Огляд серіалу Поліція Токіо / Tokyo Vice

В останні роки студії у США намагаються розширити аудиторію своїх сервісів за допомогою залучення представників інших країн. Іноді у них це виходить вдало і глядачі загалом отримують гарний продукт, де є не лише відомі актори та яскрава картинка. Однак з Поліцією Токіо вийшло навпаки. Серіал у 2022-ому не здобув широкої популярності ні на Заході, ні у Японії, однак автори все ж наважилися на другий сезон і він не рятує це шоу.

За сюжетом картина розповідає про експата Джейка, який покинув своє життя у США та раптово переїхав до невідомої йому Японії. Він влаштовується на роботу до найбільшої газети Токіо, де береться за кримінальні сюжети. Однак японські ЗМІ 90-х років працюють не так, як у інших частинах світу. Через велику зарегульованість та обмеження, Джейку потрібно постійно шукати неофіційні джерела інформації. Через це він потрапляє на корумпованих поліцейських, проституток, якудз та маленьких кримінальних банд. Однак найбільш союз у нього складається з авторитетним поліцейським, який хоче втримати мир між кланами якудзи.

Серіал має дуже гарний акторський склад, який викладається на 100% та залишає приємні відчуття. Теж саме можна сказати про роботу операторів, які неймовірно передали вайб Токіо та зуміли показати місто справжнім, а не лише її вилизану частину. Однак найбільший провал стався на рівні сценаристів, бо фактично серіал не має нічого цікавого, що дійсно може втримати глядача. Фактично, я увесь перший сезон чекав, що ось ось і почне щось відбуватися. Однак усі вісім епізодів Джейк та інші персонажі просто живуть життя, без особливих гачків, поворотів чи інтриг. Картина вийшла доволі рядовою та направлена виключно на те, аби познайомити глядацьку авдиторію НВО з японською культурою, хоч і у дуже дивний спосіб, показуючи їм сучасних гейш та клуби.

Здавалось би, що другий сезон мав би дати більше відповідей та показати динаміку історії, однак автори знов водять глядачів по тим самим колам. Картина не розвивається а тупцює на місці, наче східна культура у період застою.

Загалом за цим вайбом приємно спостерігати, однак серіал не дає нічого, окрім атмосфери буденного життя Токіо у минулому сторіччі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
СЕРІАЛЬНИЙ КЛУБ
СЕРІАЛЬНИЙ КЛУБ@serialsnewsua

усе про серіали

4.6KПрочитань
0Автори
13Читачі
На Друкарні з 28 жовтня

Більше від автора

  • Огляд серіалу Періш / Parish

    Типові історії з простим сюжетом, майже завжди мають легкий комерційний успіх. Але подібну тезу можна прикладати до великих фільмів у прокаті, де люди йдуть на харизматичного Стейтема чи Скалу Джонсона.

    Теми цього довгочиту:

    Серіал
  • Огляд серіалу Пальм Рояль / Palm Royale

    Раз у рік на якомусь сервісі точно виходить картина про заможних американок з минулого століття, які живуть своє найкраще життя і раптом до них підбирається хтось з низів та усе псує. Це вже стало класикою і наразі усе це виглядає як викидання грошей за вітром.

    Теми цього довгочиту:

    Серіал

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається