Скайрим є майбуть найзнаковішою грою для музичного ютубу. Вийшовши в 2011 вона стала безперервним джерелом натхнення, завдяки якому нові пісні виходять і донині. ТЕСО не тсав таким феноменом, але підтримав тренд давши новий матеріал для подібної творчості. Про неї і поговоримо.

Malukah

Якщо говорити про знаковість, то першою звичайно згадується мексиканка Malukah. Її кавер на титульну пісню Скайрима став свого роду ютуб феноменом серед фанатів гри з мільйонами переглядів і хто зна якою ще кількістю прослуховувань за межами ютубу. Це виконання не тільки привернуло шалену увагу від фанатів гри, але і відкрило їй двері в ішрову індустрію, де вона пізніше змогла попрацювати над записом пісень для різних ігор. Не залишала вона і свій ютуб, який за великим рахунком почався з цієї пісні (це було її друге відео).

Malukah - ‪The Dragonborn Comes

І хоча “Dragonborn Comes” це та пісня з якою вона асоціюється найбільше, це не єдиний її кавер на музику з Скайрима:

Malukah - Tale of the Tongues - Skyrim Cover

Велика перевага саме її каверів в простоті і душевності. Відчувається що людина реально любить те над чим працює і отримує максимум задоволення. Це відверто підкупає.

Malukah - Age of Aggression

Miracle of Sound

Від каверів перейдемо до чогось більш авторського.

Як вже згадувалось в першій частині, мало яка дійсно вдала гра проходить без творчості ірландця Гевіна Дюнна, більш відомого по імені його ютуб каналу Miracle of Sound. Він дуже талановитий композитор, який сам виконує більшість роботи над піснями. Виключення, це залучення час від часу додаткових вокалістів і, принаймні для нових робіт, мастеринг виконується також окремим профі.

Його пісня Совнгарду не була першою, але це мабуть перша його пісня котра отримала дійсно широке визнання.

SOVNGARDE SONG - Skyrim song by Miracle Of Sound

З під його ж пера вийшла і найалкогольніша пісня про Скайрим: “Nord Mead”.

NORD MEAD! Skyrim song by Miracle Of Sound

Також, оскільки вони з Malukah стали в певному роді легендами фендому, цілком логічно що одного прекрасного дня музика їх об’єднала для спільного виконання пісні саме по цій грі.

SKYRIM SONG - Legends Of The Frost by Miracle Of Sound ft. Malukah

Ну а коли з’явилась ще і онлайн гра в тому ж всесвіті, то, цілком очікувано, не змусила себе чекати його пісня вже по цій грі:

The Call - Elder Scrolls Song by Miracle Of Sound

Наразі він створив вже десятки пісень і зачепив багато різних всесвітів, але колись ще на початку багато людей дізнались про нього саме завдяки стародавнім свиткам.

Джонатан Янг і Калеб Хайлс

Ще одним частим гостем таких тематичних оглядів є Джонатан Янг і, трохи рідше, його товариш Калеб Хайлс. У них чимало парних робіт і, як правило, це поєднання стає своєрідним знаком якості. Так вийшло і з метал кавером на головну тему Скайриму.

SKYRIM THEME - "Dragonborn"

Нині Джонатан все частіше робить різноманітні атмосферні музичні стилізації (бардкор, шанті, кантрі і тд), які максимально відповідають духу обраної тематики. Зробив він таку і для “The Dragonborn Comes”.

The Dragonborn Comes - Skyrim (Cover by Jonathan Young)

Skar Productions

Згадавши одного улюбленого ютубера, одразу згадаю і іншого. Skar дуже вдало вміє робити епічні метал версії, які так і викликають бажання і підспівувати і підігравати на уявній (або не дуже) гітарі.

The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragonborn (Epic Metal Cover by Skar Productions)

А в 2021 на десятиліття Скайриму, саме на його каналі з’явився епічний кросовер з Джонатаном Янгом, де вони виконали схожі пісні, які в грі виконують прихильники двох місцевих фракцій: Імперії і Братів Бурі.

Skyrim - Age of Aggression & Oppression

Saltatio Mortis

Окрім ютуберів, не пройшла ця хвиля і повз професійні гурти. Особливо тут відзначились Saltatio Mortis. Спершу, отримавши дозвіл від видавця Скайриму, вони разом з стрімершою Ларою Лофт (хороша гра слів з іменем до речі, враховуючи домашність стрімерів) записують один свій кавер на здавалось би вже заїзжену “The Dragonborn Comes”. Але вони змогли подати її реально по новому, а наявність волинки стала взагалі окремою фішкою саме цього каверу.

Saltatio Mortis feat. Lara Loft - The Dragonborn Comes (From "The Elder Scrolls V: Skyrim")

І схоже їх контактам з Bethesda сподобалось те що вони побачили, оскільки у вже куди більш плотній співпраці незабаром вийшла авторська пісня до вже загаданого онлайн-відгалудження. І треба віддати належне, “Pary To The Hunter” це одна з їх найкращих робіт!

Saltatio Mortis - Pray To The Hunter feat. „The Elder Scrolls Online“

The Chalkeaters

Ну і нарешті пісня яка мене надихнула на цю серію оглядів. Десь з тиждень тому я наштовхнувся на канал The Chalkeaters і побачив там пісню про стражників з Скайриму.

Місцева охорона давно стала героями мемів, завдяки різним своїм регулярно повторюваним фразам, по типу “стріли в коліні” чи “вкраденого солодкого рулету”. Автор цього гумористичного шедевру зібрав кілька таких фразочок і побудував навколо них дуже позитивну і ціпучу пісеньку.

MUST HAVE BEEN THE WIND: Skyrim Guard Song

Бонус

Цей же автор ще зробив і імпровізований мюзикл присвячений доволі своєрідній бізнес моделі Bethesda, яка свої ігри (особливо Скайрим) видоює найнеймовірнішими способами і не планує змінюватись, бо воно ж працює (якщо гра називається не Старфілд…).

Todd Howard Song — It Just Works (BETHESDA the Musical)

Отака от вийшла підбірочка. На сьогодні на цьому закругляюсь. Скайрим для нордів, Україна для українців, а хороша музика для кожного. Бувайте ;)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
РОКова скарбничка
РОКова скарбничка@ROKova_skarbnychka

Про маловідомий рок і метал

1.8KПрочитань
2Автори
35Читачі
На Друкарні з 20 вересня

Більше від автора

  • Mono Inc. Готична симфонія металу чи гурт співаючих барабанщиків

    Здається за весь час ведення цього блогу я не зачепив жодного гурта основним жанром якого є готичний рок чи метал. Думаю час це виправити і у мене є для цього доволі цікавий кандидат. Цікавий як своїм звучанням, так і певними “кадровими” моментами.

    Теми цього довгочиту:

    Рок
  • Попри стереотипи. Ритми танцювального металу

    Важка і танцювальна музика здаються практично природними антиподами, але іноді ці дві стихії зливаються в щось єдине. За роки вишукування різних рок-цікавинок у мене зібралась невеличка колекція таких гібридів і сьогодні настав час нею поділитись.

    Теми цього довгочиту:

    Метал
  • Коли трава була зеленіше. Рок з патлатих 80их. Формуємо плейлист. Частина 4

    Після певної паузи думаю варто повернутись до наповнення плей листу з класичним роком і додати в нього пісні ще кількох гуртів з патлатих 80их.

    Теми цього довгочиту:

    Рок

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається