Огляд бездротової bluetooth мишки Microsoft Ocean Plastic Mouse

Корпорація з Редмонда (Microsoft) представила Bluetooth мишку, в складі корпусу якої використано 20% пластику з океану у 2021 році. Але тоді в мене не було ноутбука - я користувався настільним ПК зовсім не нової збірки, ну і естетичність всього цього мене не цікавила. Але 8 місяців тому (у жовтні 2023 року) був придбаний ноутбук, і я почав приглядати якусь мишку. Так як терміново потрібна була мишка хоча-б з якоюсь ергономікою і часу на пошуки не було, була куплена типу ігрова мишка (китайська китайщина з плановим застаріванням). Ця “чудо-мишка” пропрацювала десь 2-3 місяці - і прийшлось її трошки ремонтувати - перестало працювати коліщатко. Ремонт допоміг, але стало зрозуміло - треба шукати щось нове. Звичайно можна було піти в Аврору і купити щось та й воно би якось там працювало, але вирішив що краще переплатити і купити щось брендове та з гарантією.

Мишка Microsoft Ocean Plastic Mouse сподобалася з першого погляду в ній немає нічого зайвого і заодно не треба займати USB порт як це відбувається з мишками на радіоканалі. Замовив на MOYO, і через декілька днів вона вже в мене.

Коробка з мишкою та чек

Перші враження

Сама коробка це вже щось. Все зроблено красиво та незвично. Видно що розроблялось для емоційних покупок 😁😍.

Тильна сторона
Бокові сторони
Сама коробка зроблена з картону, а виглядає як пластикова.

Коробку дуже не хотілося відкривати, тому що цю верхню обгортку потім не вийде знову приліпити - хіба що скотчем приклеїти. Естетичної розпаковки як знімають з технікою Apple не вийшло - скоріш за все заважала наклейка з інформацією про імпортера.

Це фіаско! ASMR не буде ♨️.
Фірмовий логотип Windows

А тепер про саму мишку

Корпус мишки виготовлений з білого пластику з чорними вкрапленими точками. Логотипи, коліщатко а також смуги, які створюють бар’єр між поверхнею ковзання та мишкою зроблені в кольорі “Морська хвиля”. Плюсом цієї мишки є те, що не потрібно боятись, що десь загубиш USB ключ (адаптер) і мишка не буде придатна для використання. Для її живлення потрібна батарейка типу AA. Батарейка йде в комплекті, від компанії Duracell. На сайті Microsoft обіцяють що мишка пропрацює цілий рік від 1 батарейки. З нижньої сторони є кнопка для ввімкнення та вимкнення мишки. Режиму сну немає, тому коли не користуєтесь бажано вимикати, щоб зберегти заряд батарейки. Коли починаєте рух, о буває мікрозависання курсору, але на повсякденне користування не впливає.

В реальності колір більше до зеленого, а не як на фото - до синього
Комплектація
Іконка з морськими хвилями тільки з однієї сторони

Підключення мишки в Windows 11

Спочатку треба забрати транспортувальну смужку, тримає батарейку у розімкненому стані. Далі включити bluetooth на комп’ютері. Потім включити саму мишку. Ноутбук помітив мишку моментально і запропонував створити пару.

Якщо система по якійсь причині не сповістила про знаходження мишки - її можна додати вручну зайшовши у ПускНалаштуванняBluetooth та пристроїДодати пристрій Blnetooth і далі очікувати знаходження пристрою.

Після створення пари мишка відображається в підключених пристроях в Налаштуваннях. Також показується рівень заряду батарейки.

Для додаткових налаштувань є утиліта Microsoft Mouse and Keyboard Center де можна змінити DPI та інші налаштування.

P.S.

Додати мишку в свій обліковий запис Microsoft не вдалося. Можливо так і має бути але все-ж хотілося-б щоб можна було це зробити 😊.

Якщо є якісь побажання для покращення статті - пишіть у коментарях.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Байда
Байда@bajda

Графічний дизайн (вектор)

34Прочитань
2Автори
0Читачі
На Друкарні з 27 травня

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Вогонь чувак))) Так тримати)))

Вам також сподобається