створювати з нею бізнес можна практично в будь-якому населеному пункті. Потрібно лише знайти місце, де прохідність найбільша.

Бізнес простий в освоєнні та управлінні, а тому може чудово підійти навіть для підприємця-початківця.

Витрати на бізнес

Встановлення не вимагає великих вкладень як на старті, так і в процесі функціонування. Однак варто вивчити всі витрати для виключення можливих ризиків.

Одноразові витрати

Витрати на старті невеликі і становитимуть у сумі не більше 200 000 грн. Ця сума складається з таких позицій:

  • Закупівля вендингового автомата - 45 000 гривень.

  • Доставка в Україну - від 60 000 гривень

  • Закупівля витратних матеріалів - 20 000 гривень.

Щомісячні витрати

Щомісячні витрати теж невеликі і включають в себе наступне:

  • Закупівля витратних матеріалів - 20 000 гривень.

  • Оплата оренди місця для автомата - 10 000 гривень.

Прибутковість бізнесу

Через те, що собівартість млинців дуже низька, а націнка на млинці зазвичай становить 150-200 відсотків, термін окупності маленький. Він становить 3-4 місяці. Якщо грамотно розташувати вивіску, що рекламує ваш товар, його можна зробити ще меншим.

Необхідне обладнання для виробництва

Для ведення бізнесу вам знадобиться тільки сам вендинговий автомат. Закупівля додаткових витратних матеріалів у вигляді запчастин не потрібна, їх можна купувати в міру необхідності.

Вимоги до приміщення

Найголовніше, що необхідно враховувати під час встановлення вендингового автомата, - його місце розташування. Найкраще для цього підходять офісні центри, студентські гуртожитки або великі торгово-розважальні центри, за умови відсутності млинцевих. Важливо, щоб автомат знаходився на видному місці.

Підбір персоналу

Для ведення бізнесу вам не знадобиться наймання штату співробітників - з ним власник бізнесу може впоратися самостійно. Для роботи автомата потрібно лише своєчасно його заправляти. Користуватися послугами фахівця можна тільки у випадках поломок.

Вибір постачальника витратних матеріалів

Основним витратним матеріалом для бізнесу буде тісто і різні начинки для млинців. Усередині млинцемата вони перебувають у холодильних камерах, що запобігає їхньому передчасному закінченню терміну придатності. Купувати їх можна в міру необхідності на складах.

Пошук клієнтів: маркетинг і реклама

Для залучення покупців до вашого товару найкраще використовувати узгоджені вивіски та вказівники, які вестимуть клієнта до млинцемату. Це зручно, бо не потребуватиме великих витрат.

Висновки

Встановлення вендингового автомата з приготування млинців дуже зручне для підприємця завдяки дешевизні та відсутності потреби участі в бізнесі. Ба більше, більшу частину операцій бізнесмен може проводити самостійно, не вдаючись до сторонньої допомоги. Це робить бізнес-ідею придатною як для новачка, так і для досвідченого підприємця.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.2KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається