опис DCNH підтипів EIE


джерело.

переклад: https://t.me/violenls


Домінуючий підтип

- Наставник— Лідер- Прототипи: Громадські діячі, радикальні священнослужителі, тактичні командири, харизматичні лідери.

Цей підтип емоційний і красномовний. Він хороший оратор, який вміє говорити із захопленням, виражаючи різні відтінки емоцій від піднесених до інтонацій іронії та сарказму. Він знає, як захопити людей своїми ідеями та лідерством. Він використовує прийоми навіювання масової аудиторії, такі як наполегливе повторення слоганів або перекомпонування повідомлення різними способами. Він може згуртувати людей проти своїх опонентів. Він володіє техніками психологічного впливу та здатний домагатися справедливості для жертв і захищати такі ідеали, як закон і порядок, а також просувати ідеологію, створювати, руйнувати або інтерпретувати символи, пояснювати сприйняття ідей.

Він схильний драматизувати події і нагнітати напругу, попереджаючи оточуючих про небезпеку, що насувається. Він завжди закликає до рішучих дій. Він відчуває постійну внутрішню емоційну напругу і періодично потребує різкого розряду накопиченої напруги.

Він ніколи не йде на компроміси: йому легше зазнати невдачі, ніж зректися своїх переконань. Він взагалі вважає, що поступки і умиротворення не сприяють відновленню стабільності в суспільстві. Він зосереджується на основних, фундаментальних проблемах людства. Відчувши небезпеку, що насувається, він миттєво вживає необхідних заходів, щоб її уникнути.

Він нетерплячий і не любить чекати. Він негайно зважить двозначність або невизначеність, приймаючи рішення, переходячи від сміливості та рішучості до безрозсудності в екстремальних ситуаціях. Він діє за принципом «тоне або пливе». Він не боїться продовжувати тактику «блискавичної війни»; він категоричний і авторитарний, не сприймає критики і заперечень.

Творчий підтип

- Наставник — Актор- Прототип: багатогранний актор, який може грати як генія, так і лиходія

Цей підтип сильно залежить від його емоційного стану. Коли він у хорошому настрої, він привітний, бадьорий і із задоволенням робить компліменти. Він стає душею компанії і життям вечірки. Його поведінка досить драматична: коли він потрапляє в центр уваги, він завойовує публіку раптовими прийомами, жартами, непередбачуваними змінами. У поганому настрої він задумливий, похмурий і песимістичний і буде шукати самотності.

Завдяки розвиненому почуттю гумору він вміє імітувати чужі голоси або манери. Його постійний інтерес до людей і їх звичаїв призводить до значного розширення його кола, через що він може витрачати багато часу на знайомство з людьми, які потім можуть сильно розчарувати.

Коли він відчуває, що нічого не може зробити, він може побороти свою лінь, зібравшись і виконавши багато роботи за короткий проміжок часу. У рутині повсякденного життя його життєві сили падають. У розмовах він попутно зупиняється на цікавих деталях, фантазуючи та надаючи своїй історії відтінків сенсаційності чи драматизму.

Він вірить у безмежні можливості та здібності людей, здатний наставляти та розвивати їх.

Він вміє красиво виражати свої почуття. Його настрій може бути зіпсований невдачами та розчаруванням. Він сміливий і оригінальний у своїх судженнях і часто захищає тих, кого засуджують інші. За своєю природою аристократ, він не завжди вписується в звичний уклад. Його перевага творчій свободі охоче демонструє свої здібності. Він коливається у виборі рішень і схильний до сумнівів і суперечливих роздумів.

Він ненавидить думку про те, щоб за ним спостерігали, і може відчути, що його перевіряють, тому він схильний виконувати домашні справи без стороннього спостереження. Він неохоче говорить на теми, пов'язані зі своїм здоров'ям і зовнішністю, з підозрою ставиться до компліментів на свою адресу.

Нормалізуючий підтип

- Наставник — Наставник- Прототипи: Засновники релігійних і філософських течій, такі як Вольтер, Гегель, Ніцше та інші великі мислителі.

Він здатний зрозуміти глибинні мотиви людей і дотримується моральних принципів, навчаючи та наставляючи оточуючих. Він гордий і вразливий і потребує чуйності або дбайливого ставлення до нього. Не терпить фамільярності, неадекватної неофіційної поведінки, екстремізму в спілкуванні. Образа залишиться в його пам’яті ще довго після вирішення проблеми. Він не любить, коли його перебивають, коли він поспішає. Він схильний зупиняти свою промову, коли аудиторія шумить і заважає. Він дуже наполегливий у своїх моралізаторських зусиллях, запобігаючи людям аморальність. Він навіть може здаватись нав’язливим у своєму підбадьорюванні, будучи досить різким у вирішенні завдань.

Він емоційний, ледь приховує свої почуття, хоча зовні прагне бути веселим і доброзичливим. Його дії обережні, але з уважним розглядом і консультаціями; він здатний приймати радикальні рішення, але боїться зробити помилку. В душі він романтик і ставить почуття вище розуму, часто ідеалізуючи близьких. Він здатний піти на жертви заради них. Він не знайде розради в обставинах, коли близькі люди втрачені або затримуються без будь-яких новин.

Має потенційні організаторські здібності в гуманітарній та освітній сферах. Він не боїться братися за великі проекти, хоча іноді йому можуть виникати труднощі з ними через переоцінку можливостей. Тому він вважає за краще розділити відповідальність з іншими, щоб максимізувати продуктивність. Як керівник, він консультується з багатьма людьми з різноманітними проханнями та дорученнями, боячись пропустити щось важливе, що залишилося поза його полем зору. Завдяки розвиненому почуттю відповідальності він відчуває напругу, коли не може виконати свої зобов’язання.

Оцінюючи загальні закони, він здатний виділити найважливіші деталі, рішуче аргументуючи свою позицію. Вплив емоцій і розуму змінюється в його прийнятті рішень між роботою з людьми і роботою в науково-теоретичній діяльності. З часом він будує логічні системи в абстрактних полях. Він прагне порядку та естетики в побуті. Стежить за своїм зовнішнім виглядом, намагається одягатися зі смаком. Він уважний до деталей і не любить зайвих або непотрібних речей. Він дуже чутливий до запахів і різких рухів.

Гармонізуючий підтип

- Наставник — Візуалізатор- Прототипи: провидці та тлумачі, такі як Нострадамус чи Олена Блаватська

Він має велику уяву і здатний бачити те, що відбувається навколо нього з точки зору долі або прихованих смислів. Він чекає події чи знака, який сповістить його про те, що настав час змін. Він розважливий і далекоглядний, здатний планувати речі далеко в майбутнє. Він здатний чекати ідеальної ситуації. Він схильний до песимізму у своїх баченнях, віддаючи їм перевагу над здоровим глуздом.

Його часто цікавлять незвичайні та загадкові явища. Він часто передбачає майбутній розвиток подій. Його здоров'я і настрій коливаються. Він недовірливо ставиться до інформації, яка не відповідає його власним поглядам. Він повільно приймає рішення, оскільки зважує всі «за» і «проти». Рідко порушує внутрішню рівновагу; тому він роздратовано реагує на тих, хто порушує його спокій.

Він вміє терпляче вислуховувати людей, м'яко висловлювати свою думку, не даючи суворих і нав'язливих відповідей. Іноді він є посередником між сторонами, що сперечаються, намагаючись заспокоїти всі сторони, прагнучи знайти взаємне виграшне рішення. Він може довго намагатися звести конфліктуючих друзів, пояснюючи позицію або мотивацію свого опонента.

Він відданий тому, щоб вести стабільний і спокійний спосіб життя; вдома він невибагливий і неорганізований. Він схильний до художнього вираження в літературній праці або рукоділля. Він досить підозрілий і боїться хвороб і травм. Він вміє обходитися в мінімально розслаблюючій обстановці, хоча дуже цінує комфорт. Систематично піклуватися про його здоров'я важко.

Він не любить займатися багатьма речами одночасно, примхливий і розбірливий, коли стикається з варіантами, від одягу до особистих стосунків. Він буде відкладати неприємні речі на самий останній момент. Він досить невпевнений у собі і боїться бути висміяним або відкинутим. Він не усвідомлює своєї статури чи здібностей.

Багато часу проводить на самоті, читаючи книги рідкісних авторів або слухаючи музику. У такі моменти він створює видіння, картини незвичайних подій або архетипічних персонажів. Він часто страждає від повторюваної депресії або панічних атак. Щось приваблює його до темної сторони життя.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
кріс typology
кріс typology@setityppedso8

estp es(t) SeTi so837 SLE

166Прочитань
1Автори
13Читачі
На Друкарні з 6 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • Типологія особистості: MOTIVES

    Теорія особистості MOTIVES - це вдосконалений гібрид попередніх уявлень про особистість (Велика п'ятірка, Юнг, Фройд), який стверджує, що весь спектр особистості можна пояснити сімома незалежними, змінними та емпірично доведеними мотивами/стратегіями особистості.

    Теми цього довгочиту:

    Типології
  • Матриці Реальності. Фентезі

    У цій публікації хочу розглянути прояв матриць у мистецтві, а саме у фентезі. Фентезі на мій погляд це міфологія сучасності, її своєрідний розвиток та продовження.

    Теми цього довгочиту:

    Архетипи

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Типологія особистості: MOTIVES

    Теорія особистості MOTIVES - це вдосконалений гібрид попередніх уявлень про особистість (Велика п'ятірка, Юнг, Фройд), який стверджує, що весь спектр особистості можна пояснити сімома незалежними, змінними та емпірично доведеними мотивами/стратегіями особистості.

    Теми цього довгочиту:

    Типології
  • Матриці Реальності. Фентезі

    У цій публікації хочу розглянути прояв матриць у мистецтві, а саме у фентезі. Фентезі на мій погляд це міфологія сучасності, її своєрідний розвиток та продовження.

    Теми цього довгочиту:

    Архетипи