People.ai: стрімкий злет "айтішника", який не любить програмувати

🤖Український стартап People.ai, CRM-платформа зі штучним інтелектом, зміг стати "єдинорогом" – він досягнув оцінки ринкової вартості в 1,1 млрд дол завдяки залученню $100 млн інвестицій в рамках нового раунду фінансування в 2021 році.

🕵️‍♂️People.ai, немов шпигунська програма, аналізує роботу менеджерів з продажу і дає поради.

📈Блискавичний розвиток проекту, започаткованого лише 2016 року, як зазначають експерти, полягає в його очевидній привабливості для бізнесу. Завдяки штучному інтелекту People.ai допомагає своїм клієнтам підвищувати продажі, заощаджуючи на маркетингу. Програма аналізує дані, зібрані з телефонів і комп'ютерів співробітників і дає рекомендації щодо оптимізації процесів.

📍Наприклад, програмне забезпечення People.ai може записувати та аналізувати календарі та телефонні дзвінки співробітників, чим допомагає компаніям визначити, наприклад, найкращу кількість клієнтів для одного продавця.

🇺🇸Олег Рогінський, засновник компанії, перебрався до США ще у віці 16 років і після навчання в університеті працював у сфері онлайн-маркетингу. В інтерв'ю виданню The Bell уродженець Дніпра зізнався, що ніколи не любив програмувати, але його сильна сторона - вчасно вгадувати потреби ринку і реагувати на них за допомогою штучного інтелекту.

💸2014 року Рогінський продав у США за 10 мільйонів доларів свій перший стартап - компанію з аналізу соцмереж в інтересах рекламодавців. Нове дітище вихідця з України зібрало за три роки вже близько 100 мільйонів інвестицій і продовжує зростати посьогодні. Хоча Олег Рогінський вже багато років живе у США, у розвитку свого нового проекту він зробив ставку на українських програмістів.

💡На сьогодні клієнтами People.ai є такі компанії, як AppDynamics, DataRobot, Ivanti, Okta, Zoom і інші. За даними стартапу, дохід компанії зростає щорічно, а завдяки співпраці з Zoom за період пандемії виріс в три рази.

💬"Оцінка в 1,1 млрд — це не мета, це ключовий момент на шляху до побудови компанії, яка за допомогою штучного інтелекту значно поліпшить продуктивність співробітників компаній-клієнтів, починаючи з sales, marketing, customer success, etc. і потім інших функцій", — підсумував український підприємець.

Залишайте свої реакції, якщо ви бажаєте дізнаватись більше про історії успіху і інших компаній!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.8KПрочитань
0Автори
49Читачі
Підтримати
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається