Мої ТОП-3 ненависних фраз/ситуацій в роботі Project Manager-а.

Будь-яка робота має плюси і мінуси. Але є такі моменти, коли прям “аж трісьот”. Ця стаття носить більш гумористичний, ніж освітній характер, тому розслабляйтесь і почитайте ТОПи, які доводять мене до бісячки.

  1. Фрази по типу “я там нічого не трогав”. От уявіть, у вас в спрінті задача: зробити кнопку на головному екрані зеленою замість синьої. Девелопер зробив, відписав що змінив і перевірив що змінив. Куа перевіряє, кнопка зелена, але всі інші кнопки чомусь перестали клікатись. І тепер мій улюблений діалог:

ПМ: Треба пофіксить, скільки часу треба? (а що ще питать може ПМ:) ).ДЕВ: Я там нічого не трогав….пауза….ПМ: ну воно все одно зламалось. а це значить треба фікситиДев: ну я не знаю, я ж не трогавПМ (починає пригорать): Дивись, коли зробили задачу А зламалось ось це. Нам треба його виправити в будь-якому разі. Значить те, що ти змінював впливає на якийсь суміжний функціонал. Треба знайти де і виправити. Не важливо що самі інші ті кнопки ти не трогав. Те що ти кажеш не наближає нас до релізу. Якщо у тебе є якесь технічне питання і треба порадитись з командою - велкам, якщо ні - сідай фіксить.

Тепер по-перше, ти злий ПМ для цього девелопера, а по-друге у тебе згоріло від того що тобі треба витрачати 10 хвилин на абсолютно беззмістовні суперечки. Більш за все терпіти не можу витрачати час даремно, пояснюючи, що небо блакитне.

  1. “Я так завжди робив/я так робив на інших проектах і нічого” як аргумент не слідувати проектній механіці. Наприклад, у вас на проекті домовлено, що девелопер має перевірити те, що він надевелопив на Дев стенді. І тільки після цього віддавати на рев’ю задачу і робити мерж реквест. І коли людина систематично це забуває (чи забиває) аргументуючи тим, що він/вона так завжди робив я починаю закіпати, як той чайничок.

  2. Невміння відповісти на пул питань. Я люблю мінімізувати переписки-флудилки і тому часто пишу пул питань нумерованим списком до якоїсь людини у форматі: інтро (до чого відноситься питання чи який кейс, самі питання чи варіанти які я можу запропонувати на вибір для апруву). І як же у мене горить, коли відповідається або на перший пункт або на якийсь один. А інші наче ніколи не були задані. А потім ще вмикається рибка Дорі “ти у мене таке не питала”, і ти як та insecure дівчина, починаєш показувати скріни з переписки і форвардити повідомлення.

Звичайно всі ми люди і маємо ставитись одне до одного з розумінням. Всі роблять помилки, всі туплять, бо ми - люди. До такого треба намагатись відноситись іронічно. Але інколи… ну ви зрозуміли :)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Olena Bosak
Olena Bosak@bosakolena

Project Manager

305Прочитань
3Автори
13Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається