Музичний калейдоскоп #004: Tember Blanche — Ти лиш людина (2023)

Цим альбомом київський дует ще ближче наблизив себе до дорослої професійної кар'єри.

Ти лиш людина
Tember Blanche — Ти лиш людина



Я пам'ятаю, як дуже несподівано з'явився на українському культурному просторі дует Саші та Влада. Ми з одним з моїх друзів, сидячи у кальянній пізньої осені 2021-го (коли я вже остаточно перебрався до Києва) та обговорюючи всі нові події українського шоубізу, якось почали спілкуватись про нову музику. І якось він мені говорить: "чув про Tember Blanche? Неймовірно шикарний інді-дует, з сильною хімією та вайбом вуличної музики".

Тоді я ще навіть не знав, що "Вечорниці" вже потихеньку набували статусу українського шлягеру.

"Ти лиш людина" має абсолютно інший підхід, ніж дебютний "Тут немає нікого, окрім нас". По-перше, тут нема розвеселих тем про "миту голову" (при всій моїй любові до "Вечорниць"), хоча й доля легкої іронії все ще присутня у ліриці Саші. По-друге, щонавайжливіше, гурт не намагається бігти за славою свого першого хіта і за це від мене особисто величезний респект! Бо після прослуховування "Тут немає нікого, окрім нас", і деяких композицій після нього, закрадалось легеньке передчуття, що Тембери застрягли у рамках своєї візитівки і не можуть вибратись з неї. А дует вже набирав і набирав популярність, і вже крокував від вуличних виступів і квартирників до того, щоб збирати потенційний Bel Etage/D12 у Києві.

І цьому альбому було пророковано зробити ще один серйозний крок до серйозного підходу в музиці.

Повертаючись до лірики, все ж таки ноту веселощів та легкого самостьобу гурт собі не заборонив. І вийшло це неймовірно добре — перша ластівка альбому "Хороший хлопець" відмінний приклад того, як висміяти соціумські закиди щодо вибору власного життєвого шляху. Але ця композиція лише невеликий кубик цукру — у Саші з Владом далі йде хоча й молодіжна, але неймовірно доросла і серйозна лірика на побутові теми та теми становлення себе, як особистості. Є і, звичайно, теми про кохання, і на жаль (чи може, і на щастя?) вони абсолютно не про казкове, а про реальне життя. Адже хеппі-енди, на жаль, бувають лише у нещасливих фільмах.

Із великих плюсів цього альбому — спільна робота з другом гурту та, на диво, як і Тембери, ще одним учасником Нацвідбору на Євробачення-2023 — Моїсеєм Бондаренко — зі смаком та душею зроблена головна тема "Ти лиш людина". І, звичайно, ще один сингл альбому — "Пізно".

Після альбому я все ще розміркував: а чому тут нема ще одного потенційного хіта Темберів "Я вдома", з яким вони подавались на Нацвідбір? Він тут і не потрібен — не вписується у концепцією іншого матеріалу. Сам альбом виконаний настільки інтелігентно та з вайбом сучасної прогресивно-активної української молоді, що хочеться вірити, що початковий успіх дуету Саші та Влада — зроблений недарма. В цьому є стрижень.

PROS: знову, як і тоді — весела, з перчинкою іронії, лірика матеріалу. Рівень матеріалу виріс у порівнянні з попереднім альбомом. Гурт став серйознішим і дорослішим, як у своїх композиціях, так і у подачі матеріалу. Справжнє збереження реальності у композиціях.

🛑 CONS: "Ти лиш людина" — альбом сильний і матеріал є хорошим фундаментом для гурту. Але, загалом, навіть на 50% не розкриває потенціал дуету, а тому всі найкращі пісні у них ще попереду.

💥 TRUE HITS: "Хороший хлопець", "Ти лиш людина" (feat. Moisei), "Пізно".

📋 FINAL DECISION: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4 з 5).

➡️ CONCLUSION: Відверто, після цього альбому варто очікувати тур від колективу хоча б декількома містами України. Ну і, думаю, для певного промо, хоча би ще раз сходити на Нацвідбір-2024 (сподіваюсь, все буде). Для Tember Blanche такий підхід і такий матеріал — вже непоганий шанс закріпитись хоча б у другому ешелоні українського музичного простору. А там, чим чорт не жартує, дострибнути до першого.

🎧 ПОСЛУХАТИ ОНЛАЙН: https://open.spotify.com/album/0rcz0rPQfLZSv8ww4Jbcql?si=IEgLkOI7Rk-k__RfuzZX6w

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Eugene Bondarev
Eugene Bondarev@Vigilante1834

2.6KПрочитань
4Автори
28Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається