Проблеми демократії в Україні та світі

Почнемо з визначення, всі знають що таке демократі, демократія - це якщо коротко це влада народу. Але чи всі українці вважають що вони можуть щось змінити? Точно ні!

Чи всі українці розуміють що таке політика та як працюють багато процесів в країні, чи всі українці розуміють те що країна за 2-3 місяці не зміниться, та навіть на 5 років також життя з гавна не стане раєм. Але що ми бачимо по історії країни, президентами обирають людей які вміють тільки говорити та робити “шоу“. Чому був не обраний Чорновіл і інші ідейні люди, так вони вміли говорити, але говорили вони радикально і складно для звичайних людей. Зараз така тенденція що тупих людей стає більше, а розумних менше і з цим сперечатися не варто, думаю всі це розуміють.

А це все чому? Так, бо немає нормального розуміння політика, та саморозвитку в цьому напрямку, ми всі живемо у політиці, а більшість людей не розумію що таке популізм, і це сумно( І якщо хтось надіється що після війни в момент все стане добре, то НІ! Для того щоб було добре треба розуміти що таке добре. У епоху Брежнєва коли більшість громадян СРСР думали що все “добре“, бо пенсії повисли зарплати, ціни менші, вони не розуміли що не роблять реформи і країна жила на гроші того що продавала нафту під час кризи, криза закінчилася - гроші закінчилася.

Якраз головною проблемою демократії є народ! Голос умовного “Васі“ дорівнює голосу людина яка роками розбирається в економіці політиці та історії, так це рівність, але потрібна саме така рівність якщо це стосується керуванням держави? Ідеальна демократія це така сама утопія як комунізм чи анархія(але не така про яку ви чули, а така яка описана в книжках на цю тему)(про це ще напишу). Для того, щоб була демократія має бути рівень політичної та історичної освіти на дуже високому рівні, а що казати якщо є люди які думаю що друга світова війна почалася у 1941році. І що казати якщо ми обрали таку людину як Янукович. І якщо ви думаєте що проблема тільки в нас, так ні така тенденція зустрічається майже по всьому світу. Тому якщо наша країна і дали буде обирати людей які обіцяють закінчити війну за 2 днів чи дороги нормальні зробити, чи будуть в нас зміни?

P.S ідеального чогось не існує, але можна щось не ідеально реформувати так щоб це не була утопія і мала користь)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Охотник Артем
Охотник Артем@artem_okhotnyk

351Прочитань
8Автори
7Читачі
На Друкарні з 27 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (17)

Памʼятаю як десь прочитав цікаву цитату чи то Сократа чи Геродота, там йшлося про те що демократія буде працювати лише тоді коли 110% населення будуть високоосвіченими. І я з цим повністю погоджуюся, але мої знайомі, в тому числі і родичі, дивилися на мене як на притрушеного

Вам також сподобається