Рецензія на серіал «Тед» (Третій зайвий)

CREDIT: UCP, MRC, Fuzzy Door Productions, Peacock

У десятих роках в прокаті була дилогія фільмів «Тед», краще відома більшості за локалізованою назвою — «Третій зайвий», яку я дивився лише раз, причому навіть тільки першу стрічку, якщо не помиляюсь. З того що пам'ятаю: це кіно наповнене жартами для дорослих, більшість з них були нижче поясу, фігурально та буквально, трохи дотепного гумору, щіпка сентиментів, а також Марк Волберг і Міла Куніс у головних ролях, наряду з Сетом Мак-Фарлейном, творцем серіалів «Family Guy» та «American Dad!», який виступив режисером і сценаристом стрічки, а також озвучив Теда.

· 7 епізодів (33-51 хв), стрімінг Peacock
·
IMDb: 8,1 (9 тис. оцінок)
· трейлер

Чесно кажучи, я був скептично налаштований, коли в 2021-му оголосили про початок роботи на серіалом-приквелом, далі лише пригадую, що проєкт ніби мав сфокусуватись на різних відрізках життя плюшевого ведмедика Теда до зустрічі з героєм Марка Волберга у оригінальному фільмі. Думаю, що такі вихідні дані має більшість людей, які неочікувано для себе побачили серед нових релізів шоу під назвою «Ted».

Тож я був у очікуванні вульгарщини, і, на жаль, в більшості низькосортної. Проте, на диво, це дійсно якісний серіал, на продовження якого тепер очікую. Непристойностей вистачає, але Сет Мак-Фарлейн таким потоком навалює жарти, що на виході маємо невимовно багато дотепних і якісних речей в плані гумору. Однозначно стверджую, що серіал значно інтелектуальніше фільмів, жарти тонші, ситуації більш життєві.

Цікавий момент сприйняття: шоу виглядає таким, ніби було зроблено у 90-х – на початку нульових, я чомусь відразу згадав серіал «Малькольм у центрі уваги», коли дивився. По-перше, події «Теда» розгортаються у 1993 році, а по-друге, він створений структурно по лекалам тих часів, навіть в плані гумору. Мене такий реверанс дуже потішив, адже я ніби буквально дивився проєкт про 90-ті, створений у той же час. Вміло переданий антураж тих часів (у деталях, м'яко, без строкатих елементів) і розмови з проблемами та поглядами сьогодення додають певної гостринки, до того ж вони правильно вплетені у сюжет, якісь речі взагалі є вічними для багатьох поколінь.

Акторський склад чудовий, всі на своєму місці. Персонажі стандартні: невпевнений у собі підліток Джон, якого періодично б'ють шкільні хулігани, та він боїться знайомитися з дівчатами; батьки Сьюзан і Метт, про них йтиметься пізніше; племінниця Блер, що виступає голосом сучасних цінностей, дівчина з активною життєвою позицією. І, звісно, Тед — порадник, друг, методи якого часто сумнівні, зате доброзичливі або глузливі (залежить від ситуації).

Для більшого контрасту та ситуаційних комедійних моментів образи батьків Джона були утровані в бік стереотипізації, це треба мати на увазі. Хоча глядач швидко адаптується, адже це умовності характерів персонажів, які фіксуються з самого початку шоу, аби краще розуміти місцевий контекст. Якщо коротко описати героїв, то вони старомодні, зі старими, усталеними поглядами на світ, з гендерними ролями батька-роботяги та матері-домогосподині.

Шостий епізод найбільш американський, в тому сенсі, що саме у ньому згадуються політичні партії, а комбо з подругою-лесбійкою-індійкою взагалі «добиває» традиційного татуся республіканських поглядів. А так: нецензурна лайка, жарти про наркотики, секс, геїв, расизм та інші контроверсійні теми у наявності. І це саме висміювання чи роз'яснення доречного і справедливого відношення до цього, а не пропаганда.

Підсумки: бачили фільми «Тед» — вам сподобається ще більше, не бачили — залежить від вашого сприйняття дорослого гумору американської формації; сам проєкт не потребує перегляду кінострічок, це абсолютно самостійний твір.

Оцінка: ★★★★

Топ 3 епізодів: 1x04 (Хелловін), 1x07 (випускний), 1x02 (про батька забіяки Джона)

Гран-прі: історія Метті про момент із собакою під час війни у В'єтнамі

· · • • • ✤ • • • · ·

Шоуранер: Сет Мак-Фарлейн

У ролях: Сет Мак-Фарлейн (голос), Макс Беркголдер, Аланна Убах, Скотт Ґраймз, Джорджія Віґем

· · • • • ✤ • • • · ·

Думки про інші проєкти в Telegram-каналі Нотатки про кіно

Євгеній Руднєв
Євгеній Руднєв@yevheniirudniev

2.2KПрочитань
0Автори
14Читачі
На Друкарні з 7 серпня

• Думки про фільм «У розшуку»

У екшн фільмі «Wanted Man» (У розшуку, Вкрай небезпечний) Дольф Лундгрен виступає режисером, головною зіркою, одним із сценаристів і продюсерів. Це чиста комерція, а не кіно. Маємо відверту популістичну агітку трампістів проти іммігрантів з Мексики та нинішньої політики США

Кінематограф
  • Рецензія на фільм «Мармелад»

Наразі це найкраща новинка початку 2024 року. Безперечною перевагою картини «Marmalade» є те, що це не типовий фільм-пограбування і не звична історія про коханців у стилі Бонні та Клайда, а щось більше. Гарний фінал і героїня Мармелад Каміли Морроне є прикрасами цієї стрічки

Кінематограф
  • Думки про фільм «Бджоляр» або коротко про нинішнього екшн-героя

Автори стрічки «Бджоляр» скопіювали «Джона Віка», замінивши обгортку, залишивши ту ж начинку, але не повторивши фактуру світу, його правил, персонажів, захопливий екшн з майстерним режисерським стилем. «The Beekeeper» виглядає максимально вторинним. Чергова віддушина на вечір

Кінематограф