Анархія - як ідеал суспільства

Зразу скажу, що в анархії є багато гілок і всі вони відрізняються один від одного, але я буду говорити про звичайну анархію, як я її розумію та про яку читав та дивився

Що ми думаємо при слові анархія? Безлад, хаос і тому подібні речі - вірно? Думаю більшість людей так вважають, ця думка взялася не просто так, в основному це через - маргіналізацію суспільства в наших регіонах під час появи панків, але не тих панків які розповідали про індивідуальність і ідею, а тих панків яких ще називають “гавнарями“, це ті люди які крім бухла і музики нічого не робили.


Так ось, що таке насправді анархія, якщо те що сказано вище це міф? Анархія - це свобода та керування моралі, основною ідеєю є відсутність держави, бо кожна людина є індивідуальність та має право робити те що її дозволяє мораль якщо це не принесе дискомфорт іншим, якщо те що ви робите комусь не сподобається та вам спокійно можуть дати про це знати у тій чи іншій формі. Для того щоб ця система працювала нормально має бути дуже велика ідейність в людей, та їх мораль не має бути “прогнившою“. Це звучить дивно правда?

Але як тоді жити якщо нема влади, тому нема роботи й тд? Для цього якраз і є дуже багато гілок анархізму, такі як комуністи, соціалісти, капіталісти і тд. Найбільш реальним звучить ідея саме капіталістів. Вільний ринок та свобода дій дає можливість капіталістам працювати у тих сферах в яких їм би забороняла держава, ви так само можете ходити на роботу та працювати і отримувати за це гроші за які на вільному ринку ви зможете купляти будь-що. Тобто, це звичайний капіталізм, але з тим що нема держави яка тобі може щось заборонити чи скаже: «ні, це небезпечно, тобі це продавати не можна».

прапор анархо-капіталістів

Чому це утопія? Та бо люди і мораль це не сумісні речі! Людство не знищить якийсь вірус чи прибулець, їх знишіть гординя та “прогнивша“ мораль. Для чого люди починають війни чи якісь конфлікти? Для того, щоб наказати комусь що він крутий і все може( Якби люди хоч колись керувалися мораллю, то нам би як мінімум у 70% жилося легше, не було би війни чи якихось загроз. Але мораль у всіх різна, і якщо комусь нормально почати “визволяти братній народ“, то комусь викинути фантик на вулиці це вже кінець. Ще є дуже багато ідей які можна було б тут описати, але я хотів спробувати донести думку що анархія це керування мораллю(та при конфліктах силою чи впливом). Тому раджу всім ознайомитися з детальнішими відео на цю тему, бо це щось дуже цікаве.

P.S пам'ятайте що це все утопія і надіятися що колись таке буде не треба, це все вологі ідеї.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Охотник Артем
Охотник Артем@artem_okhotnyk

351Прочитань
8Автори
7Читачі
На Друкарні з 27 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (8)

Людина це єдина істота на нашій планеті яка вбиває заради розваги, про яку моральність може йти мова?

Вам також сподобається