Ориґінал: Trial of Allegiance | Historical Brazil (дата публікації: 25 січня 2024)


Привіт, ґенерали. Говорить ваш друг і ком’юніті-менеджер, Katten. І сьогодні я поговорю про Trial of Allegiance — найперше розширення для Південну Америку. Нашою метою було створити у вас захопливі враження та дозволити вам відчути силу розбудови реґіональної наддержави, щоби вистояти супротив висхідних міжнародних загроз або застосувати цю силу для розширення вашої імперії.

Попереднього року ми оголосили про створення нової команди, завданням якої є створення вмісту для гри. Плодом їхньої праці стало розширення «Trial of Allegiance», яке містить три великі дерева фокусів для Бразилії, Аргентини та Чилі. Крім того, сюди включено додатковий вміст для старих і нових країн Південної Америки. Якщо ви ще не бачили наш анонс-трейлер, не забудьте його глянути!

Перш ніж я дам слово нашому головному контент-дизайнеру з розробки Бразилії, хочу сказати, що в межах нашого плану з розширення вмісту Hearts of Iron наша команда також працює над іншим великим і цікавим проєктом, про який розповімо пізніше цього року. Тож чекайте новин і щасти вам у замальовуванні мап!

Katten


Вступ

Вітаю! Говорить AveeBee. Дозвольте представити вам працю, над якою довго поралися. Почнімо з детального погляду на історичну Бразилію!

Дехто з вас, певно, знайомий із історією цієї держави в цей період, але навряд чи ви знаєте щось більше за Бразильський експедиційний корпус. Тому я почну з короткого огляду Бразилії до 1936 року і її передачі в грі, перш ніж перейду до конкретніших історичних подій — від започаткування Estado Novo й епохи Варґаса до участі Бразилії в Другій світовій війні на боці Союзників.

screenshot_0.png

Контекст до 1936 року

Відтоді як Бразильська імперія занепала та була перебудована в республіку, олігархи з рільничої промисловості запанували в економіці та політиці держави. Їхнє правління раптово скінчилося в 1930 році, коли Жетулью Варґас очолив революцію, яка повалила стару республіку. Утім, держава спробувала заснувати нову республіканську систему, яка могла б уникнути проблем своєї попередниці. Однак, різні сили, які підтримували Варґаса, врешті-решт створили конституцію, яка не задовольняла нікого з них. У цьому вакуумі влади в Бразилії домінував Варґас на своїй посаді президента.

Посеред усієї цієї політичної метушні комуністична партія та її союзники спробували влаштувати революцію наприкінці 1935 року. Хоча ця революція була зрештою розбита вірними уряду силами, її наслідки відчувалися й у 1936 році: тоді поточний уряд готувався судити очільників руху. Крім того, страх перед проникненням комуністів у суспільство давав політикам і армії виправдання для вжиття більш авторитарних заходів.

Іще однією проблемою, яка десятиліттями докучала Бразилії, було питання сепаратизму. Багато штатів Республіки одного дня намагалися відокремитися або принаймні мали помітні сепаратистські рухи. Немало цих рухів зросли з відчуттям нехтування ними з боку федерального уряду. Пов’язаною з цим проблемою в той час був феномен «канґа́су» — бандитів, що вели свою діяльність на північному сході Бразилії. Хоча діяльність ця була жорстокою, вони нерідко знаходили підтримку серед бідних верств через їхній опір уряду та напади на багатіїв у реґіоні.

Економічно ж Бразилія була спустошена Великою депресією. Її економіка, яка сильно опиралася на експорт сільгосппродукції та природних ресурсів, почала валитися, коли інші держави перестали імпортувати її товари, як-от каву. Уряд намагався вжити різних заходів, щоби поліпшити ситуацію, але станом на 1936 рік економіка стала. Як це часто бувало в цей період, це призвело до того, що бразильці звернулися до радикальних ідеологій із надією, що ті покінчать зі злиднями та неспокоєм.

У зовнішній політиці було ось як: до Першої світової війни Бразилія брала участь у морській гонці озброєнь зі своїми сусідами, Аргентиною та Чилі. Її кульмінацією стала низка відомих дредноутів, серед яких один — «Ріу-джі-Жанейру» — опинився в руках Османської імперії, а пізніше — Сполученого Королівства. Бразилія була прихильна Антанті в Першій світовій, і після німецьких нападів на цивільні судна в 1917 році тодішній непопулярний уряд зміг зосередити гнів народу на заморських ворогах. У Міжвоєнний період Бразилія насамперед звертала увагу на внутрішніх питаннях, але тривога, що Аргентина могла скористатися розбратом у Бразилії, не зникала.

У грі всі ці проблеми передані кількома національними духами. Щоби держава могла процвітати та зростати, треба спершу впоратися з ними.

1936–1938

Період на початку гри насамперед обертається навколо спроб Варґаса втримати владу з обмеженнями конституції 1934 року. Як ми побачимо протягом усього щоденника розробників, Варґас був дивною особою, яка не пасує до звичних політичних категорій. Він прийшов до влади на хвилі ліберальних реформ, але зрештою зацікавився догматами тогочасного фашизму та позбувся демократії, щоби залишитися при владі. При тому він також проводив реформи, спрямовані на сільську бідноту та міський робітничий клас. Щоби відобразити це в грі, Варґас починає гру на чолі демократичного тимчасового уряду. Але це ненадовго.

Варґас отримає новий портрет, але він іще не готовий до показу

Тепер погляньмо на історичну гілку дерева фокусів.

Історична гілка фокусів

screenshot_7.png
screenshot_8.png

Як вам, мабуть, видно, історична гілка має певну близькість до альтернативних гілок. Цього разу я не покажу багато. Перша частина історичної гілки — влаштування «самоперевороту» — потребує здобуття достатньої підтримки армії або фашистського руху.

screenshot_9.png

Як можна побачити на попередніх знімках національних ідей «Слабкий уряд» і «Надзвичайний стан», Бразилія починає гру з постійним збільшенням підтримки нейтралітету та комунізму, що може викликати великі проблеми. Тому гравцю необхідно якнайшвидше зосередитися на згортанні впливу комуністів. Історично, Варґас отримував підтримку з боку армії, зайнявши жорстку антикомуністичну позицію.

Крім того, він також намагався добитися близькості інтеґралістського руху з метою переманити міських робітників, щоби ті не стали на бік комуністів. Ми обговоримо інтеґралістський рух у пізнішому щоденнику. Доти ж розглядайте їх як бразильських відповідників італійських фашистів.

Набравши досить підтримки проти комуністів або демократів, зрештою все завершується фокусом «План Когена». Історично, це однойменний документ, підроблений силами, лояльними уряду. Документ окреслював нібито спланований комуністичний переворот у країні. Уряд скористався цим, щоби виправдати низку авторитарних заходів, спрямованих на захист держави. Попри те, що це підробка, Варґасу вдалося скасувати демократію.

У грі для виконання цього фокусу гравцеві треба виконати інший фокус — «Estado Novo».

«Estado Novo»

Епоха Варґаса

Estado Novo (Нова держава) знаменує собою кінець демократії в Бразилії. Допоки Варґас залишається при владі, його ідеологією та ідеологією правлячого уряду буде нейтралітет. Щоби закріпити владу, Варґас не тільки скористався надзвичайними повноваженнями конституції 1934 року, але ще розробив нову й авторитарну, надихнуту тогочасною конституцією Польщі.

«Polaca»

Ліворуч від цієї гілки є кілька фокусів, які відображають використання нової конституції за рахунок згортання сепаратистського руху (фокус «Постанова № 37» прибирає національний дух «Сепаратистські настрої») та збільшення стабільності за рахунок утиску політичних рухів і змешення безробіття.

screenshot_15.png

Усередині дерева фокусів розміщена низка фокусів, спільних із інтеґралістською гілкою. Інтеґралістів насамперед цікавлять пожвавлення економіки, розширення державних служб розвідки та збільшення дослідницької спроможності держави.

screenshot_16.png
«Departamento de Ordem Política e Social»

Промислова гілка

Перш ніж ми глибше зосередимося на зовнішній політиці історичного шляху, погляньмо на промислову гілку фокусів.

screenshot_20.png

Через вищезгаданий вплив Великої депресії, головною задачею для Бразилії є зменшення залежності від експорту кави та сировинних матеріалів і розбудова вітчизняної промислової бази та споживчої економіки. Історично, першим кроком на цьому шляху було заснування кавового департаменту, задачею якого був контроль над постачанням і цінами експортної кави.

«Наслідки кавової кризи»

Також саме десь у цей період у Бразилію було засновано кілька радіостанцій, які тримали населення в курсі справ. Однак, немало з них урешті-решт стали поширювати пропаґанду режиму Варґаса.

Кілька фокусів у цій гілці звертають увагу на модифікатор у багатьох областях Бразилії, які історично були занедбані. Фокус «Видобуток ресурсів», наприклад, дає бонус до досліджень і зменшує штраф від модифікатору «Занедбана область».

Деякі з цих фокусів будуть вам знайомі: вони розширюють промисловість, інфраструктуру й ефективність різними способами. Тож ми пропустимо їх і перейдемо до кінця гілки, щоби поглянути на більш особливі бразильські фокуси.

Тут знаходяться два фокуси, які дозволяють гравцеві зробити вибір між заснуванням вітчизняної автомобільної компанії (переданої як військово-промислова організація для тих, хто гратиме з Arms Against Tyranny) або розширення зв’язків із Ford Motor Company за рахунок розширення «Фордландії». Фордландія — це цікава частина бразильської історії; колись Генрі Форд заснував у Бразилії колонію для збільшення виробництва гуми для автомобільних шин. Протягом Другої світової війни доступ до гуми став критично важливим для Союзників, і Бразилія намагалася цей попит задовольнити.

У цій гілці ми також залишили трохи альтернативної історії. Бразилія може заснувати свою поточну столицю на пару років раніше за історію.

«Заснувати нову столицю»

Мабуть, ви помітили в цій гілці фокус від назвою «Розквитатися з канґасу». На початку гри кілька областей у Північно-Східній Бразилії мають негативний модифікатор, де канґасу проводять свою діяльність. Час від часу вони виконують завдання, яке знижує стабільність і дозволяє їм поширити свій вплив на нову область. Вищезгаданий фокус відкриває рішення, які дозволять проводити операції з відновлення правопорядку та видалення модифікатору з відповідної області.

«Розквитатися з канґасу»

Ми маємо кілька цікавих альтернативних взаємодій із канґасу, але вам доведеться зачекати на щоденник із альтернативної історії, щоби побачити їх.

Друга світова війна

Повернімося до історичної політичної гілки. Коли внутрішня політична й економічна ситуації в Бразилії будуть вирівняні, увагу можна звернути на зовнішню політику. Історично Варґас і його режим розібрали добрячу частину демократичного апарату Бразильської республіки. Таким чином, країни Осі були зацікавлені в збільшенні торгівлі з Бразилією, що дедалі більше занепокоювало Сполучені Штати, оскільки та схилялася на бік фашизму. Тому, попри тривоги через відхід від демократії, США намагалися втримати Варґаса та Бразилію на своєму боці.

screenshot_33.png

Багато спроб США здобути прихильність Бразилії складалися з економічної та військової підтримки. Наприклад, вони допомогли в будівництві величезного сталеливарного підприємства біля Ріу-джі-Жанейру в обмін на створення авіабаз Повітряних сил США на північному сході. Близькість зі Штатами, однак, слугувала й для стримування старої суперниці Бразилії — Аргентини — в її спробах погрожувати першій, створивши ризик американського втручання.

Коли в Європі почалася Друга світова, потреба в бразильській гумі та інших ресурсах почала зростати по мірі того, як підконтрольні Британії гумові плантації та шляхи постачання стали вразливішими до перехоплення країнами Осі. Коли Бразилія почала зміцнювати зв’язки з Союзниками, німецькі підводні човни почали нападати на бразильські торгові судна в Атлантиці. Це підштовхнуло Бразилію до оголошення війни Німеччині в 1942 році.

«Вашинґтонські угоди»

У грі ця ситуація відображена кількома фокусами та рішеннями, за якими Бразилія може співпрацювати зі Сполученими Штатами й отримає деякі бонуси, але США очікуватимуть від Бразилії приєднання до війни протягом двох років. У разі невдачі Штати військово «втрутяться», щоби Бразилія надалі приймала кращі рішення…

Приєднання до війни, звісно ж, призводить до створення культового Бразильського експедиційного корпусу. До них додається пара нових 3D-моделей.

screenshot_39.png
screenshot_40.png
screenshot_41.png

Історично Бразильський експедиційний корпус пішов воювати на італійському фронті та зіграв ключову роль у перемозі над військами Осі в Італії. Але, звісно, розгортання військ і перемога на війні залежить від вас.

На деяких знімках ви могли звернути увагу на альтернативно-історичні фокуси. Ми розглянемо їх, коли говоритимемо про альтернативну історію Бразилії в наступні тижні.

Військова гілка

Досі я зосереджувався на політичному й економічному аспектах Бразилії. Але в неї також є військова гілка фокусів. Нею ми й закінчимо.

screenshot_42.png
screenshot_43.png

Як і інші країни, які ми розширюємо в цьому доповненні, Бразилія починає гру зі схожим військовим потенціалом і схожими проблемами. Ми прийняли рішення створити основну військову гілку, використовувану всіма новими державами. Однак, кожна країна матиме свої власні фокуси й ефекти на базі основної гілки, щоби краще відобразити унікальні аспекти її історії, а також для вможливлення використання унікальних іконок тощо.

Як можна побачити на знімках вище, ця гілка містить окремі відгалуження для армії, флоту й авіації. Намір цих відгалужень — дати якнайбільше варіантів для створення справді особливих збройних сил, але не дозволити їм стати непропорційно сильними. Але це не значить, що ви не зможете застосувати все дерево фокусів на повну та зробити з Бразилії військову наддержаву.

Висновки

Сподіваюся, що цей щоденник дасть вам розуміння того, що на вас чекає в грі. Через кілька тижнів ми розглянемо альтернативну історію для Бразилії. Але наступного тижня вас чекає щоденник про Аргентину.

Дякую за увагу!

AveeBee


Ориґінал: Trial of Allegiance | Historical Brazil
Автор перекладу: Letōn (підтримати)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Galāthos
Galāthos@leton

Перекладач-аматор

379Прочитань
3Автори
6Читачі
На Друкарні з 10 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається