Новий стейблкойн: FDUSD вирішив ризикнути

Гонконгська трастова компанія First Digital оголосила про запуск прив'язаного до долара США стейблкойна First Digital USD (FDUSD). FDUSD будуть представлені в мережах Ethereum та Binance Smart Chain (BNB). Зараз First Digital веде переговори з найбільшими криптовалютними біржами про лістинг свого стейблкойну.

Стейблкоїн буде випущений підрозділом First Digital Trust, трастовою компанією, зареєстрованою відповідно до Постанови про траст Гонконгу. Відразу обмовимося – це явно не чергова авантюра з випуском алгоритмічного стейблкойну. До складу резервів FDUSD входять фіатні гроші та їх еквіваленти, а самі резерви розміщуються у різних фінансових установах Азії. Зазначу, що згідно з вимогами регулятора Гонконгу забезпечення активів повинно зберігатися на окремих рахунках, щоб не допускати змішування.

FDUSD отримає властивість програмованості, дозволивши забезпечувати виконання фінансових контрактів, ескроу-операцій та страхування без посередників.

«Запуск стейблкойну – це великий крок уперед у нашій місії зі створення безпечної та ефективної цифрової валюти, яку можна легко та швидко інтегрувати у повсякденні транзакції», – зазначив генеральний директор First Digital Вінсент Чок. У своїй заяві компанія також наголосила, що працює як з місцевими, так і зарубіжними регуляторами, щоб стейблкойн FDUSD відповідав усім необхідним вимогам.

Звісно, складно зараз оцінювати можливу успішність чи неуспішність такого проекту. Але в будь-якому випадку в ньому є один надзвичайно цікавий момент. Справа в тому, що на даний момент фінансовий регулятор Гонконгу забороняє роздрібним трейдерам торгувати стейблкойнами – заборона діятиме до випуску окремих правил для стабільних криптовалютів. Про те, коли це станеться, уряд Гонконгу не повідомляє.

Тобто після запуску FDUSD не буде доступним для жителів самого Гонконгу. Влада цього міста (з особливим статусом у складі Китаю) раніше не раз заявляла, що не допустить стейблкойни до публічної торгівлі доти, доки не будуть введені правила щодо роботи з ними.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Денис Стаджі
Денис Стаджі@Denis_Staggi

128Прочитань
0Автори
10Читачі
На Друкарні з 27 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається