Не їжте жовтий SNEG — як росіяни заробляють вкравши ностальгію

В Steam є видавець SNEG. Майже весь видавничий пакет якого складається з оформлених в одному візуальному стилі старих ігор різних студій, подекуди це цілі серії в форматі декілька за ціною однієї.

Але як зрозуміло з назви, тут знов встигли піднасрати росіяни. SNEG це колишні робітники 1С, встигнувши попрацювати в CD Project Red (підрозділі GOG), які знайшли золоту нішу перед звільненням. Вони за копійки перекупили права на старі ігрові серії, на аутсорсі привели їх до ладу та тепер продають за доволі скромним цінником під носом у колишніх босів. Трошки GOG у Steam. Більше детально про це вдалось дізнатись одному англомовному користувачу бо номінально видавець немає ні сайту, ні соціальних мереж, тобто як кажуть: «намагається не існувати в інтернеті».

Сам звернув на це увагу, коли зрозумів що вони є продавцями оригінальної версії української відповіді Quake, мова про Chasm: The Rift, розробленою в Action Forms в 1997, яка з 2014 до недавніх пір було в моєму списку бажаного (Дякуємо пильним гравцям та кураторам, ця помилка виправлена). Більше, як так сталось можна дізнатись дякуючи авторам Mezha.

Тож як кажуть мудрі люди не їжте жовтий сніг, та не купуйте ігри в російських хитрих злодюжок з SNEG.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Kirill
Kirill@kirill_y

Блогер-журналіст, криворучко

736Прочитань
24Автори
26Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Ігровари осінній джем 2024

    Це вже другий український Game Jam від спільноти Ігровари 🤘 Все дуже просто: за 4 дні потрібно створити гру, що відповідає темі джему і показати іншим учасникам, які можуть її оцінити та залишити відгук.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Огляд Wolfenstein 3D – Дід всіх FPS!

    Гра, яку називають першим у світі FPS та взагалі першим 3D шутером. Як грається в ретро шутер в 2023 році.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Ігровий подкаст — потрапив до півфіналу премії «Слушно»

    В цьому році до фіналу національної премії для творців подкастів «Слушно» від MEGOGO в номінації «Розважальний подкаст» вперше потрапив ігровий.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається