Рецензія на фільм: “Promising Young Woman” (Перспективна дівчина)

Захопливий та провокативний трилер, що заглиблюється в проблеми сексуального насильства, згоди та помсти.

Фільм розповідає нам історію травмованої в минулому дівчини, на ім'я Кессі, яка переповнена азартом та сміливістю намагається помститися кривднику і виправити помилки, що її оточують.

Керрі Мілліган досконала в ролі Кессі. Акторці вдалось витончено передати складність характеру своєї персонажки, та продемонструвати нам ідеальну антигероїню сучасного суспільства, (чудово підкресливши іронічність назви фільму).

Візуальну складову важко залишити без уваги не лише через її яскравість, а й через цікавість підтексту. Кольорокорекція, декорації (й саундтрек) підібрані в найкращому прояві естетики 2000-х. Але під час занурення в історію стає зрозуміло, що за ностальгічно стилізованою картинкою ховається меседж про контроверсійність поп-культури тих років.

Еміральд Феннел вдалось створити на диво майстерний та оригінальний сценарій, що руйнує типові тропи трилерів про помсту. Замість прославлення насильства, фільм ставить складні запитання про природу справедливості та наслідки травми. У підсумку ми отримуємо продукт маскульту, що кинув виклик суспільним нормам, залишивши за собою коментар про культуру звинувачення жертви та недоліки системи правосуддя у справах про сексуальне насильство.

Фільм також примітний використанням чорного гумору який додає в історію шар іронії та дотепу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
дара не лише про кіно
дара не лише про кіно@pro.kino.dstnvt

43Прочитань
2Автори
3Читачі
На Друкарні з 22 квітня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається