Портфоліо: Пайротекнік Амалґамейтед

Перед самим перекладом, я би хотів повідомити Вам чудову новину - ми активно працюємо над українізатором Star Citizen! Зараз готово вже більше 50%, але попереду ще дуже багато роботи. Якщо Ви хочете допомогти нам з цим, деталі можете прочитати у цьому дописі. А тепер, приємного читання!


Це портфоліо вперше опубліковано в Jump Point 11.02.

Тромо Нівелін запевняв, що не був азартним гравцем. Він народився в сім'ї, яка ледве зводила кінці з кінцями, і стверджував, що йшов лише на прораховані ризики, але жоден з них не був би більш сміливим, ніж заснування Пайротекнік Амалґамейтед у 2409 році, коли він вклав у своє дітище всі свої заощадження. Розбагатівши у віці тридцяти років після продажу компанії з управління даними, яку він заснував разом з другом в університеті, Нівелін не збирався спочивати на лаврах. Він витратив роки на пошуки інвесторів для нового проєкту — Pyrotechnic Amalgamated, але більшість спонсорів дивилися на переповнену видобувну галузь та недосвідченість Нівеліна в ній, і проходили повз. Нівелін залишився непохитним всупереч порадам сім'ї та друзів. Тоді він ще не знав цього, але цей крок, пов'язаний з високим ризиком і високою винагородою, задасть тон для компанії, завдяки якому "Пайротекнік Амалґамейтед" досягне неймовірних висот, у тому числі відкриє дві системи, перш ніж накопичений ризик остаточно потягне її донизу.

БЕЗ РИЗИКУ - БЕЗ ВИНАГОРОДИ

За словами Нівеліна, відкриття Веги у 2402 році стало ключовим моментом, який надихнув його заснувати Пайротекнік Амалґамейтед. Розмови з чоловіком, юристом, який представляв видобувний концерн, що боровся за права на величезну ділянку на Селені (Вега III), відкрили Нівеліну очі на потенціал прибутку, прихований у незайманому шматку фронтиру. Разом з тим, одними з його найприємніших дитячих спогадів були поїздки з тіткою на гірничі роботи, які привернули його увагу до цієї професії та викликали одержимість геологією. То-ж Нівелін провів два роки, вивчаючи галузь та оцінюючи її бізнес-практики. Він визначив кілька сфер, де його майбутня компанія могла б отримати стратегічну перевагу, але відмовився вказувати їх у бізнес-плані, щоб потенційні інвестори не вкрали і не реалізували їх деінде. Після багатьох років пошуку інвесторів лише деякі з них погодилися підтримати його починання, тож у 2409 році Нівелін прийняв сміливе рішення самофінансувати решту суми. Ризик був величезним, але час для задуму був дуже вдалий.

Людство відкрило систему Верджіл у 2412 році й завдяки сприятливим умовам прискорило тераформування першої планети. Щоб заохотити приватні інвестиції, Об'єднані Нації Землі (ОНЗ) відкрили ранній доступ видобувним компаніям до розвідки системи та участі в тендерах на право добутку ресурсів. Замість того, щоб використовувати метод системного сканування по сітці (популярний у галузі завдяки своїй точності), розвідувальні кораблі Пайротекнік Амалґамейтед були обладнані для сканування у стилі дослідників - охоплювали якомога більшу площу під час першого проходу, а потім зосереджувалися на помічених невеликих аномаліях для глибшого обстеження. Інші компанії висміювали кораблі Pyrotechnic Amalgamated, що мчали через систему на всіх парах, але саме їхній унікальний підхід дозволив їм виявити і, зрештою, навіть купити за заниженою ціною кілька прибуткових ділянок. Раптові прибутки від цих ділянок сприяли розширенню компанії та реінвестуванню в технології, які впродовж десятиліть утримували її серед лідерів ринку. У середині 25-го століття, коли людство вступило в золотий вік експансії, жодна видобувна компанія не мала кращої можливості дослідити ці системи та виявити перспективні родовища, ніж Пайротекнік Амалґамейтед.

Незважаючи на ці успіхи, Нівелін ставив собі за ціль відкрити систему, вважаючи, що її відкриття буде достатньо для того, щоб компанія проіснувала ще багато століть і вписала своє ім'я в історію. Він створив дослідницький підрозділ, єдиною метою якого був пошук нових стрибкових точок, і вимагав від усіх кораблів компанії та підрядників ділитися з ним даними про свої польоти. Зрештою, у 2457 році він вийде на пенсію, так і не досягнувши цієї мрії, але методи, які він створив, зрештою, окупляться.

У 2469 році екіпаж танкера "Roustabout" помітив гравітаційну аномалію під час польоту крізь Кано та подав детальний звіт у відділ досліджень. Але він залишався поза увагою аж до 2493 року, коли генеральна директорка Сесіль Учіха наказала переглянути старі записи польотів, скориставшись останніми науковими досягненнями у виявленні стрибкових точок. На той час справи Pyrotechnic Amalgamated погіршилися після того, як її новаторські методи дослідження і сканування стали масовими в індустрії. Втрата конкурентної переваги та вичерпання кількох прибуткових напрямків поставили компанію у скрутне становище. Інсайдери галузі вважали, що компанію може врятувати лише диво. І польотні дані з "Roustabout" десятирічної давнини могли б стати таким дивом.

ПАЙРОМАНІЯ

Дослідницькому кораблю, відправленому компанією Пайротекнік Амалґамейтед, не знадобилося багато часу, щоб виявити нову точку переходу і провести попереднє сканування системи. Інсайдери стверджують, що ГД компанії Учіха кричала від радості, одержавши звістку про відкриття, а потім кричала від розчарування, прочитавши, що система постійно страждає від непередбачуваних спалахів зірки. Проте значні поклади корисних копалин на Пайро II та наявність води і придатної для дихання атмосфери на Пайро III переконали Учіху доручити керівництву розробити план оцінки та освоєння системи.

Pyrotechnic Amalgamated зареєструвала своє відкриття в ОНЗ і дала назву системі на честь як компанії, так і нестабільної зірки системи. Голова компанії Учіха лобіювала в ОНЗ право власності на систему, що відкрило б доступ до урядових субсидій та ресурсів для поліції, зробило б життя і подорожі через систему більш контрольованими. Чиновники вирішили, що нестабільна зірка надто небезпечна, і вирішили не претендувати на неї, поклавши цю відповідальність на будь-кого, хто бажає працювати з цією системою. Пайротекнік Амалґамейтед негайно розпочала роботи на найбільш значних родовищах системи і зміцнила свої сили безпеки, щоб рішуче "відбити бажання" у інших відкривати свої власні родовища. Хоча більшість видобувних ділянок знаходилися на Пайро II, компанія побудувала більшість транзитних пунктів, переробних центрів і житлових таборів на більш гостинному Пайро III. Проте, через загрозу сонячних спалахів Pyrotechnic Amalgamated не бажали створювати постійну штаб-квартиру на жодній з планет, що змусило компанію прийняти радикальну і дорогу альтернативу.

Будівництво станції MacEwan розпочалося у 2506 році. Названа на честь вахтового офіцера Рустабута, який виявив гравітаційну аномалію, станція мала стати масивним і вражаючим операційним центром компанії. Проте незабаром ці амбіції зіткнулися з реальністю. Перевитрати на будівництво, невтішні прибутки від видобутку на Пайро II та загальний спад у видобувній галузі призвели до погіршення фінансового стану компанії. Наприкінці 2508 року за наказом генеральної директорки Учихи будівництво станції уповільнилося, і вона серйозно розглядала можливість згорнути роботи, аж поки чергове відкриття не змінило її думку на протилежну.

РУЇНА

У 2510 році служби безпеки "Пайротекнік Амалґамейтед", які переслідували екіпаж бандитів, просканували далекий космос і отримали несподіваний результат. Компанія відправила дослідницький корабель, який виявив стрибок у нову систему. Знімки показали багатообіцяючий пояс астероїдів, але жодної придатної для життя планети. Через фінансову скруту компанія відкинула ідею інвестувати в цю систему. Зареєстровавши її в ОНЗ за назвою Нівелін, вони спрямували винагороду за відкриття на заповнення дірки в бюджеті для будівництва станції MacEwan.

Нарешті, будівництво станції було завершено в 2512 році. Наявність місцевого штабу впорядкувало видобуток і постачання для діяльності компанії в межах системи, та забезпечило додатковий потік доходів від продажу палива, продуктів харчування та інших товарів незалежним шахтарям, які подорожували до та з Нівелін. Відкриття системи Терра в 2516 році та стрибкової точки з неї до Пайро також збільшило трафік на станцію. Тим часом Pyrotechnic Amalgamated спробувала скористатися близькістю до Терри, оголосивши тендер на право видобутку на кількох ділянках у цій системі. Але в нині сумнозвісній історії компанія дуже завищила ціну за жилу Арройо — дані з несправного сканера переконали керівництво, що вона коштує вдесятеро дорожче за справжню вартість. Потім, у 2539 році, був відкритий перехід Нівелін — Гурзіл, що поставило систему в центрі холодної війни між людьми та імперією Сіань, що назрівала. Уряд швидко обмежив доступ до системи і перейменував її на Адріан. Втрата доступу цивільних до системи помітно зменшила трафік до станції MacEwan.

До 2542 року багато копалень компанії в межах Пайро значно виснажилися, а агресивні спроби знайти значні поклади в інших місцях виявилися безуспішними. Втрата трафіку до центральної станції системи також означало, що вартість її експлуатації перевищувала ті прибутки, які Pyrotechnic Amalgamated отримувала від системи протягом того року. Компанія намагалася продати станцію уряду, рекламуючи її як ідеальний вузол постачання до системи Адріан, але укласти угоду не вдалося.

Пайротекнік Амалґамейтед провела 2550-ті роки, скорочуючи персонал, зменшуючи сфери діяльності та продаючи майно, щоб утриматися на плаву. Після Першої Теваринської війни, коли технологічні теваринські досягнення у щитових технологіях потрапили на цивільні кораблі, з'явився проблиск надії, що компанія зможе використати ці технології для доступу і видобутку у тих частинах системи, які раніше були надто небезпечними. Але нова технологія захисту також означала, що злочинці легше виживатимуть і процвітатимуть у цій системі. Різко скоротивши свої сили безпеки задля економії, кораблі Pyrotechnic Amalgamated стали жертвами постійних нападів, що позбавило сенсу подальшу експлуатацію цих мізерних і важкодоступних ресурсів. У свої відчайдушні останні дні компанія вивезла зі станції MacEwan усе, що мало цінність, і згорнула там свою діяльність, залишивши станцію в руїнах; злочинці та самосели дали їй назву "Руїна" (Ruin Station). У 2563 році компанія остаточно оголосила про своє банкрутство, але не була забута — дякуючи її відкриттю, що було названо ім'ям компанії.


Джерело перекладу: Portfolio: Pyrotechnic Amalgamated

Переклад для @starcitizen_news

Ви можете зареєструватися за моїм реферальним кодом, тим самим підтримати переклад новин, і отримати невеликий стартовий бонус у вигляді 5,000 UEC.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Star Citizen Україна
Star Citizen Україна@starcitizen

1.3KПрочитань
4Автори
23Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Star Citizen Live Q&A: Альфа 3.23 та далі

    Маєте запитання про майбутнє оновлення Alpha 3.23? Приєднуйтесь до нас сьогодні, і члени команди розробників нададуть відповіді на всі питання про Alpha 3.23 і не тільки.

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Live
  • Портфоліо: Mirai

    Дізнайтесь історію перетворення неординарної та дуже інноваційної команди корабельних інженерів MISC-M в окремий суббренд, що зараз виводить інтеграцію людських та інопланетних технологій на недосяжний раніше рівень!

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Lore
  • Star Citizen Live Q&A: Вантажі та Ангари

    У цій статті зібрані відповіді розробників Star Citizen на питання гравців щодо поточного стану вантажної системи, особистих ангарів і багато чого іншого!

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Live

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається