Пам'ятна монета 2 євро 2005 року, Італія🇮🇹 (Європейська Конституція)

2 євро — пам'ятна монета 2005 року, Італія

2 Євро 2005 року - пам'ятна монета, Італія

⚖️1 річниця підписання Європейської Конституції

🔘У центрі монети зображено Європу та бика (Зевса) разом із Конституцією Європи; Європа тримає над нею ручку, що символізує її підпис. Знак монетного двору (R) знаходиться у верхньому лівому куті зображення, ініціали гравера (Марія Кармела Коланері) (MCC) унизу ліворуч, а позначка року – у верхньому правому куті.

🔘Монограма Італійської Республіки (RI) знаходиться внизу центральної частини, трохи ліворуч. Зовнішнє кільце містить напис COSTITUZIONE EUROPEA, що утворює майже повний півколо, а решту зовнішнього кільця займають дванадцять зірок Європейського Союзу.

Вартість пам'ятної монети 2 євро 2005 — Італія:

💵Ebay нещодавно було продано: $4 — $6,69

💵Продаж на Ebay: $3,05

⚡️Тираж: 18 000 000

Відео 2 Євро 2005 року - пам'ятна монета, Італія (українські субтитри)

📰 Контекст монет

👉Договір про створення Конституції для Європи (зазвичай називають Європейською конституцією або Конституційним договором) був нератифікованим міжнародним договором, призначеним для створення консолідованої конституції для Європейського Союзу (ЄС). Він замінив би існуючі договори Європейського Союзу єдиним текстом, надав би юридичної сили Хартії основних прав і розширив голосування кваліфікованою більшістю в тих сферах політики, які раніше вирішувалися одностайно державами-членами.

Конституція ЄС

👉Договір був підписаний 29 жовтня 2004 року представниками 25 держав-членів Європейського Союзу. Пізніше він був ратифікований 18 державами-членами, в тому числі на референдумах в Іспанії та Люксембурзі. Проте неприйняття документа виборцями Франції та Нідерландів у травні та червні 2005 року призвело до завершення процесу ратифікації.

👉Після періоду роздумів було створено Лісабонський договір, який замінив Конституційний договір. Він містив багато змін, які спочатку були внесені до Конституційного договору, але замість того, щоб скасувати та замінити існуючі договори, просто вніс до них поправки та відмовився від ідеї єдиної кодифікованої конституції. Лісабонський договір, підписаний 13 грудня 2007 року, набув чинності 1 грудня 2009 року.

🔗Посилання:

📍https://linktr.ee/wom_ua

📊Пам'ятні монети 2 Євро - таблиця всіх монет

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
World of Mintage
World of Mintage@womua

Нумізматика, філателія

621Прочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 19 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається