Огляд та досвід використання зарядної станції Bluetti AC70P

Зміст
Зарядная станция BLUETTI AC70P 1000W (AC70P) цены в Киеве и Украине -  купить в магазине Brain: компьютеры и гаджеты
Фотка з гугла

Цей огляд не з тих коли “я тільки отримав новий ґаджет, зараз розпакую та одразу скажу свої враження”. Користуюся я цією станцією кожен день вже другий місяць.

Технічні характеристики

Потужність та місткість

Максимум потужності який Bluetti AC70P може віддавати через усі порти одночасно це 1000W (пікова 2000W) чистої синусоїди. Місткість LiFePO4 батарей - 864W/годин.

Фізичні параметри

Станція важить близько 11 кг, а місця займає як дві коробки з кросівками одна на одній.

Вихідні та вхідні порти

В мене європейська версія Bluetti AC70P, яка має 2 (два) вхідних порти для зарядки:

  • AC від мережі/генератора - 230V/1000W

  • DC від сонячних панелей/з перехідником від акумуляторів/автомобіля через прикурювач - 12-58V/10A/500W

6 (шість) вихідних портів DC:

  • 2 x USB-C до 100W

  • 2 x USB-A до 12W

  • 1 х бездротова зарядка до 15W (протестував один раз, але в цілому не рекомендую користуватися такими зарядками)

  • 1 x автомобільний прикурювач - 12V/10A

і авжеж найкорисніші вихідні AC порти: дві розетки по 230V (4.3А, 50Hz/60Hz). Також є гніздо для гвинта заземлення, але у квартирі від нього нуль користі.

На офіційному форумі Bluetti було питання: “Чи можна одночасно заряджати станцію AC70P через обидва порти” на що адмін форуму відповів коротке “Так”. Дивно, але в книжечці User Manual який можна знайти в коробці зі станцією нічого про це не написано. Я звертаю на це вашу увагу, щоб не було казусів з гарантійними випадками.

Дизайн та ергономіка

Повна смаківщина авжеж, але візуальний дизайн приємний, є гумові ніжки. Тут додати нічого.

В ергономіці є один момент який не сподобався, це ручка для перенесення яка вмонтована в грань, тому коли тримаєш за неї станцію, нижня задня грань кутом впирається в ногу. Якби ручка була посередині було б зручніше.

Ще один субʼєктивний момент. Не дивлячись на те, що LCD екран можна погасити коротким натиском кнопки живлення, кожен раз коли станція перемикається між режимами роботи, екран буде знову загорятися.

Це трошки бісить, але тільки через те, що я вирішив не ставити станцію в іншій кімнаті та кидати подовжувач через усю квартиру до робочого місця. Світло вимикають/вмикають доволі активно, тому іноді посеред ночі я прокидаюся від синьо-зеленого світла та гудіння кулерів.

Можна було б зробити якусь механічну “шторку” яку можна було б задвинути та не бачити яскравий екран та не менш яскраві кнопки (вони теж світять під час роботи, їх погасити неможливо). Думаю найкращий вихід з цієї ситуації — щоб компанія Bluetti випустила оновлення прошивки та й все.

Враження від використання

Рівень шуму

Коли Bluetti AC70P заряджається від мережі або від сонячних батарей (або від акумуляторів) він відносно гучно гудить. Так само він гудить коли віддає велику потужність протягом якогось проміжку часу.

Шум по рівню гучності (в момент інтенсивної роботи) схожий мені на роботу мого старого ПК. На оф. сайті написано що рівень шуму дорівнює 40-45 dB.

Конкретно в мене, коли станція пропускає через себе до 120W вона майже не гудить, кулери працюють, але станція стоїть під робочим столом і її майже не чути (особливо коли за вікном в усі кавʼярні заводять бензинові генератори). Також не забуваємо що на вулиці спека 35+ градусів, тож висновок — система охолодження працює добре і не супер гучна.

UPS

Окрім того, що деякі моделі зарядних станцій мають passthrough-зарядку, AC70P ще має вбудований UPS. Саме це дає мені можливість взагалі не вимикати саму станцію. UPS немає ніякого індикатора на LCD екрані, мабуть, тому що працює автоматично, вимкнути/увімкнути його вручну не можна.

Режим UPS в Bluetti AC70P сам по собі доволі непоганий, на папері, час його спрацювання ≤20ms (професіональний UPS повинен мати час перемикання ≤5ms).

Директор лабораторних дослідів Кевін О'Брайан знімав показники часу перемикання низки популярних моделей станцій і AC70 (молодший брат AC70P) показав результат в 14.2ms. Це авжеж не top-of-the-top, але точно краще ніж в EcoFlow Delta 2 який показав результат у 38.5ms та Anker SOLIX F2000 з часом перемикання у 27.4ms. Зі статтею ви можете ознайомитися за посиланням: https://www.storagereview.com/review/portable-power-stations-actually-work-pretty-well-as-a-ups

До станції в мене постійно підключений монітор DELL та wi-fi роутер Mikrotik - ніяких миготінь екрана або скидування wi-fi підключення під час перемикання з мережі на живлення від батареї станції немає. Я навіть іноді не помічаю що вимкнули світло.

Окремо хочу зазначити, що Bluetti AC70P вирівнює скачки напруги. До його покупки кожен раз коли в мене після простою вмикалися компресори холодильника, монітор DELL миготів, що теж бісило. Тепер таких проблем немає.

Живлення пристроїв

Під час блекаутів я тестував підключення звичайних приладів, таких як LED лампи, ноутбуки, монітори, зарядки та інші доволі невеликі ґаджети.

З цікавого, під час блекаута, я підключав блендер з мотором потужністю 1000W. Але перебивав я доволі мʼякі інгредієнти, тому блендер ніколи не брав більше 200W.

Також в Bluetti AC70P є Power Lifting режим увімкнув який ви можете використовувати прилади яким потрібно до 2000W. При цьому видавати станція буде ті самі 1000W, але може витримати більше навантаження. В цьому режимі можливо, наприклад, користуватися феном, увімкнути холодильник або запустити газовий котел.

Якщо станція просто підключена до мережі та має 100% заряду або заряджається вимкнути її неможливо, тільки загасити екран.

Процес зарядки

Краще заряджати від розетки в стандартному режимі, але якщо час піджимає можна за 45 хвилин отримати 80% заряду станції в режимі Turbo.

Bluetooth

Bluetooth потрібен тільки для того, щоб під'єднати Bluetti AC70P до фірмового мобільного додатку. З ним трошки зручніше налаштовувати саму станцію ніж через фізичні кнопки. Було б круто якби можна було через додаток станцію не тільки повністю вимикати, але й вмикати.

Маленька порада

Якщо у вас є кабелі USB-С/USB-A які ви зазвичай вставляєте в блочок, а цей блочок вже в розетку, то при використанні батареї краще вставити такі кабелі напряму в порти зарядної станції, щоб уникнути додаткових втрат при подвійній конвертації струму.

Висновок

Bluetti AC70P - дуже гарна станція яку я встигнув купити за 23 700 грн разом з доставлянням під підʼїзд. На момент написання огляду вона вже коштує 38 000 грн (!). Чи купив би я зараз її за ці гроші? Думаю так. Якщо щось працює настільки добре що про це майже забуваєш, то висновок може бути тільки один — це одна з найкращих моїх покупок за останній час.

Дякую за увагу!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Маріо Лобстер
Маріо Лобстер@mario_lobster

І що ви мені зробите?

870Прочитань
1Автори
1Читачі
Підтримати
На Друкарні з 24 грудня

Більше від автора

  • Піднімаємо Exit Node на Linux сервері за допомогою Tailscale VPN.

    Tailscale сервіс для обʼєднання декількох девайсів в VPN на протоколі WireGuard. Tailscale дуже легко налаштовується якщо треба обʼєднати декілька ПК/ноутів на різних ОС, і доволі легко (порівнюючи з OpenVPN) якщо треба додати сервер.

    Теми цього довгочиту:

    Vpn
  • Чому колиска української соцмережі від WE.UA це її труна.

    Побачив допис про WE.UA від @miro aka Байди Мирослава Володимировича про його pet-проєкт який виріс з пікачу в чупакабру, тому я вирішив написати свій перший допис. Поїхали!

    Теми цього довгочиту:

    Українська Соцмережа

Вам також сподобається

  • Spyderco🕷 Para Military 2

    Вітаю, панове! Огляд розпочнемо з моделі, конкретно в моєму випадку це є Spyderco Para Military 2 Wharncliffe на преміум сталі CTS-XHP (C81GWCORBK2).

    Теми цього довгочиту:

    Ніж
  • Огляд “Hand of Fate”

    Ви любите карткові ігри? Атмосферу невідомості? Велику варіативність ситуацій в геймплеї? Що ж, тоді ви прийшли за адресою. І так, цей огляд написано разом з вже відомим вам Вереснем, якого ви памʼятаєте через наш спільний огляд «Cultist Simulator».

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Spyderco🕷 Para Military 2

    Вітаю, панове! Огляд розпочнемо з моделі, конкретно в моєму випадку це є Spyderco Para Military 2 Wharncliffe на преміум сталі CTS-XHP (C81GWCORBK2).

    Теми цього довгочиту:

    Ніж
  • Огляд “Hand of Fate”

    Ви любите карткові ігри? Атмосферу невідомості? Велику варіативність ситуацій в геймплеї? Що ж, тоді ви прийшли за адресою. І так, цей огляд написано разом з вже відомим вам Вереснем, якого ви памʼятаєте через наш спільний огляд «Cultist Simulator».

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри