опис DCNH підтипів IEI


джерело.

переклад: https://t.me/violenls


Домінуючий підтип

- Лірник — Пересмішник- Прототипи: ті, хто висміює недоліки існуючої системи.

Відрізняється імпульсивністю, цей підтип оперативний у своїх діях. Він раптово починає роботу, потім відволікається на щось інше, хоча через деякий час повертається до свого завдання. Він внутрішньо неспокійний і непослідовний у своїх бажаннях. У нього може різко змінюватися настрій — від сміху до сліз і навпаки. Пристрасно доводячи свої думки, він приймає поради лише в спокійному стані, а потім виконує їх лише до наступного емоційного сплеску.

Він любить розповідати про різноманітні незвичайні або нові події. Відчуваючи небезпеку, його тривожний настрій поширюється. При цьому він не втрачає віри в перемогу. Він може навіть заспокоїти зневірених, підбадьоривши їх. Він тісно пов'язує моральні страждання з фізичними стражданнями.

Він ніколи не відступає, коли стикається з раптовою агресією чи напругою. В екстремальних ситуаціях він викликає захоплення або дивує оточуючих своєю безстрашністю перед обличчям небезпеки. Він ніколи не піддається тиску сили і вміє стояти на своєму.

У нього є схильність до практичності та ощадливості, але регулярний робочий ритм - це те, чого він не може підтримувати тривалий час. Часом марнотратний і неекономний, під напливом емоцій він може дозволити собі зайві покупки. Він дивиться зверхньо на людей, які скупі або жадібні до дрібниць.

Він часто буває іронічним і глузливим, і навіть вважає за краще подавати неприємні речі жартома, з посмішкою. Дуже потребує похвали та заохочення, він чутливий, коли його роботу критикують, але також ображається, якщо його зусилля залишаються непоміченими. 

Творчий підтип

- Лірник — схвильований- Прототип: шанувальник рідкісних явищ або незвичайної поведінки, здатний відображати та направляти свої почуття в творчі продукти

Цей підтип емоційний, чарівний і товариський. Він легко і природно йде на контакт з людьми, хоча йому важко постійно підтримувати себе в піднесеному настрої. Його дарами є безпосередність, щирість і сердечність. Образно, з тонким гумором розповідає про пережите та побачене. Він вміє підняти настрій навколо себе, обговорюючи незвичайні ситуації та історії.

Він погано переносить рутину і монотонність, йому не подобаються стереотипні очікування і строгі правила. Він не може підкорятися приписам і інструкціям, схильний до експромтів і імпровізованих дій. Він вибирає слушний момент, щоб раптово привернути увагу. Охоче робить компліменти, особливо тим, хто вважається авторитетом. Його прохання викладені так, що важко відмовити.

Добре розбираючись у почуттях і настроях людей, він вміє знайти індивідуальний підхід до кожної людини. Використовуючи свою здатність вселяти довіру, він налагоджує корисні контакти для досягнення своїх цілей і знаходить найбільш відповідних гравців. Буває, що успіхи трапляються в тих випадках, коли ним керує сильне бажання і сприятливі обставини.

Він допускає «художній» безлад у своїй квартирі чи на робочому місці. Він навряд чи розглядає економні та тверезі підходи до своїх справ, але в екстремальних ситуаціях може бути досить авантюрною.

Він витончена і ніжний в рухах і прагне виразити себе через одяг, але він не переступить межу, що відділяє оригінальність від вульгарності. Він демонструє вишуканість у своїй специфічній манері спілкування, від якої привертає увагу оточуючих.

Нормалізуючий підтип

- Лірник — Примиритель- Прототип: посередник між сторонами однієї команди з суперечливими інтересами

Чуйний і уважний до людей, він вміє підтримувати дружні стосунки. На ньго можна покластися. Проявляє толерантне ставлення до недоліків і слабкостей інших людей. Йому важко створювати або впоратися з конфліктом. У суперечках він зосереджується не на розбіжностях, а на об’єднуючих моментах, прагнучи примиритися. Він сподівається, що його доброта та самовідданість зрештою будуть винагороджені.

Він досить трепетний і схильний до сумнівів і коливань при прийнятті важливих рішень; тому він потребує моральної та фізичної підтримки. Він повинна брати участь у справах, ставлячи перед собою чіткі цілі. Доручення виконує відповідально. Він поважає сильних, впливових людей, які впевнено пояснюють свою позицію і дають конкретні вказівки. У роботі він схильна втрачати відчуття реальності, відволікається на дрібниці, які не встигає виконати за встановлений термін через більш важливі справи.

Через відволікання він іноді забуває виконати обіцянки, але потім прагне загладити провину. Задля збереження добрих стосунків із родиною та виконання вимог посади намагається розвивати ділові навички та виконувати сімейні обов’язки. Він досить організований і ретельний в повсякденному житті.

Він не стане нав'язувати власні почуття, якщо на них не відповідають взаємністю; однак стосунки, які закінчилися, не розриває відразу, оскільки він звикає до людей. Він здатна терпляче чекати, вмовляючи їх почати все спочатку. Він може терпіти серйозні труднощі заради своїх ідеалів або нинішніх почуттів.

Гармонізуючий підтип

- Лірник — Мрійник- Прототипи: наївні оптимістичні мрійники, такі як Манілов із «Мертвих душ» українського драматурга Миколи Гоголя.

Гармонізуючий підтип м'який і уважний. Він душевний, поетична особистість, а в душі мрійник і романтик. Він має витончений погляд на світ і готовий ділитися своїми поглядами та проблемами з іншими. Він шукає розуміння, співчуття та підтримки.

Сильно розвинений в почуттях, він переживає про небезпечний перебіг подій і поступово застосовує непередбачені обставини відповідно. Він не любить поспіху і суєти, вважаючи, що доля призначена наперед. Незважаючи на те, що він помічає всі недосконалості світу, він вірить, що добро завжди переможе зло, а майбутнє буде світлим.

Він загалом цікавиться філософським і містичним мистецтвом, літературою, історією та нетрадиційними релігіями. Він володіє хорошою образною пам'яттю і добре вихований в спілкуванні.

Він зі смаком одягається та елегантно виглядає, навіть коли нехтує власною зовнішністю. Він піклується про здоров'я своїх близьких та оточуючих. Добре пристосовується до складних умов життя і вміє розслабитися навіть у напруженій ситуації.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
кріс typology
кріс typology@setityppedso8

estp es(t) SeTi so837 SLE

166Прочитань
1Автори
13Читачі
На Друкарні з 6 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • Матриці Реальності. Фентезі

    У цій публікації хочу розглянути прояв матриць у мистецтві, а саме у фентезі. Фентезі на мій погляд це міфологія сучасності, її своєрідний розвиток та продовження.

    Теми цього довгочиту:

    Архетипи
  • Темпористика - це типологія

    Кожна людина розуміє час по-своєму, по-різному будує стосунки зі своїм минулим і майбутнім, теперішнім і навіть з вічністю.

    Теми цього довгочиту:

    Типології

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Матриці Реальності. Фентезі

    У цій публікації хочу розглянути прояв матриць у мистецтві, а саме у фентезі. Фентезі на мій погляд це міфологія сучасності, її своєрідний розвиток та продовження.

    Теми цього довгочиту:

    Архетипи
  • Темпористика - це типологія

    Кожна людина розуміє час по-своєму, по-різному будує стосунки зі своїм минулим і майбутнім, теперішнім і навіть з вічністю.

    Теми цього довгочиту:

    Типології