Про що недоречно питати військового?

- Коли вже це все закінчиться?

Цього не знає навіть гугл, що питати з солдата. Солдат живий і то добре.

Але диванних експертів багато, може вони знають, хтозна?

- Коли буде перемога?

Ми ЩЕ не виграли. Те, що орки відступили в першу фазу війни не означає перемогу. І звільнена територія не означає її теж.

Є одне село біля якого ми стояли. Так ось, його по новинах звільняли вже разів з десять, а я там ніразу не був і ніхто не був…

Бо воно красиво прострілюється з позицій орків. Типу, заходь — звільняй. Але закріпитись чи вийти звідти шансу може не бути. Бо насипається туди з позицій орків аж дуже просто.

Легше то село з землею зрівняти, але добре, що я не генерал і мене ніхто не послухає.

- Чи вбивав людей на війні?

Перше: солдат не вбиває, а знищує ворога. Орки не люди.

Друге: військовий робить свою роботу. Робота може передбачати знищення ворога, а може не передбачати. І в принципі, навіть якщо нуль, це справа конкретно солдата і лише його.

Невідомо хто як до цього ставиться індивідуально. Захоче, сам розповість. Хоча я в цьому сильно сумніваюсь. Зі скількома військовими спілкуюсь, жодного разу не чув. І ніколи це не питав. І мене ні колишні, ні діючі не питали. Про таке не говорять.

Але мирняку цікаво, мирняк не вміє тримати свою цікавість при собі.

- Чому ще немає контрнаступу?

За таке можна отримати в лице, бо то верх тупості. Хочеш контрнаступу — шуруй у військомат, просись в штурмовики і вперед. Але статистично під час кожного вдалого штурму 40% твоїх побратимів будуть числитись небоєздатними. Деякі взагалі не живими.

Це не завжди звісно, але математику не обдуриш. Хтозна, коли це будеш ти.

Це я ще про невдалі штурми не сказав. Книжка каже, що вас має бути в 3-4 рази більше ніж ворога і з відповідним прикриттям арти. Чи так є завжди? Ні, але ти ж хочеш контрнаступу, то не зважай на це.

- А з вами там працює психолог? Тобі треба психологічна допомога?

В сраку раджу запхати таку турботу. Це особисте. Про психолога може запитати хтось з побратимів і це буде ок, бо він чи вона тебе розуміє. Ти побратим?

Ні?

То не задавай дурних запитань.

Чи варто робити тред, про що недоречно писати військовим? Бо в захист цивільного населення скажу, що комунікація то проблема в два боки…

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Іван Дурський
Іван Дурський@ivan_durskyi

3.3KПрочитань
23Автори
87Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Дякую, що пишеш!

Вам також сподобається