Найкращі українські біржі для фрилансерів

Сьогодні фриланс надзвичайно популярний не тільки в Україні, але й в усьому світі. Як відомо, найскладніше в будь-якій діяльності — це почати. А діяльність фрилансера починається з вибору фриланс біржі. Тож я вирішив скласти невеликий список найвідоміших та перевірених українських платформ для фрилансерів.

Freelancehunt

Freelancehunt.com - це українська біржа фрилансу, максимально проста й зрозуміла для використання початківцями. Від реєстрації до подачі заявки на проєкт проходить менш як 30 хвилин.

Платформа пропонує проєкти в різних сферах: SMM, SEO-просування, верстка, розробка сайтів, переклад, озвучка, копірайтинг тощо.

Кабінет фрилансера тут мало чим відрізняється від попередньої біржі, а PRO-аккаунт, який розширює функціонал виконавця завдання, коштує 199 гривень на місяць. Якщо ви купуєте підписку одразу на 6 місяців, то економите 200 грн. Окрім тих самих переваг, що й на Freelance.ua, підписка тут дозволяє приховувати свої ставки. Це означає, що ви можете надсилати клієнтам персоналізовані пропозиції, які не побачать інші фрилансери, що подають заявки на той самий проєкт.

Перевагою freelancehunt.com є можливість зворотного зв'язку між роботодавцями та фрилансерами. Ще на етапі пошуку підрядника обидві сторони можуть відкрито обговорювати деталі проєкту. Таким чином, шукачі не витрачають час на роботу в неналежних умовах.

Freelance UA

Freelance.ua - це маркетплейс для фрилансерів в Україні.

Тут ви можете знайти разові або довгострокові проєкти з вебпрограмування, створення логотипів, дизайну, верстки, відеомонтажу, копірайтингу, контекстної реклами, SEO тощо. Застосувавши відповідні фільтри, ви можете вибрати тип зайнятості, який вас влаштовує.

Для фрилансерів на цій біржі є два типи акаунтів: звичайний і PRO. Перший безплатний і дає доступ лише до однієї вакансії на день. Другий коштує 195 гривень на місяць і дозволяє надсилати необмежену кількість заявок, а також сприяє підвищенню рейтингу акаунта. При річній підписці щомісячна плата становить 120 гривень.

Переваги цього сайту, які відзначають користувачі:

  1. Мінімалістичний і відносно простий інтерфейс;

  2. Швидко відокремлює проєктну роботу від звичайної;

  3. Середня вартість робіт, що дозволяє початківцям зорієнтуватися в ціноутворенні;

  4. Можливість сортувати проєкти та фрилансерів за сферами діяльності.

  5. Комісія за виведення заробітку на біржі становить приблизно 3%. Крім того, ви також можете отримувати гроші за проєкти на свою банківську картку. Зробити це можна за допомогою захищеної торгової системи. Ви отримаєте кошти протягом двох робочих днів після того, як робота буде завершена і схвалена. Комісію за цю систему сплачує клієнт.

Kabanchik

Kabanchik.ua - це платформа для замовлення різноманітних послуг не присвячена виключно фрилансерам, але пропонує й цей вид роботи.

Тут можна знайти такі онлайн-проєкти, як копірайтинг, дизайн, реклама та розробка сайтів.

Однією з найбільших переваг цього сервісу є ретельний відбір виконавців, що гарантує потік замовлень. Ця перевага також є одним з найбільших недоліків для фрилансерів. Вони не можуть одразу зареєструватися і почати працювати.

Ті, хто вирішив працювати через Kabanchik.ua, повинні надати платформі багато особистої інформації, зокрема скани документів, що посвідчують особу.

Процес монетизації відбувається наступним чином

  1. Замовник пропонує суму, яку потрібно заплатити за конкретне завдання;

  2. З цієї суми віднімається комісія в розмірі 10%;

  3. Залишок після вирахування комісії — це гонорар фрилансера за проєкт.

  4. Щоб вивести гроші з балансу, необхідно прив'язати картку до свого профілю і зробити запит на виведення.

Free-lance

Free-lance.ua відносно молода біржа для фрилансерів в Україні й, на відміну від попередньої, не має великої конкуренції. Крім того, кількість завдань, за які може взятися виконавець, необмежена.

Недоліком є те, що через низьку конкуренцію потік робіт не такий великий, як на попередніх біржах.

Тут можна знайти проєкти в таких сферах, як менеджмент, дизайн, розробка вебсайтів, мистецтво, програмування та копірайтинг.

Сайт дозволяє користувачам вибирати між проєктами й поточною роботою, а також брати участь у конкурсах. Останнє означає, що клієнт публікує завдання і вказує бюджет, а фрилансер пропонує різні варіанти його виконання.

На платформі є розділ "Фрилансери". Щоб потрапити туди й щоб ваш акаунт побачили клієнти, вам не потрібно нічого платити. Вам потрібно встановити статус "вільний" у своєму акаунті.

Особиста рекомендація

Я маю досвіду роботи на всіх цих біржах, проте рекомендувати можу тільки одну, і це Freelancehunt. У порівнянні з іншими українськими біржами тут найбільше переваг: зручний та сучасний інтерфейс, велика кількість замовників, відсутність користувачів з росії (адміністрація платформи видалила профілі всіх замовників з країни-терориста), зручний спосіб виведення коштів, зручна аналітика та багато іншого. Тож для себе я без вагань обрав саме цю біржу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion.shkurko

Державний службовець

13.6KПрочитань
16Автори
87Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Можу ще порадити фріланс біржу, маркетплейс послуг PriceWork.org

Сам користуюся вже тривалий період часу, можу сказати, що вона зручна, низькі комісії та великий спектр послуг.

Доступна в багатьох країнах, є українська, англійська та російська мови, за своєю суттю вона схожа на Fiverr.

Вам також сподобається