Партійні кадри в державному управлінні. Розрив у свідомості.

!АВАРІЙНИЙ СИГНАЛ! Партійна реформа або смерть.

Серія публікацій Facebook Vira Nanivska.
Разом з Євген Дзюменко, Андрій Морозовський.
Inspired by Denys Malkov, Vyshnevetskyi Pavlo.


Як в демократичних, так в тоталітарних державах, політичне державне управління здійснюється спеціально підготовленими кадрами. Однак, в новій демократичній Україні жодна  демократична партія навіть не говорить про системну підготовку партійних кадрів для державного управління.

У нинішньому світі існують два паралельні процеси підготовки непартійних кадрів для державного управління та управління економікою: академічна підготовка державного управління в університетах та спеціальна професійна підготовка у навчальних закладах при кабінетах міністрів, при прем’єрах, при президентах (ENA у Франції, Федеративна академія державного управління в Німеччині при федеративному уряді, Школа державної служби при кабміні в Канаді, ВПШ у СРСР, Академія державного управління при ЦК в Китаї).

В Україні ці два процеси, академічний та професійний, не розділені. Так, Національна академія державного управління надає усі можливі наукові ступені, створює нові додаткові наукові ступені, такі як “Доктор філософії у сфері державного управління” та одночасно відповідає за професійну  підготовку державних службовців на посаду.

Внаслідок чого маємо лише імітацію бурхливої діяльності в обидвох напрямках.

“Заборона” на партійне управління державою. Коли в Україні говорять про державне управління, то управлінські кадри ніколи не пов'язують з партійними кадрами.

Хоча  абсолютною істиною є той факт, що в Україні усі важливі державні рішення є політичними, тому що  приймаються партіями у Верховній Раді. В Україні  вважається правильним, щоб кадри для державного управління були не політичні партійні, а професійні експертні. Хоча “професійні та експертні” кадри поняття не мають, яким чином найкращі експертні рекомендації втілити через політичний процес. Тимчасом політичні партії, які  тільки політичним процесом і займаються, не мають системного відношення до державної політики після короткого періоду виборчих обіцянок. Найважчою проблемою для державного управління є, безумовно, реформи, які для виборця були і залишаються політичними сиротами. Наприклад, медична реформа.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Віра Нанівська
Віра Нанівська@vira_nanivska

362Прочитань
1Автори
5Читачі
На Друкарні з 29 травня

Більше від автора

  • То партії чи не партії в Україні?

    !АВАРІЙНИЙ СИГНАЛ! Партійна реформа або смерть. Серія публікацій Facebook Vira Nanivska.Разом з Євген Дзюменко, Андрій Морозовський. Inspired by Denys Malkov, Vyshnevetskyi Pavlo.

    Теми цього довгочиту:

    Партії
  • NDI Manual on political identity and ideology

    !АВАРІЙНИЙ СИГНАЛ! Партійна реформа або смерть. Серія публікацій Facebook Vira Nanivska. Разом з Євген Дзюменко, Андрій Морозовський. Inspired by Denys Malkov, Vyshnevetskyi Pavlo.

    Теми цього довгочиту:

    Партії
  • Основні елементи демократії

    !АВАРІЙНИЙ СИГНАЛ! Партійна реформа або смерть. Серія публікацій Facebook Vira Nanivska. Разом з Євген Дзюменко, Андрій Морозовський. Inspired by Denys Malkov, Vyshnevetskyi Pavlo.

    Теми цього довгочиту:

    Партії

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається