Віконт, який кохав мене. Джулія Квін

Можна я не буду починати з того, що Джулія Квін продає нам одну й ту саму історію вдруге? Дякую.

ОБЕРЕЖНО, СПОЙЛЕРИ

1814 рік, ми знову повертаємося до родини Бріджертонів. Після дуже вдалого шлюбу між Дафною та Саймоном, голова родини Віконт Ентоні Бріджертон вирішує одружитися. Але є одна проблема, в нього є дитяча травма і він вважає, що ніколи не стане краще батька і тим паче не переживе його. А помер Едмунд Бріджертон у віці тридцяти восьми років. Тому ідеальна дружина віконта повинна бути такою, яка ніколи не покохає Ентоні та не буде горювати після його смерті.

В той час родина Шеффілдів вирішує спробувати вдачу в Лондоні та знайти ідеального партнера для молодшої доньки — Едвіни. Так вийшло, що в той рік також дебютувала Кейт — старша донька, яка у свої 23 вважається старою дівою. Ну і Бріджертони + Шеффілди + сюжет першої книги = весілля через компрометуючи ситуацію, хрінова сцена сексу, розуміння «шо я її кохаю», якийсь травматичний епізод і Гепі енд. Це навіть відбувається в тих же самих моментах, ааааааа.

Я знаю, що ви спитаєте що краще серіал чи книга, тому відповідаю одразу — серіал. Чому? Бо:

1. ̶Ш̶е̶ф̶ф̶і̶л̶д̶и̶ Шарма цікавіше в серіалі. Історія Кейт, як голови дому, більш жива, її мотивація більш зрозуміла. Вік у вигляді 26 років робить її динаміку з Едвіною цікавішою. Серіальна Кейт також більш емансипована та самостійна. Вона майже рівня Ентоні, суспільство не дає їй показати себе справжню.

2. Індійська культура. Вибачте, я дуже сильно люблю Сімон Ешлі й рада бачити її в такому проєкті. ̶О̶п̶у̶с̶т̶и̶м̶о̶, ні, що серіал не розповів нам повну історію Кейт, Реге Пейдж скаржився на расизм, а костюмер 3 сезону погано зробив костюми Кейт. Я взагалі маю багато питань про третій сезон, але про це згодом.

3. Любовний кут. Зазвичай я не люблю такі сюжети, але це дуже гарно вписується в образ Ентоні та його мотивацію. Між жінкою, яку він кохає, та жінкою, яку він ніколи не покохає, він обирає ту, якій йому складніше розбити серце. Нагадую, він вважає, що не переживе батька. Але серіал не дуже гарно це показав. Ми розуміємо, що є причина чому Ентоні так себе веде, але підтексти не зчитувалися взагалі.

4. Я НЕ МОЖУ ТЕРПІТИ НЕВИННИХ ПАНЯНОК ЯКІ НЕ ЗНАЮТЬ ЯК СЕБЕ ВЕСТИ. Люба Джуліє Квін, жодна з твоїх героїнь не заслуговує на цей троп. Тому я за Кейт в серіалі, яка має власний план дій на кожний випадок.

5. Другий сезон є слоуберном і його приємніше дивитися, аніж таку саму історію, як в першому сезоні. Вибамчте, менше сексу, більше сюжету.

І так, ви можете сказати, що дивно вимагати від книги про регентську еру емансипованих жінок, бо в них навіть прав на майно було. Але я вам відповім — раз про футфетіш головних героїв писати можна, то і жінку емансипованою можна зробити.

Тому якби друга книга заслуговує на стабільні 3 зірочки з 5, а я йду передивлятися другий сезон.

Бонус: обкладинки книги, які мені подобаються найбільше

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Марічка балакає
Марічка балакає@marichkabalakae

Читаємо, пишемо, кричимо

1.1KПрочитань
10Автори
25Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

  • Я і Фелікс

    Фільм знято за мотивами книги “Хто ти такий” Артема Чеха. Сама книга є частково автобіографічною, а над фільмом разом з Іриною Цілик працював Артем Чех та їх син. То ж фільм можна вважати ще одним поглядом на історію зростання Тимофія та його стосунків з Феліксом.

    Теми цього довгочиту:

    Фільми
  • Три книги про фемінізм та жінок

    Підбірка книжок про фемінізм, гендер та жінок починає ставати традиційною в моїх соціальних мережах і мені це подобається. Три книги про фемінізм та жінок до 8 березня

    Теми цього довгочиту:

    Фемінізм
  • Miller`s girl (Фаворитка Міллера)

    Нещодавно вийшов фільм про стосунки учениці та викладача(again?). Це цікава тема для дослідження, ми звикли, що часто саме дівчина виступає “злодійкою” в історії, хоча в експозиції одразу видно нерівність сил - викладач має більше влади, може маніпулювати підлітком і саме виклад

    Теми цього довгочиту:

    Кінематограф

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається