Огляд української гри Erra: Exodium

Як я проходила Erra: Exodium

Холодний осінній вечір, коли за вікном вили сирени, ми із моїм звичним за останні два роки відчуттям передапокаліпсису вирішили, що нам цього мало: саме час зануритися в постапокаліпсис Телмуна. Моя любов до подібних ігор почалася ще з часів ностальгічного Diamond rush, тому до жанру я ой яка упереджена. Але про все по черзі. Гайда.

Перші враження: заходиш і бачиш — неймовірну піксельну графіку, яка гарантує атмосферу. Жодного разу в мене не з'явились сумніви, що нещодавно тут не відбулося ЩОСЬ. Дуже приємна оку купа різних деталей, які допомагають вивчити світ і краще зануритися в історію. 

Наступні враження: починаєш занурюватися в історію, а вона тут ой яка. Частина світобудови крутиться навколо головного героя, який після перенесення своєї свідомості в робота теж не дуже дає дупля, а що тут взагалі відбувається і що робить. Але по записках, дрібничках, за допомогою елементів, з якими можна взаємодіяти, ми вивчаємо історію як його, так і цього світу. 

Про світ: після вибуху тут все перевернулося з ніг на голову. Треба врятувати себе (та й усіх інших) від неминучої смерті. Звісно ж, люди присмерті не обійдуться без віри у щось надприродне, тому сюди красиво вписалася обкладинка із шумерської мітології.

А, я вже казала, що тут дизельпанк? Так от, тут ще й дизельпанк. І це неймовірно. Хоча, з іншого боку не дуже, бо гігантські і не дуже парові машини (тобто місцеві мехи, яких використовували для всіх потреб) також обов'язково захочуть тебе вбити. Чому? Історія покаже. До речі, від історії віє подібними вайбами, що і в української гри Сradle, дуже приємно.

Про бої: після купи шутерів, де ти тренуєш реакцію, було трохи складно призвичаїтися до боїв. Адже треба заспокоїтися, не тицяти мільйон кнопок за раз, а підлаштуватися під темп ворогів, щоб уникнути їхніх атак і, зрештою, їх прибити. Ще й стаміна шкоду робить, постійно кінчається в найменш підхожий момент, тому треба ще й побігати добряче. Тобто не чисто тикалка. Я вмирала мільйон разів, поки призвичаїлася, бо часто в тебе є буквально чверть секунди між завершенням дії падіння і до удару по тобі, щоб захиститися. Добре, що тут є ачівка за вмирання. 

Про контролери: робе. Підказки поки що баговані, але робе дуже приємно, ще й вібрація присутня.

Висновки: 8/10 на мій хлопський розум (з поправкою на те, що помилки в тексті і дрібні баги усунуть подальшими оновленнями). Однозначно варто пограти, як мінімум для того, щоб мати змогу прожити цю історію.

Авторка огляду ідея олександрівна: https://www.youtube.com/@ideyaolexandrivna
Ми в Телеграмі: https://t.me/gamestreetua
Erra: Exordium в Steam: https://store.steampowered.com/app/1224030/Erra_Exordium/

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
GameStreetUA
GameStreetUA@0vJgJiQXNaKIigZ

174Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 14 листопада

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається