«Ніщо не принесе Індії більше щастя, ніж...»: Довал під час Саудівської Аравії виступав за мирні переговори з Україною - India TV News

Індія стверджує, що українська криза має бути вирішена шляхом дипломатії та діалогу. У травні прем’єр-міністр Нарендра Моді провів особисті переговори з президентом України Володимиром Зеленським на полях саміту G7 у Хіросімі.

Радник з питань національної безпеки Індії Аджит Довал у суботу прибув до Джидди в Саудівській Аравії та приєднався до своїх колег із принаймні 40 країн, де вони обговорили широкий спектр питань, включаючи триваючу російсько-українську війну. Дводенна конференція, яку організував наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман, Доваль закріпила неодноразові заклики Індії повернутися на шлях діалогу, щоб покласти край жорстокому конфлікту, який спалахнув понад 18 місяців тому.

«Індія підтримує глобальний порядок, заснований на принципах, закріплених у Статуті ООН і міжнародному праві. Повага до суверенітету і територіальної цілісності всіма державами без винятку має підтримуватися. Усі мирні зусилля за участю всіх зацікавлених сторін повинні продовжуватися, щоб знайти справедливе і міцне рішення. Саме в цьому дусі Індія взяла участь у зустрічі в Джидді», – цитує джерела ANI слова Аджіта Довала з АНБ.

«Індія надає як гуманітарну допомогу Україні, так і економічну допомогу своїм сусідам на Глобальному Півдні. Підхід Індії був і завжди полягатиме у сприянні діалогу та дипломатії. Це єдиний шлях для досягнення миру», – додав він.

Речник міністерства закордонних справ Аріндам Багчі заявив у четвер, що участь Індії у зустрічі відповідатиме її давній позиції, згідно з якою діалог і дипломатія є шляхами для вирішення української кризи.

Джерела АНБ повідомили, що перед зустріччю стоїть подвійне завдання - врегулювання ситуації та пом'якшення наслідків конфлікту. Зусилля мають бути спрямовані на обидва фронти одночасно, і для цього потрібно ще багато роботи. Наразі висунуто кілька мирних пропозицій.

Кожна з них має позитивні моменти, але жодна з них не є прийнятною для обох сторін. Ключове питання, яке необхідно розглянути на цій зустрічі, полягає в тому, чи можна знайти рішення, прийнятне для всіх відповідних зацікавлених сторін: Sources India залишатиметься активним і готовим партнером для пошуку тривалого та комплексного рішення. Ніщо не принесе Індії більше щастя та задоволення, ніж такий результат, сказав Довал з АНБ.

Саудівська Аравія висунула мирний план

Напередодні конференції високого рівня Саудівська Аравія заявила, що вона спрямована на спробу Ер-Ріяда внести свій внесок у досягнення рішення, яке призведе до постійного миру та зменшить вплив кризи. "Уряд Королівства з нетерпінням чекає на цю зустріч, яка сприятиме зміцненню діалогу та співпраці через обмін думками, координацію та обговорення на міжнародному рівні шляхів вирішення кризи політичними та дипломатичними засобами", - йдеться в повідомленні.

Під час двосторонньої зустрічі з президентом Росії Путіним 16 вересня минулого року в узбецькому місті Самарканд Моді сказав: «Сьогоднішня епоха не є війною» і підштовхнув російського лідера припинити конфлікт.

 Крок за кроком рухаємося до Глобального саміту миру – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив у п'ятницю, що "дуже важливо", щоб світ побачив справедливе і чесне завершення російської "агресії". "Я вдячний Саудівській Аравії за цю платформу для переговорів. Нещодавно зустріч у такому ж форматі відбулася в Копенгагені. Ми крок за кроком рухаємося до Глобального саміту миру", - сказав він у соцмережі X, раніше відомий як як Twitter.

«Звільнення української землі від окупантів означає відновлення повної поваги до міжнародного права та Статуту ООН», – додав він. «Я вдячний усім, хто підтримує формулу миру і вже долучився до спільних зусиль для повної реалізації Формули», – сказав Зеленський.

Джерело India TV News

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Космос Політики
Космос Політики@politikosmos

Новини України та світу

70.1KПрочитань
4Автори
248Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається