російська література та її шкода

"Культура в руках російської імперії — Зброя для вбивства народностей"

Усі ми в школі чи університеті читали твори відомих російських письменників, таких як Достоєвський, Пушкін, Лермонтов, Набоков, Ахматова, Толстий, Булгаков та інших. Чим вони всі об'єднуються? Так, вони росіяни і вони формують російську літературу, але її значимість не така велика, як може здатися.

Століттями в Росії відсутні були такі літературні рухи, як бароко та ренесанс. Російська література почала формуватися лише наприкінці 19 століття з появою великих романів.

Протягом всієї історії російська література отримувала підтримку імперських грошей та пропаганди. Вона націлена на возвеличення Росії, і це є причиною критики. Тепер, коли Росія знову здійснює геноцид українського народу, європейці посилаються на слова: "А вони дали світові "Війну і мир"". Їхню літературу виставляють на перше місце, тим самим витісняючи нашу українську літературу. Не маю сумнівів, що варто згадати кримський роман Анастасії Левкової "За перекопом є земля".

"Щоб існував Булгаков, їм треба було розстріляти у Сандормоху Валер'яна Підмогильного і Миколу Зерова. Ось обрана російська література."

Щоб зрозуміти всю ментальність росії та росіян: "Тварь ли я дрожащая или право имею" ("Чи я недолікуюча тварина, чи маю право?"). Російська література відображає ментальність "малєнького чєловєка" і не несе глибокого змісту.

Наприклад, в романі "Злочин і кара" Достоєвського автор намагається викликати співчуття до злочинця. Російська література не засуджує злочини, а навпаки, виправдовує їх.

Ця література є шкідливою для України, оскільки протягом багатьох років вона розмивала наші культурні кордони. Адже, легше захопити країну, використовуючи спільні цінності з ворогом.

Вона витісняє українську літературу, яка насправді набагато багатша, ніж російська.

Не даючи можливість розвиватися нашим письменникам репресуючи еліту росія знищувала українську ідентичність нав'язуючи свою ментальність малєнького чєловєка.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Daily Edition
Daily Edition@dailyeditionua

цифрове видання

615Прочитань
1Автори
4Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

  • alicy - Bella Casa: Коментар до прес-релізу та пісень

    З великим нетерпінням чекаємо виходу нового альбому alicy "Bella Casa", який з'явиться 14 червня.Судячи з прес-релізу, альбом обіцяє бути емоційною та особистою подорожжю, яка досліджує теми дому, приналежності, самопізнання та кохання.

    Теми цього довгочиту:

    Музика
  • alicy оголошує про вихід нового альбому "Bella Casa"!

    14 червня вийде третій альбом Аліси "Bella Casa". Цей альбом, над яким співачка працювала з зими, обіцяє стати її найкращою роботою на сьогоднішній день.

    Теми цього довгочиту:

    Музика

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається